Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród do kwadratu 13:52, 03 cze 2013

Do góry
Właśnie czytam ,że kcesz drzewka rozpięte ... Oczywiście obfocimy je dla Ciebie ...

O takie cosik Ci chodzi ???

Ogród z łezką 13:24, 03 cze 2013

Do góry
Muszę sobie odpowiedź Bogdzi wkleić u siebie, bo nie znajdę potem
Kindzia napisał(a)

Bogdziu, może rozpoznasz? Kupiłam jako fioletowy, słabo rośnie, zeszłej zimy ucierpiał bardzo, zbiera się powolutku. Dobrze, że ostatnia zima łaskawa była, więc go nie dobiło, nadzieja jest. Tylko, że nie wiem jak się nazywa...

Kasiu najbardziej przypomina mi Purple Splendour niestety nie mam dobrych wiadomości jest bardzo wrazliwy na mróz . Mój przesadzałam kilka razy aż w końcu rośnie całkiem zasłonięty drzewami i dopiero teraz kwitnie dużą ilością kwiatów. tak wygląda mój.

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/37/376139/original.jpg

U Oci ... 13:13, 03 cze 2013

Do góry
ocia79 napisał(a)

Już w zeszłym roku podglądałam Twó wątek, ale jakoś potemmi zniknęłaś.
Ja też wzbogaciłam się o 3 umbry w tym sezonie piękne są nie da się ukryć.
Ale mam inne pytania to za cegła na tej ścianie ???? i gdzie te drzwi kupowałaś?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:10, 03 cze 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danuś, jaka to odmiana pełnika? Bo nie chce mi się wierzyć, że "zwykłego" przywiozłaś z Anglii.
Ogród ogrodniczki 13:08, 03 cze 2013

Do góry
BarbaraM napisał(a)

Te zdjęcia bardzo intrygujące, pięknie to wygląda. Gromadka rodzinna widać, ze zadowolona, my też lubimy takie piękne wspólne spacery. i wracam jeszcze do tej Twojej kolorowej kompozycji w donicy - coraz bardziej doceniam takie barwne zestawienia - są takie pogodne... Pozdrawiam serdecznie : )
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:05, 03 cze 2013

Do góry
[A tu berberys - kupiłem go z Danusią w zeszłym roku - był bordowy

Sebku, a kiedy kupowałeś? Jeśli jesienią, to może być taki jak mój, wiosną zielony, lekko czerwonawe przyrosty, a jesienią przebarwia się na bordo właśnie.

Udanego odpoczynku życzę.
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:55, 03 cze 2013

Do góry
Święto lasu dziura w deszczu..... udało się wyjść do szklarni podlać i urwać sałatę, bo atakuje niesforne pomidory..
Rośnie jak szalona, nie nadążymy z jedzeniem.. kilka listków i cały zlewozmywak..

Przy okazji obchód rancza.....
Mój 4 arowy azyl... 12:47, 03 cze 2013

Do góry
A dyptam w pączkach stoi i stoi. Słońca potrzebuje! Liliowce 'cytrynowe' zaczynają 'pękać'

To trochę inna, bardziej nasycona, odmiana

Mój 4 arowy azyl... 12:41, 03 cze 2013

Do góry
Kolejne łubiny, tym razem w granicy

Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 12:37, 03 cze 2013

Do góry
regli napisał(a)
A wcale mi nie lepiej , bo u mnie właśnie pada A poza tym, jak zobaczyłam, jak się zaparłaś z tym swoim projektem, to zaczynam Cię podejrzewać, że jednak u Ciebie szybciej będą zmiany i sadzenie niż u mnie.

Hahaha.... zaparłam się z projektem i wszystko teraz leży odłogiem Jedyna nadzieja w urlopie!!
Tak zrobię!!! Ogrodowiskowy urlop!
Ogród ogrodniczki 12:34, 03 cze 2013

Do góry
Cieszę się Danusiu że mogłam się przysłużyć.
Można nieco ściągnąć pomysły do swojego ogrodu

Brakuje fotki mojej córci najstarszej ale wiesz jak jest z nastolatkami.
Nie lubią się fotografować
Raz tylko udało mi się ją fotnąć przy stoliku z jej chłopakiem.

Mój 4 arowy azyl... 12:33, 03 cze 2013

Do góry
edyta_borkowska_kuchcik napisał(a)
Pięknie Basiu , ciekawa jestem jak wygląda dzwonek jak zakwitnie i taki kosmaty super !

Witam Abyś za długo nie czekała wstawiam zeszłoroczne zdjecia
Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 12:31, 03 cze 2013

Do góry
A wcale mi nie lepiej , bo u mnie właśnie pada A poza tym, jak zobaczyłam, jak się zaparłaś z tym swoim projektem, to zaczynam Cię podejrzewać, że jednak u Ciebie szybciej będą zmiany i sadzenie niż u mnie.
Ogród przy lesie początek 2012/2013 12:23, 03 cze 2013

Do góry

Ogród do kwadratu 12:23, 03 cze 2013

Do góry
Na SPA to i ja się piszę Ale uważaj z tym zapraszaniem, bo masz tak cudny ogród, że całe Ogrodowisko będzie chciało Cię odwiedzać. Nie nadążysz kawy parzyć
Pszczelarnia 12:20, 03 cze 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
Bajka o oku, które widziało inaczej i co innego niż właścicielka Takie: "Co słonko widziało?", ok?
Ja oczywiście byłam słonkiem
Zobaczcie i powiedzcie czy ta bajka nie jest piękna?

Ewa, jestem pełna podziwu i należy się wielki szacunek za wykonaną pracę
widoki jak na filmie wiesz którym!

Pszczelarnia 12:17, 03 cze 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Gabrysia,
bardzo dziękuję.

Ewa, ja też dziękuję.
Chelsea Flower Show 2013 12:13, 03 cze 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Moja najulubieńsza fotka!!!!!!!!!!!
Ogród do kwadratu 12:11, 03 cze 2013

Do góry
gusiarz napisał(a)
Sosenka - w tym sezonie pięknie przyrosła

ależ tu klimatycznie i pięknie kojarzy mi się z Kretą
chyba dobrze by mi się tu relaksowało
Igiełkowy ogródeczek 12:08, 03 cze 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Justynko i Ewo dzięki za odwiedziny
Justyna co do klona to czaję się jeszcze na czerwonego, nie mogę się już doczekać

Kochani!
Dziś zadałam sobie niezłą żurawkową robotę, zainspirowana u Syli, postanowiłam podzielić swoje żurawki, które podobnie jak u niej zarosły mi rabatkę, tak że buksików nie było widać
Wcześniej je dzieliłam- urywając tylko boczne sadzonki, ponieważ nie było większego efektu na tej rabacie od frontu- bo nadal nie było widać buksików to postanowiłam tak jak Syla wykopać je zupełnie i posadzić małe od nowa. Posadziłam już rzadziej niż wcześniej, bo nie chcę mieć za rok kolejnego dzielenia- dla przypomnienia- sadzonki kupowałam w zeszłym roku i nie mogę do tej pory uwierzyć, że tak się szybko rozrosły, a co gorsza zaczęły rosnąc w górę, chyba właśnie przez to że za gęsto sadzone były. Sadzonek nawet nie liczyłam, ale ok 100 mi wyszło, część upchnęłam u siebie, a połowę sąsiadce podarowałam. Zastanawiam czy jakiejś farmy żurawkowej nie otworzyć..hihiiii bo następna partia do dzielenia czeka, a już praktycznie nie mam gdzie ich sadzić.....całego ogrodu w żurawkach to nie chcę, więc jak jest ktoś chętny, ale odbiór osobisty, bo w wysyłce to nie mam doświadczenia, nawet nie wiem czy by przetrwały.
A to moje poczynania, rabatki dla porównania, ta po przeróbce wyglądała tak jak druga, która czeka na podobną rewolucję Zdjęcia robione wieczorem, bo dopiero wtedy skończyłam

Nie tylko buksiki widać wreszcie, także moje fajowe hosty:

Posadzone sadzonki:

ogrom pracy, wspaniałe efekty i ten pomysł dzielenia żurawek, też chyba tak zrobię
na igiełkę u ciebie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies