To moje werbenki po prawie dwóch tygodniach od ostatniej "dokumentacji" Muszą to być werbeny, bo co by to innego było? Żadnego chwastu mi to nie przypomina.
ulubiony tulipanek
żórawki już wypuściły kwiatostany
Filip przetrwał zimę bardzo mnie ucieszył jego widok bo asystował mi w kopaniu jesiennym
i moja mała pomagierka już dorobiła się własnych narzędzi
pozdrowienia i jak przestanie kapać na głowę to narobię zdjęć
Słoneczko? Gdzie jesteś?
W ogrodzie mokro, smutno... biedne te kwiaty
Moje wysiane końcem kwietnia naparstnice... muszę je w końcu porozsadzać Na opakowaniu pisało, że z tych nasion będzie około 25 sztuk a ja wysiałem połowę opakowania i tego jest chyba z 50
A tu niespodzianka... zawsze miałem u jasnoty kwiaty fioletowe a tu białe Bardziej nawet mi się podobają
Irenko,w twoich stronach jest więcej deszczu,u mnie w miarę tle,że zimno i bardzo wietrznie.
U mnie w pobliżu nie mam szkółek,zeby był wybór w żurawkach,a na rynek przyjeżdża facet,ale ceny ma zarąbiste.Wstrzymam się do września,co roku jest agra,przyjeżdżaja szkółkarze z całego kraju,bedzie w czym wybrać.Mam nadzieję,ze w tym roku bedzie większy wybór,bo agra jest połaczona z wojewódzkimi dożynkami.
Irenko,w twoich stronach jest więcej deszczu,u mnie w miarę tle,że zimno i bardzo wietrznie.
U mnie w pobliżu nie mam szkółek,zeby był wybór w żurawkach,a na rynek przyjeżdża facet,ale ceny ma zarąbiste.Wstrzymam się do września,co roku jest agra,przyjeżdżaja szkółkarze z całego kraju,bedzie w czym wybrać.Mam nadzieję,ze w tym roku bedzie większy wybór,bo agra jest połaczona z wojewódzkimi dożynkami.
Dajanko,mój M lubi chodzic chyba z siekierą,bo wszystkie drzewa mu przeszkadzaja.Roslina ,o która pytasz to jakaś odmiana szczawika.Ja go nie wyjmuję na zimę z donicy,obcinam wszystko i przestaje podlewać,a wiosna wystawiam do domu i traktuje jak fuksje,na dwór dopiero w maju po przymrozkach.
Na liliach do tej pory nie miałam nigdy żadnego robactwa,w tym roku pojawiły sie takie pomarańczowe,obrzydliwe,na razie walczę ręcznie.
Aniu,ja nie z tych co się dają.Wszystko robiłam sama i nie pozwolę nic zniszczyć.
Elizo ,mam 6 róznych krzewuszek i wszystkie lubię jednakowo.
Kasiu,kalinę akurat tą mam drugi rok,dla pewności kupiłam kwitnącą,żeby zgadzała się odmianowo.Mam jeszcze 3 inne,ale tamte mają baldachimowe kwiaty takie koronkowe.
Twoje piwonie zdecydowanie piękniejsze niż moje, bo nie takie zmokłe kury, ale widzę, że towarzystwo mają podobne... kwitnące żurawki i irysy syberyjskie
Jeżeli chodzi o rozmowę o goździkach, to znam trzy nazwy. Brodate, żelazne, kamienne... ale jak by ich nie nazywać, to są bardzo lubiane ze względu na różnorodność kolorów i zapach
hej Joasiu...warzywa w tym roku są udane...sama nie mogę się na nie napatrzeć...najchętniej w skrzyniach bym je zostawiła....na przyszły sezon powiększam warzywnik, to juz postanowione...zakładaj skrzynie Joasiu...zachęcam...buziaki Joasiu
Marta...dziękuję za tak miłe słowa...jejku, niespodziewałam się
bluszcz porastał siatkę za tujami i wogólę widac go nie było...a szopka jak to szopka...trzeba ją troszkę "ozdobić"...i już odpisałam...buziaki
Marto, a kiedy Twój wątek?
Hej Madziulka...czadu to chyba za duzo powiedziane...gdyby nie praca zawodowa i obowiązki domowe to wtedy by się działo....smieję się....pomalutku się robi...a właściwie to ja tylko skrzynie zrobiłam, ziemi wsypałam, zasiałam, a reszta sama się dzieje....z rzodkiewką to u mnie jest tak , że chyba trochę za mocno w liscie poszła, ale i tak jest niezła....a co z Twoją się dzieje?....a lakier to nowy nabytek... do skrzyń pasuje
Ewuś...no co Ty?...na rzodkiewce się świat nie kończy...a strat współczuję
ale masz za to piękny ceglany mur (ja tylko ścieżkę), grilla z kamienia (ja mam pokrakę na kółkach)...piękne trzmieliny, i możnaby jeszcze tak wymieniać ...
uściski cieplutkie przesyłam
i pytanie; tu mam juz z listkami patyczki hortensji limelight, czy mogę je już zabrać z donicy i dać do gruntu? nie zaszkodzi im to, bo nie wiem czy mają korzenie, liście rosną
mam takich sporo
i wczoraj wsadziłam roślinki skubnięte na Krecie, ciekawe czy się przyjmą