proszę o podpowiedzi co tu można zmienić dodać na tyłach są małe hortensje różne odmiany
po bokach
weigela jak się rozrośnie da trochę cienia bo jest tu od 13 palące słońce ,
po bokach
berberys czerwny i aurea żółty który się pali i też ubolewam
trawy przed hortensjami to
miskant variegatus i morning light
potem bliżej
kulki danica i przed nimi
ice dance i evergold jak się rozrosną będzie lepiej wyglądało ale zastanawiam się czy zamiast ice dance dać żurawki, tylko żółte się spalą tutaj chyba że znacie odmiany na takie moce słońce,
potem
pięciorniki i rozplenica hameln tuje które widać chce robić w kule ale są chyba za rzadkie bo to taka odmiana

więc ogólnie chciałabym trochę zacienić a nie wiem czym-trochę byłoby lżej hortensjom i żurawkom ale kupiłam odmiany na słońce,
słońce jest od prawej strony i nie mam tam możliwości zasadzić drzewa chociaż jak się uprzeć jakie?
albo tuje jakieś ładne na rogu albo coś w kulkach ale musiałoby być wysokie, także puszę o rady co tu można ulepszyć
a
funkie które tam są zamiast nich chcałam
róże szlachtne
bukszpanów nie mogę za bardzo bo psy chodzą i sikają szkoda by mi było będę sadziła w zagrodzonej działce tej prezentowanej niżej
aha i co przed płotkiem myśłałam o rzędzie róż okrywowych jasny róż i przed nimi lawenda bo jest tam sucha piaszczysta gleba przy samej drodze
dziękuję szczerze za każdą podpowiedz