Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z platanem. 12:38, 07 lip 2013

Do góry

Ogród Tosi 12:34, 07 lip 2013

Do góry
Rabaty popełnione w ostatnich dniach, z ostatnich zakupów
Jeszcze wymagają kosmetyki, wyrównania, przycięcia ale to będzie jak komary pozwolą
Fagus Rohan Obelisk w towarzystwie kulek bukszpanowych i ups.... pustaka budowlanego wykopanego spod ziemi

Ogród z platanem. 12:34, 07 lip 2013

Do góry
Lawendowo

Ogród z platanem. 12:33, 07 lip 2013

Do góry
Świeżutkie fotki z dzisiaj

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:26, 07 lip 2013

Do góry
szerokolistna ... jednak chiba to ona ma ładniejszy pokrój ... jakby

jedna sztuka w donicy

3 w makro donicy - dla lepszej widoczności wtarganej na piaskownice kiedys taras i tu zza donicy ... jednak gałązki rozkładają się ładnie

łan z szerokolistnej z boku i prawie łan z waskolistnej

obie ...

Mój kawałek raju II 12:20, 07 lip 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Aniu serce krwawi na myśl, że musisz ten ogród zostawić... Jak Ty to wszystko przerowadzisz? Czy chociaż część roślin pojedzie z Tobą?

Jakie cudne cleome. Napisz mi też proszę czy długo kwitnie. Bo w przyszłym roku będę zakładać angielską i myślę nad kwiatami, które będą wysokie i strzeliste nie chcę ostróżek i naparstnic. Wszyscy się nimi zachwycaj a ja nie ma do nich ani ręki ani serca...

Marzenko nieznaczna część pojedzie ale w warmińskim mam już też pełno, zostaje jeszcze trawnik przed domem, tam będę mogła coś wsadzić, no i troszeczkę w ogrodzie, resztę rozdaję, a reszta zostanie z ostróżkami i naparstnicami nasz rację, moje ostróżki maja bardzo długie i ciężkie kwiatostany, przywiązane i nie po deszczu się połamały albo położyły na ziemi co też spowodowało odłamanie łodygi od korzenia, cleome kwitnie prawie od początku czerwca, zobaczymy jak długo będzie i jest sztywne ładnie wygląd
Ranczo Edy 12:06, 07 lip 2013

Do góry
Pozdrawiam niedzielnie, obejrzałam rancho w trakcie zmian i obsadzania
wszystko przed namibo ja też mam niezłe poletko do obsadzania
Ogród z platanem. 12:04, 07 lip 2013

Do góry
Kanzan w całej okazałości
Kwiatki i rabatki u Elizy 11:58, 07 lip 2013

Do góry
Jeszcze chciałam Wam przedstawić dość skuteczny sposób na komary )
Te krwiopijce nie potrafią latać jak jest wiaterek, przez cały wieczór spokojnie siedzieliśmy na tarasie...

Kwiatki i rabatki u Elizy 11:53, 07 lip 2013

Do góry
Witam niedzielnie i leniwie. Nie mogłam się powstrzymać, aby nie sfocić jednej z moich juk. Rozpoczęły kwitnienie, ale przy tak zmiennej pogodzie, nie wiem jak długo będą cieszyć kwiatami.

Lawenda też w pełni kwitnienia

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:39, 07 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
Ależ mi się to podobało

Już wiadomo czemu się to nazywa efektem lotosu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:30, 07 lip 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

hakone ... dorodna ... u nas nie namierzyłam ... jakie warunki ma u ciebie ... jest bardziej w cieniu czy na słońcu ... ziemia kwaśna czy mniej kwaśna ... bo u wielu osób czytam, ze nie rośnie ... a coś jej u Ciebie pasuje
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 11:27, 07 lip 2013

Do góry

Kila ogrodniczka i widok na łan przed rozbiórką
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:19, 07 lip 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Irenko pieknie jest u Ciebie. Hakone mnie zachwyca... Moje nie rośnie....

Ps Zigi powinien cię wziąc na kolano i po tyłku paskiem!!!! Czarna stopa!!!!! No chyba, że miała być pod kolor włosów bo wczesniej nie konweniowała... Trzeba bylo może zostać tylko przy frenczu a nie całej stopie!!!

ale inne trawy u ciebie boskie, zachwycamy się oboje u mnie hakone najlepiej sobie radzi, coś jest na rzeczy w glebie, no ja jeszcze tak nie dbam, ale biorę z ciebie przykład

masz rację, chyba mi nie konweniowało ha, ha
horti Annabelle pod ciężarem się pokładają

dziś tu będzie akcja, trzeba usunąć 2 wielkie gałęzi sosny, jak się uda wejdę na drzewo, chyba że nie pozwolą, to syna prosić o pomoc będziemy

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:13, 07 lip 2013

Do góry
i pachnąco i paskudztwa różne tu pod spodem, juz z 10 nowych sadzonek lawendy, mus wykopać i przesadzić
Nasz mały raj na ziemi :) 11:12, 07 lip 2013

Do góry
siaaska napisał(a)
Firletka narazie na przechowalniku ale już myślę gdzie by ją posadzić na rabacie Spodobały mi się te łany u Agnieszki w Jurajskim ogrodzie

Asiu miło Cię było poznac i rodzinkę wspaniałą Twoja działka to raj na ziemi i te widoczki , piękny krajobraz czego Ci zazdroszcze bo kocham góry Tworzysz piękny ogrod Pozdrawiam i będe tu zaglądac
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:09, 07 lip 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

lawenda, liatrie, firletki i mikołajek olbrzymi, który tez będzie niebieski

jak odejść od takiego widoku ... Irenko przeslicznie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:07, 07 lip 2013

Do góry
Debra napisał(a)
Straszna historia z tym szerszeniem. No i nacierpiałas się niemało. Przykro...
Dobrze, że juz jest dobrze

Skrzynia i otoczenie wygląda wspaniale. Uwielbiam Przegorzany, u mnie na razie jeden.
Przesadzałaś je?
One mają straszliwie długi korzeń, mój rośnie nie tam, gdzie powinien, ale boję się trochę go ruszyć.

u nas ich sporo, jak i innych paskudztw, np taki pająk.. tygrzyk paskowany, kiedyś był pod ochroną, teraz już nie, samica ma do 3cm, często je u siebie widzę i uważam na nie!...zwłaszcza, jak widzę zjadanie jej partnera
ale już ok
przegorzany świeżo zakupione, więc liczę, że kępa będzie, mają idealną ziemie i warunki; nie wiem za dużo o nich, chyba mus poczytać jak z przesadzaniem
Krysiu miłego dzionka

a tu dla ciebie moje trawki; moja i hakone, po roku ma średnicę 30-40 cm i donax arundo, też cudna, ale dość trudna...plis, chwastów nie widzimy

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:00, 07 lip 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
Ciesze że pojechałaś do lekarza ulżyło mi bo myślałem cały czas o tej twojej nodze i że nie pojechałaś wcześniej do lekarza ale na szczęście wszystko się dobrze skończyło

no przy takim mężu czasami trzeba się słuchać
jest dobrze ale wy też uważajcie

lawenda, liatrie, firletki i mikołajek olbrzymi, który tez będzie niebieski

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:53, 07 lip 2013

Do góry

Ula, jaki avatarek, ze świetnym pomocnikiem
dzięki, teraz niech szybciej rosną w tej skrzyni, chyba jak Madżen, sypnę nawozu

Iza, no było źle, ale juz super, ja to jednak uparciuch, zawsze do ostatniej chwili czekam!zaraz biegnę do roboty, ale jeszcze mus po tę piłę jechać
ta róża jest bardzo mocna, wysoko ja oceniam na poczatku ma kolor limonkowo- kremowy, potem biel

jukka i winogrona, znowu wielki zbiór!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies