Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

BB 20:55, 05 cze 2013

Do góry
O kurcze... to jest nowy wątek.... a ja nie wiedziałam, bo ostatnio mało się szlajam... a tu BB... i wcale nie o aktorkę chodzi
Przejrzałam kilka pierwszy stron, a resztę musisz wybaczyć obejrzę innym razem....
Witam się kfiotkiem (dobra, wiem nie wstawiamy..a co??? na przywitanie wstawię , jak tak w gości bez kfiotka... i to białego... )

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 20:53, 05 cze 2013

Do góry
pamiętacie szopkę? Na razie jest sporo wierzb, które w miarę rozrastania się świerków będą usuwane

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 20:49, 05 cze 2013

Do góry
a teraz moja zielenina

Ukochany ogród ;) 20:45, 05 cze 2013

Do góry
dziś piękne słońce ;D koszenie trawy, grabienie, przesadzanie. Ogród powiększył się o nowych mieszkanćów sikorki mają młode i cały dzień latają z robaczkami, słychać tylko jak małe krzyczą o jedzonko
a tu mój pierwszy kwiat łubinu posadzonego z nasion za nim skarpa w trakcie budowy.

moja druga piękna begonia 3 kolorowa

milion dzwonków

goździki pachnące

Wilce rosną

Lilie coraz wyższe

lilia azjatycka i rh mini

Hortensja ma paki

i moja mini różyczka na pniu kwitnie pięknie co roku

Ogród - Azyl Amatora 20:45, 05 cze 2013

Do góry
Tak pomyślałem, że pokażę moją jedyną żurawkę - Shanghai:

Poluję na Żurawkę Caramel, ale jeszcze nigdzie nie spotkałem do kupienia
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:39, 05 cze 2013

Do góry
Basiu - ależ masz wypasione i ładne irysy A zmienić by pasowało małe co nieco

Pszczółka - zapisuję nazwy, robię katalog, a część roślinek pamiętam.. ale bez łaciny.. łacinę wygooglałam Aż tak się nie wyrobiłam... pojemność mózgu ograniczona.. brak w podręcznym komputerze pamięci operacyjnej i pamięci na dysku twardym Jesteś perfekcjonistka, wiec robisz z kartką, a ja robię łopatą A potem gubię się w tym co robiłam i gdzie mam łopaty Poza tym na karce można coś zaplanować jak się wie co się che zrobić, a ja nie mam pojęcia co chcę... pojadę do szkółki zobaczę co mają na stanie i popatrzę co ja mam nadprogramowe i nadliczbowe.. poutykam, a potem się zobaczy

Bogdzia - dzięki za gratki i nie denerwuj mnie, że twoja kokorycz już kwitnie, moje dopiero pąki mają i to maluśkie Tak te kokorycze mają cudniasty kolor i żadne foto tego nie oddaje Najpiękniejsza niebieska kwiatucha to ona

Eliza 3 - ja nie zapamiętuję nazw, ja nawet nie staram się zapamiętać.. ci co do mnie przyjeżdżają to wiedzą jak co chwila się zastanawiam jak coś się nazywa... i najczęściej jest tak, że mówię, poczekaj zaraz sobie przypomnę... i albo przypomnę albo nie przypomnę.... złocienie akurat pamiętam A potrafię się zawiesić i je też zapomnieć.. mam dużo na głowie i z moim roztargnieniem mam problem z nazwami.. po prostu mi wylatują z głowy. Po cichu przemilczę, że jestem antytalent do języków obcych.. wiec i dziwne nazwy roślin też zapamiętuje z oporami Ale moje kfiotki rosną bez względu na to czy pamiętam nazwę czy nie

Irenka - obawiam się, że za 3 lata też go nie poznam, bo zarośnie jak dżungla.. patrzę na fotki ogrodu Bogdzi.. i widzę jak jest teraz.. te chabazie rosną i zajmują miejsce.... aż sie boję co ja za 3 lata zrobię....... ale to za 3 lata

Wieloszka - moja duża (i inne też ), bo też najczęściej zapominam przyciąć...czytaj nie zdążę.. wiec nieprzycinana rośnie sobie... ta nie była cięta w zeszłym roku.. ... się nie rozdwoję.... dlatego mówię, że mój ogród musi radzić sobie sam

Kasiu i Agusia, Ewa agent 004, Anita razy dwa , Agnieszki x3, Ania MOnte, Renata, Evichonku, Bogusia, Hania, Kondzio, Mira, Magdy chyba też dwie, wszyscy których pominęłam, a nie chciałam
- dzięki za gratki.. dzięki że zaglądacie i dzieki za miłe słowa..... I marzence za cudna inspirację z piwoniami.... piękna jest
Dziś nie padało, wiec trawnik skoszony (cała wieś kosiła, aż huczało ) i trochę przykancikowane/przycięte (jakaś 1/4 tylko ,ale pogląd i wgląd jest w to jak może być a nie jest.. )..... dziś mogłabym gości przyjmować.. a tak byli goście jak było okropnie w ogrodzie

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 20:20, 05 cze 2013

Do góry
kilka fotek ze szkółki - nie mam wiele, bo spieszyłam się po Młodego do przedszkola. Było sporo odmian funkii i języczek

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:18, 05 cze 2013

Do góry
Aga napisał(a)
Witam.P

pomoże ktoś w uporządkowaniu tej rabaty?????

Aga napisał(a)
Tak wygląda ta rabata w całosci

To jest bardzo wąska rabata, posadź na niej pas pięciu hortensji i masz uporządkowane, bo tu jest za dużo roślin na takim skrawku, Prostota i umiar na tym wąskim pasku jest jak najbardziej wskazany.

Albo pięć kul bukszpanowych, albo pięć tawuł japońskich ciętych w kulkę, albo do nich jeszcze miskanty np. Morning Light na przemian, albo Thuja orientalis Aurea Nana 5 sztuk a pomiedzy daj bordowe żurawki Georgia Peacch.

Po prostu zdecyduj się na dwa kontrastowe gatunki w kolorze i prosta sprawa, Komplikowanie, robienie piętnastu gatunków tutaj nawet jeśli je poprzestawiasz, rabaty Ci nie uporządkuje.
Na tą rabatę masz wszystko za niskie, płot widać, a może przynajmniej jakieś pnącza na płot?

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 20:15, 05 cze 2013

Do góry
Witam wieczorową porą
Kupiłam dzisiaj takie doniczki z zamiarem postawienia ich na zewnątrz na tarasie.

Po namysle pierwsze trafią do wiartołapu i jedna zmieni swoje przeznaczenie.

Tu tylko przymiarka

2 pozostałe pójdą na taras.

W jednej posadzę podręczne zioła
A w drugiej jakąś kompozycję kwiatuchową

Tutaj pierwsza przymiarka

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:14, 05 cze 2013

Do góry
aagaaz napisał(a)
Zapisuję wątek, bo ciekawy.
Od razu proszę o radę jakie trawy będą dobre w cień między hosty i żurawki na tę rabatę?
Chciałabym ją trochę zapełnić.

Mogą być : Hakonechloa macra All Gold lub Aureola. miskant Variegatus, turzyce.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:11, 05 cze 2013

Do góry
hosta w deszczu...

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:11, 05 cze 2013

Do góry
rozajerycha napisał(a)
Gratuluję Aniu .
Pozdrawiam
Marta

Martek piękna azalia.. cieszę się, że Cie widzę Wszytko OK?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:11, 05 cze 2013

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn.

Witam.P

pomoże ktoś w uporządkowaniu tej rabaty?????
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:10, 05 cze 2013

Do góry
I spojrzenie na poczochranego buka

DLa zainteresowanych po lewej perowskia

Dla przypomnienia te mniejsze żurawki wyjedzone przez opuchlaki...

ogrodoweimpresjejolki 20:10, 05 cze 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Nie ważne jak, ważne ,że jest raport. Piwonie już rozwijają pąki, u mnie ledwie pęknięte.Fajna ta piwoniowa!
A powojniki z kolorem! Spokojnej nocy!

Haniu, nawet w moich okolicznościach miałam okazje powąchać białe piwonie (nie moje). Teraz zaczął się ich sezon. Około miesiąca będą królować

A dzisiaj u mnie tak wyglądało niebo

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:09, 05 cze 2013

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn.

Zapisuję wątek, bo ciekawy.
Od razu proszę o radę jakie trawy będą dobre w cień między hosty i żurawki na tę rabatę?
Chciałabym ją trochę zapełnić.

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:08, 05 cze 2013

Do góry
A te potffory cieszą się z deszczu.....

Wystawiłam je na tras, bo w ogrodzie zimowym z powodu przesłony żaluzjami mają za ciemno i słabo rosły...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:07, 05 cze 2013

Do góry
Powojniki mają w nosie deszcze...

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:05, 05 cze 2013

Do góry

Witam.Prosze o pomoc w urządzeniu tej rabaty.Ziemia jest u kwaśna a w dzień cały czas świeci słońce.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:05, 05 cze 2013

Do góry
Wyskoczyłam na chwilę obfocić moja aktualnie ulubioną rabatę... Drewno na podjeździe moknie od tygodnia..

obawiam się że się nie nacieszę długo kosaćcami...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies