Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Debra 19:26, 03 sie 2013

nieszka napisał(a)
A liście mojej tawułki jeszcze zupełnie zielone. Nigdy mi tak nie padały żeby całkiem usychać... Może moje jakieś inne Albo to że tylko rano mają troszkę słońca..?

Agnieszko, ja mam dwie odmiany, jedna już dawno zasuszyła liście, więc je wyciełam, zostawiając kwiatostany, bo ładnie wyglądają takie suche. Druga ma nadal komplet zielonych liści. Niestety nie znam nazw odmian.

Obie rosną w półcieniu. Tak więc chyba nie wszystkie zachowują się tak samo, ale tej drugiej też listki zaschną, bo pamiętam ubiegłego roku.
Debra 19:30, 03 sie 2013

Ogromną przyjemność sprawiły mi dzisiaj moje Kanny - zakwitły!
To moje własne, bo z kłączy rozmnożonych i przechowanych przez zimę.

Budleje nadal kwitną i rzeczywiście, motyle je kochają

Nowa rudbekia

I potrójnie kwitnąca Języczka 'Desdemona'
eda 20:32, 03 sie 2013

fajna falbanka Debrusiau ci wyszła ja też dzisiaj polowałam na motyle a uciekały skubane i tak je trafiłam aparatem miłego wieczorku życzę buźiam paaaa podzielę się z tobą moimi
Debra 21:15, 03 sie 2013

Edytko, ))

Zapomniałam napisać o odwiedzinach na mojej działeczce. Przyszła do mnie wiewiórka. Śliczna, ruda, taka grubiutka, wcale nie wyliniała, jak te parkowe, czy cmentarne. Niestety nie miałam Aparatu pod ręką. Mam orzechy u siebie, myślę, że to ją do mnie sprowadza.

W zeszłym roku zakopała tych orzechów mnóstwo, teraz mam dwa nowe drzewka. Jedno juz całkiem spore.
marzena 21:21, 03 sie 2013

witaj Debro, zaglądam, oglądam, podczytuję...ale często bez pozostawienia śladu po swojej bytności...
pozdrawiam miło
Debra 21:23, 03 sie 2013

Dziękuję Marzenko, to tak jak ja u Ciebie

Wzajemnie, najlepszego
ewsyg 22:20, 03 sie 2013

Debra napisał(a)
Pierwszy kwiat na Dębolistnej tuż tuż

Debro, czy Ty tam masz 3 sadzonki ? Myślę, że nawet dla jedej jest mało miejsca. Ona chyba docelowo jest dużą rośliną. Ja jestem zszokowana rozmiarami mojej limonki, a i inne widzę, że też będą spore .
ewsyg 22:26, 03 sie 2013

Debra napisał(a)
Edytko, ))

Zapomniałam napisać o odwiedzinach na mojej działeczce. Przyszła do mnie wiewiórka. Śliczna, ruda, taka grubiutka, wcale nie wyliniała, jak te parkowe, czy cmentarne. Niestety nie miałam Aparatu pod ręką. Mam orzechy u siebie, myślę, że to ją do mnie sprowadza.

W zeszłym roku zakopała tych orzechów mnóstwo, teraz mam dwa nowe drzewka. Jedno juz całkiem spore.

I to jest piekne, że odwiedzają nas takie sympatyczne stworzenia. Moje bażanty już wyjadły wszystkie skórki po agreście. Teraz zaglądają do poziomek - koneserki
Debra 22:41, 03 sie 2013

ewsyg napisał(a)

Debro, czy Ty tam masz 3 sadzonki ? Myślę, że nawet dla jedej jest mało miejsca. Ona chyba docelowo jest dużą rośliną. Ja jestem zszokowana rozmiarami mojej limonki, a i inne widzę, że też będą spore .

Tam jest bardzo duzo miejsca, to tylko tak wyglada na tym zdjęciu. Dębolistna dorasta do 1,5 m.
A poza tym zawsze mogę jedną przesadzić gdyby jednak tak sie rozrosły. Moge tez przyciąć, będzie dobrze. Mnie zależy na gęstwinie w tym miejscu akurat.
Debra 22:44, 03 sie 2013

ewsyg napisał(a)

I to jest piekne, że odwiedzają nas takie sympatyczne stworzenia. Moje bażanty już wyjadły wszystkie skórki po agreście. Teraz zaglądają do poziomek - koneserki

A wiesz, to dopiero w tym roku. Ja to odebrałam jako sygnał, że dobrze się dzieje w moim ogrodzie, skoro zwierzęta do mnie trafiają.
Dzisiaj było też mnóstwo ptaków, motyli, owadów....
Jak siedziałam cichutko pijąc herbatę, aż furkotało, tak ptaki szalały.