Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Debra 22:30, 05 sie 2013

In vino veritas
In aqua sanitas
Przetacznik 22:34, 05 sie 2013

Debra napisał(a)

To strasznie trudna decyzja. Mam niezwykle wygodne mieszkanie w centrum, super urządzone, żal mi to wszystko zostawić, ale coraz częściej zastanawiam sie co ja tu jeszcze, w tym centrum stolicy robię....
No łatwo nie jest.

Łączę się w bólu Debro, żal mi każdego dnia, kiedy nie widzę jak wstaje słońce ( gdzieś za blokami pewnie jest) i jak zachodzi, kiedy nie słyszę świerszczy i ciszy i nie idę do szklarni podlać własnych pomidorów i sałaty, bo nie mam szklarni... I żal mi kozy której nie mam i kominka też...
Bardzo jestem przystosowana do życia w mieście, ale tęsknię za czymś innym.
Debra 22:45, 05 sie 2013

Przetacznik napisał(a)

Łączę się w bólu Debro, żal mi każdego dnia, kiedy nie widzę jak wstaje słońce ( gdzieś za blokami pewnie jest) i jak zachodzi, kiedy nie słyszę świerszczy i ciszy i nie idę do szklarni podlać własnych pomidorów i sałaty, bo nie mam szklarni... I żal mi kozy której nie mam i kominka też...
Bardzo jestem przystosowana do życia w mieście, ale tęsknię za czymś innym.

Jak miło Weroniko że się odnalazłaś.

Ja nie wiem czy to jest ból, czy rozterka bardziej.

Mnie nie żal kozy, kominka, szklarni, bo tych nie mam ochoty mieć, ja raczej tęsknię za widokiem pól, a nie blokowisk, za widokiem sarny czy kuny, a nie gołych usychających drzew, za widokiem zieleni, a nie betonu....

Ja byłam przystosowana do życia w mieście na 200 % - póki pracowałam. Teraz nie wiem co mnie z miastem jeszcze łączy. Jest mi tak nieznane jak nigdy dotąd.....

no tylko jeszcze ta koszmarna zmiana, czy dałabym radę ....
Przetacznik 07:39, 06 sie 2013

No kominka nawet nie chcesz ; )?
To w takim razie kunę mogę Ci podesłać gratis i od razu - aktualnie mieszka gromadnie w moim domku działkowym tzn. między ścianami domku, wydaje nieprawdopodobne dźwięki jak krzyk małp/ ptaków, tupie, jakby miała z 50 kl. i zaraziła mojego psa czymś paskudnym - ledwie się wykaraskał...
kitek81 10:06, 06 sie 2013

witaj Kochana, podział trawki super udokumentowałaś znów się czegoś nauczyłam
co do mieszkania w domku, to dla mnie bajka, mimo tego wysiłku i pracy, nie wspomnę o finasach, jaki włożyliśmy w dom, to i tak jestem przeszczęśliwa! tak jak mówisz, dla tych widoków, dzwięków, zapachów i ciszy warto się poświęcić !
pozdrawiam:*
Mirka 10:12, 06 sie 2013

Zmiany ładują nasze akumulatory
Milka 10:16, 06 sie 2013

Debra napisał(a)
Irenko, dla Ciebie dzisiejsze zdjęcie Julianae

Teraz jest żółta, no w sumie nie wygląda teraz źle, ale jest mała. Inne berberysy urosły dwa razy tyle.
A i dla Ciebie zdjęcie Wietlicy samiczej, tej paproci o której pisała Danusia. Od 22 lipca urosła chyba z pięc cm !

Moje Stella d'Oro

I nowa rabata po-nawłociowa - do obsadzenia

dzięki ładny, odżył i ciekawe, jak dalej się będzie sprawował
nowy kawałek do obsadzenia, cofnę się, aby doczytać, co i jak

paproć śliczna, jak znajdę, to może kupię, jak nie w tym roku, to za rok, bo i tak mam mnóstwo pracy
Milka 10:17, 06 sie 2013

Debra napisał(a)
Irenko, dla Ciebie dzisiejsze zdjęcie Julianae

Teraz jest żółta, no w sumie nie wygląda teraz źle, ale jest mała. Inne berberysy urosły dwa razy tyle.
A i dla Ciebie zdjęcie Wietlicy samiczej, tej paproci o której pisała Danusia. Od 22 lipca urosła chyba z pięc cm !

Moje Stella d'Oro

I nowa rabata po-nawłociowa - do obsadzenia

dzięki ładny, odżył i ciekawe, jak dalej się będzie sprawował
nowy kawałek do obsadzenia, cofnę się, aby doczytać, co i jak

paproć śliczna, jak znajdę, to może kupię, jak nie w tym roku, to za rok, bo i tak mam mnóstwo pracy
Milka 10:19, 06 sie 2013

Mirka napisał(a)
Ukorzeniaj bezposrednio do ziemi lepszy efekt niż w wodzie czy w donicy ja właściwie ich nawet nie podlewam i zobacz ze się udaje.Maczj w ukorzeniaczu i głęboko do ziemi tak żeby oczka były tuż nad ziemią :a co do bukszpanów to teraz rób sadzonki tnij 15cm sadzonkę w ukorzeniacz i do ziemi moje tak zimowały i 90%się ukorzeniłopowodzenia

to ja też tak zrobię
kitek81 10:19, 06 sie 2013

aa i nowa rabatka wyszła super!!!!!