Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Edy

Ranczo Edy

eda 10:31, 03 sie 2013

Debra napisał(a)

Edytko, budleje niestety łatwo przemarzaja, Okryj je dobrze na zimę. Na wiosnę tnij tak na 30 cm nad ziemią. Pieknie się rozkrzewi, nie będzie sie pokładać. Ja mam trzeci sezon - bardzo je lubię także dla zapachu. No i obcinaj kwiatostany jak tylko przekwitną.
super dzięki bardzo zaraz zobaczę co da się obciąć bo chyba już tylko czubki kwitły buźiam
Debra 10:44, 03 sie 2013

Byłam

Pozdrawiam

Wrócę

Prawie Veni, vidi..... ))))
eda 20:33, 03 sie 2013

Debra napisał(a)
Byłam

Pozdrawiam

Wrócę

Prawie Veni, vidi..... ))))
suuuuper dzieszę się bardzo
eda 20:34, 03 sie 2013

motylowanie
eda 20:36, 03 sie 2013

Nati 20:51, 03 sie 2013

dodałam fotki i poprosiłam o pomoc kilka osób nikt nie chce do mnie zajrzeć a ja tak namiętnie siedzę na tym ogrodowisku ciebie też proszę o pomoc może masz jakichś pomysł. ja tak na przyszłość od szczytu myslę że mogłabym coś dosadzić i mam tam straszne słońce nie wiem jak zacienić wszystko jest takie brzydkie pali się gl berberys aurea zółty który miał rozjaśniać
Nati 20:52, 03 sie 2013

piękne motylki
Debra 21:11, 03 sie 2013

Widzę, że dzisiaj powszechnie panuje polowanie na motyle
No trzeba polować, bo one machają tymi skrzydłami, chyba więcej czasu mają je zamknięte, niż otwarte.
U Ciebie mają na czym ucztować

Piekny dzień dzisiaj

ewsyg 23:06, 03 sie 2013

edyta_borkowska_kuchcik napisał(a)
Debrusia dziękuję za radę do budlei zawsze je chciałam mieć bo te motyle zobaczymy jak przezimują krzewuszki już są jak drzewa mają zasłonić mnie trochę od drogi i fajnie kwitną znów buźiaczki pozdrawiam

Budleje, cudo, nie tylko motyle wabią. Możesz spodziewać się odwiedzin fruczaka gołąbka, czyli tak zwanego naszego koliberka. Do mojej budlei przylatują, są takie piękne.
eda 15:25, 04 sie 2013

Nati napisał(a)
dodałam fotki i poprosiłam o pomoc kilka osób nikt nie chce do mnie zajrzeć a ja tak namiętnie siedzę na tym ogrodowisku ciebie też proszę o pomoc może masz jakichś pomysł. ja tak na przyszłość od szczytu myslę że mogłabym coś dosadzić i mam tam straszne słońce nie wiem jak zacienić wszystko jest takie brzydkie pali się gl berberys aurea zółty który miał rozjaśniać
nati ja na wstępie to trzasnęła bym jakies kratki chyba możesz tam wmontować ? wszystko co wsadzisz i tak nie urosnie tak szybko jak bys chciała musisz zacienić nie musi to być sciana może być fikusnie