Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Grembosiowo 22:02, 06 cze 2013

Do góry
Dawno temu, w starym "Muratorze", zobaczyłam takie oto zdjęcie. Wiedziałam, że kiedyś muszę coś takiego mieć.

Ten mur będzie inspiracją do nowego przedsięwzięcia w tym miejscu:

Planuję zrobić trzy takie części, z prawej powtórka to co z lewej (siatka zostanie usunięta).
Romantyczny zakątek powstanie niedaleko tarasu, sąsiad nie będzie miał wglądu w nasze biesiadowanie.

Najpierw jednak bierzemy się za studnię i grilla z wędzarnią, cały czas poszukuję inspiracji...
Wszystko oczywiście z cegły, bo ja ceglara jestem, może połączę trochę z kamieniem...
Postawić trawkę nad i... 22:01, 06 cze 2013

Do góry
....dokumenacja z przebiegu prac brukarskich... praca pod namiotem...mam takie dwa...
...robią już koło - czyli lądowisko na helikopter oczywiście...

Działka prawie w Borach Tucholskich 21:58, 06 cze 2013

Do góry
kurde ale jestem zapracowany -nawet fotek nie zrobiłem, miało dalej padać to przesadziłem świerczka srebrnego takie tam 4m z kawałkiem a tu słoneczko przygrzało - kaszana

Danuta tnij nie żałuj

Monika

a to fotki zaległe

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:57, 06 cze 2013

Do góry
Tu do przemeblowania moja tymczasówka.. sadziłam wszystkie moje zbędne rośliny i chciejstwa zakupione.. miało być inaczej, ale to było jedyne miejsce gdzie można było coś dosadzić.. nowa rabata, wiec tylko dziurka i cyk,...

A to wielkość strąków katalpy i takie długie ma kwiatostany .. strąki dalej wiszą

W kamiennym kręgu od początku 21:54, 06 cze 2013

Do góry
W niedzielę, moja najmłodsza czternastoletnia córka uchwyciła taki oto zachód słońca

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:53, 06 cze 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Dziel stella i wsadż wkoło kulek bukszpanowych jak mi się rozrosną będę rozdawać

Mam tej stelli dość sporo... ale dzięki... Piwonie jakie masz?, bo jakoś nie zauważyłam.. najlepsze piwonie ma moja mama, dała mi kawałek i pierwszy rok już kwitły... rosną obłędnie, chyba w sierpniu je podzielę Muszę przenieść w bardziej jasne miejsce, bo już iglaki je zagłuszają Może zwykłe, ale kwiaty duże i pachnące, liście są ozdobą do mrozów Wiec to nn mi nie przeszkadza
Foto z pierwszego roku po posadzeniu

O....! 21:52, 06 cze 2013

Do góry
Ania - no pewnie tak...i jak idę po trawniku to woda chlupie...a w niektórych miejscach po prostu 'stoi'
Basiu - chyba trochę tak...z jednej jukki przez kilka lat mam już 7 okazów całkiem niezłych
Aniu - właściwie nie wiem jaka to odmiana, kupiłam rok temu okazyjnie od pewnego ogrodnika ale nie dowiedziałam się szczegółów...

w ogrodzie mokro, mgła - dzisiaj już nie padało ale rośliny całe obwieszone kroplami wody...
dzika łączka - nieskoszona trawa

pierwsze piwonie

dzika róża
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:49, 06 cze 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Pokażę co kupiłam

to karafka i drugie życie przekwitłych czosnków

czosnki doskonale wyglądają, ale to lustro todopiero rarytas -śliczne, pozdrawiam : )
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:44, 06 cze 2013

Do góry
Aleja z klonami.... bez zakończenia kompostownikiem..zyskała I chyba nie chce kompostownika z przyziemnych powodów... .. nie będę hodować ślimaków.... one szybsze ode mnie, nie upilnuję, a będą miały gdzie się mnożyć.. 1 stary = 500 młodych.... Straty nad zyskami większe

I w drugą stronę...
Tu pod wierzbą stoją zimą karmniki... dlatego jałowiec zimą sie zadeptał na amen

I mam tu plagę hutunji, kameleona czy tułacza... nazw ma wiele.... ale wiem jedno.... jest nie do pozbycia się Nawet randapem... rok temu oddalam w całości, resztę tępiłam.. i co????
Wyłazi wszędzie...

Najnowszy pomysł to taki, że przenoszę najbliższe kwasoluby i cały teren pod wierzbą zasadzę hostami... niech zagłuszają kameleona wędrowniczka, to co zimą spadnie z karmników to użyźni ziemie.. a resztę zagłuszą hosty..... pomysłu na ten kawałek innego nie mam.... Po ptakach teren wygląda okropnie, trzeba by co roku dziesiat worków kory dosypywać, a biorąc pod uwagę ile spada z karmników (też z 15 cm grubości).. i to jest kolejny plan na demolkę

W kamiennym kręgu od początku 21:42, 06 cze 2013

Do góry
GorAna napisał(a)
Agnieszko, Danusiu, żaden artysta nie wykona takich arcydzieł, jak natura

Ale cudne zdjecia , przepiękne.Napatrzec sie nie mogę.
Ogród... reni 21:37, 06 cze 2013

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:36, 06 cze 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Aniu jak mnie kiedyś praca zawodowa znudzi będę szukać, załatwiać, organizować będę impresario a inny pomysł na życie to sobie wnuczęta na tenisistów wychowam i będę wozić po świecie

Oj tam, niech piłkę tylko dobrze kopią.. a furrorę zrobią... ale na razie czekamy na wnuczęta

Oj myślałam, że mam foto mojej Stelli, by pokazać o co mi chodziło Ale nie mam..... dzielę na kępki jak u Ciebie

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:34, 06 cze 2013

Do góry
Viola się robi coraz piękniejsza

Takie coś gdzieś upchnięte..

Różnorodność gatunkowa lawendy.. co krzak to inny Oooo na foto tego tak nie widać

Kopałam w darach pysznogłówkę (mam inny plan na kącik), dokopałam się do jakiś czosnków co sobie kiedyś posadziłam, ale były zarośnięte.. muszą tu siedzieć od początku

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:29, 06 cze 2013

Do góry
Mareczku w dzień było optymistycznie, a teraz jest groźnie.. pies mi na zawał schodzi i pracować nie daje

Bodziszki max frei..

Wczorajsze kancikowanie.. liczyłam, że 1/4 zrobiłam.. optymistka.. chyba mniej

Tojeść próbuje zarosnąć wszytko.. i nie jestem pewna czy odpowada mi tu ten żółty kolor.. na razie się oswajam.

Tu zrobiłam foto derenia, że mam jakiegoś.. jakoś nigdy go nie fociłam .. nie ma tu nic ciekawego..
Ogród Janiny 21:27, 06 cze 2013

Do góry
Ja kupiłam nasionka i posiałam , teraz mam już trzy kolory , najwięcej mam liliowych bo same się rozsiewają , Jak będę nasionka to spróbuje je posiać to na drugi rok będą sadzonki .. Ta ostatnia ma najładniejszy kolor ale jeszcze nie miała nasionek ..

Mimo deszczu i zimna zaczynają kwitnąc piwonie

kwiaty nasączone woda zwieszają się do ziemi .

zakwita pierwsza różyczka ..

posłonki już przekwitają a przez ten deszcz nawet nie nacieszyły oczu ..

aby pogoda się poprawiła bo zaczynaja kwitnąc ostróżki i znowu przekwitną niezauważone ..
Chelsea Flower Show 2013 21:23, 06 cze 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Łąka z ostnicami

To jest okropne
Chelsea Flower Show 2013 21:19, 06 cze 2013

Do góry
Połączenie selerów, papryki, ogórka i kwiatów - tez może być.

Wyraźnie wkracza na salony ten trend bo ostatnio w Warszawie na wystawie kwiaciarni rzuciły mi się w oczy kalarepki - żadnych kwiatów tylko warzywo. Ale bardzo fajnie to wyglądało.

Warzywa plus kwiaty

Ogród... reni 21:13, 06 cze 2013

Do góry

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:10, 06 cze 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

... i jak żyć ???

Iza - OMG - ale niebiańsko..... no przecież padłam na twarz - i wiem na pewno!!! konieczne w moim ogrdzie są piwonie... są koniecznie konieczne, choć one trudne są, kwitnąć nie chcą...ale trzeba spróbować...
Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:06, 06 cze 2013

Do góry
bociek napisał(a)

Siem mnie bardzo podobają te kulki....czekam, aż powojniki zakwitną....i nawet begonie już widzę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies