Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w Jaszczowie 18:49, 02 cze 2013

Do góry
Nasze sobotnie zakupy
2 perukowce, trawa pampasowa, róża zwisająca na pniu i 2 wiciokrzewy
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:41, 02 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)
lilia Tsingtauense

Tego nigdy nie wymówię, nie ma szans.
Pewnie forma botaniczna.
Pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:36, 02 cze 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Anek, zajefajne donice. Co nie pasuja jak pasuja Superzaste

Mówiłam Gerczusiowi by nie przeżywała bo będzie dobrze

Borówka dojrzałą, nie nadążam z jedzeniem Ale w tym roku jestem szybsza od przędziorka.. rok temu on wygrał Tak gęsto ma liście że nie ma jak zrobić foto I pierwsze poziomki zjadłam tyż

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:36, 02 cze 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Moja miłość hostowa - 'Praying Hands'

Też mi się podoba, uważam że śliczna!
ogrodoweimpresjejolki 18:35, 02 cze 2013

Do góry
Życzę polepszenia w temacie zdrowia i przesyłam Nelly Moser na pokrzepienie.

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:34, 02 cze 2013

Do góry
Kandydat na trzeciego bonzaja I sterta dobra po chwilowym niedzielnym wyjściu do ogrodu.... posprzątam jutro
Ogród w Holandii 18:27, 02 cze 2013

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
Z irysami współgrają czosnki. Już niemal samotne na słonecznej rabacie bo tulipany z dnia na dzień sie kurczą

Agatko zaczęłam chorować na czosnki.....widzę je wszędzie...a na tym zdjęciu czego liście widać przed czosnkami? Miłego popołudnia ....
....wracam czytać, bo zaległości mi się zrobiły

pnąca Schneewitchen w ubiegłym roku tylko sie rozkrzewiała, nie miała ani jednego kwiatka. Za to w tym, prosze bardzo:

.....a czytałam, że róże pnące lubią być prowadzone poziomo, bo wtedy wypuszczają więcej pąków....spotkałaś się z taką opinią?

Ja to w kwestii warzywnika całkowicie zielona jestem i czekam co z tego będzie pozdrowienia

.....ja Agatko, tym bardziej, "zielonego" o warzywach pojęcia nie mam...posiałam tylko zioła do skrzynki po owocach i cieszę się, że wzeszło....a i skusiłam się na kilka krzaków malin i truskawek na powierzchni wielkości dużego stołu....czekam, bo widać, że cosik z tego będzie....choćby kilka szklaneczek owoców już cieszyć będzie
Świerk serbski - Picea omorika 18:22, 02 cze 2013

Do góry
Keri napisał(a)
I jeszcze jedno zdjęcie troszkę martwią mnie brązowe igiełki.

Przyrosty ma identyczne jak Daglezja ale to chyba jednak świerk serbski. Na jesieni nie powinnaś mieć już wątpliwości z identyfikacją. Brązowe igiełki... prosze bez dramatu. Nie każdy objaw niesie od razu za sobą katastrofę. Iglaki jak wiesz z czasem pozbywają się starych igieł na rzecz nowych, albo na skutek zmiejszenia dostępu światła albo po prostu czas zrobił swoje. Świerek wyraźnie w zeszłym roku został mocno zaniedbany i przesuszony bo widać po jego zeszłorocznych przyrostach natomiast teraz sama widzisz jakie ładne puszcza więc daj mu szansę się zregenerować i nie dotykaj młodych przystostów.
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:22, 02 cze 2013

Do góry
lilia Tsingtauense
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:21, 02 cze 2013

Do góry
Pierwiosnki ze szkółki Finki, a dostałam je od Mirki... szt. 3 .. już pierwszy kwitnie Są śliczne

Dyptam chociaż w totalnym cieniu rośnie ..zakwitł.. znów go nie przesadziłam
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:19, 02 cze 2013

Do góry
Tyle napadało wczoraj deszczu

A tak wygląda drugi bonzaj po fryzjerze.... co to go ciął przez miesiąc na raty..

A to inspiracja ogrodowiskowa... mi się podoba, oczywiście nie skończone, ale nie wszytko na raz Pocieszam się, że przyjemności należy sobie dozować .. cis i berberysy do przesadzenia

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:16, 02 cze 2013

Do góry
Wanda ma pąka kwiatowego.. chociaż tak już korzenie zasuszone, to będzie kwitła

Storczyki musiały się trochę posunąć, bo glorioza sięga do sufitu, do ziemi i z powrotem do sufitu...

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:13, 02 cze 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Lecem szaszłykować .... Bo u mnie teź pełno tych ślizgaczy .... Za to żabcię i moźe raczej stadko zabć masz urocze

Jak nie szałer to szaszłyki, cieżki los ogrodnika..
Takie ulewne deszcze, a te małe gnioty trzymają się jak rzep psiej pupy....aż czarno... dostały szałera

Naparstnice to jak chwasty, ale cholercia gdzie nie wyrosną tam są ozdobą

Rozpoznawanie chorób i szkodników 18:11, 02 cze 2013

Do góry
Justyna napisał(a)

Guosku, a czy rośnie może w sąsiedztwie Twojego jałowca grusza?
Jeśli tak, to masz rdzę jałowcowo-gruszową. Spokojnie, to tylko tak groźnie wygląda. Pomarańczowe paskudztwo zejdzie jeśli opryskasz jałowca preparatem na grzyby np. topsinem.
Ale to tylko doraźne rozwiązanie. Jałowiec i grusza to sąsiedztwo, które sobie szkodzi. Jeśli masz je posadzone w niedalekim sąsiedztwie trzeba wybrać.

Dziękuję za rady Justynko. Zastanowię się nad sąsiedztwem obu, aby sobie nie szkodziły. Teraz dzieli je jakieś 20 m. Grusza rośnie na swoim docelowym miejscu. Jałowiec w mojej szkółce-jak zacznę urządzać ogród, a on przeżyje pomyślę o innym miejscu. Pozdrawiam.
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:11, 02 cze 2013

Do góry
bociek napisał(a)

Hahahaha, Anek Dzieki A ja tez mam zaby, kaluzy niet a zaby sa Wczoraj jedna polowala na futro Futro zglupialo, zaluje, ze nie milam aparatu przy sobie

Bociskam Aniu

Chyba ode mnie do Ciebie poszły Gooopie... do Boćka A Futro straszą
Za to wypatrzyłam dziś ... pierwszą jeżówkę. Mało tego, wypatrzyłam też siewki, a tu mogą być tylko siewki tych odmianowych jeżówek. Zobaczymy co z nich wyrośnie, w tym roku nie zakwitną, ale za rok powinne

A to pionierska jeżówka.. ożarta przez ślizgacze.... ale dała radę

Działka prawie w Borach Tucholskich 18:08, 02 cze 2013

Do góry
Agnieszka mam jeszcze masę zastrzeżeń i wątpliwości co do jego wyglądu ale ideał to nie jest to co nas najbardziej cieszy

Ania
paprotkowo - tu paprocie bronią się same swoim wyglądem wystarczy zbytnio nie przeszkadzać

widok na bardzo swobodną koncepcję nasadzeń (lub jej brak )

świerk wężowy Cranstoni i jodła kalifornijska na drugim (i następnych) widok na południe

a gdzieś na zapleczu
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:08, 02 cze 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Lecem szaszłykować .... Bo u mnie teź pełno tych ślizgaczy .... Za to żabcię i moźe raczej stadko zabć masz urocze

Miałam pokazać obsadzone, ale coś czuję że to szybko nie nastąpi. Gierczusia kupiła sobie w okazyjnej cenie (najmniejsza lekko uszkodzona wiec jest gratis)... ale nie spasował kolor, a mi kolor spasował do fugi Wiec szybka akcja jak zapodać to ze Śląska do Rzeszowa... prośba do kierowcy.... oporował ale zabrał i doniczki moje Jak obsadzę będzie lux. Miałam posadzić moje kwiatki wieloroczne, ale rezygnuję z uciążliwych nasadzeń i posadzę sobie wzorem ogrodowiskowym kompozycje jednoroczne Bardzo mi się takei podobają, wiec sobie zawzoruję inspirując się... nie wiem co uda mi sie jeszcze kupic do nich, ale to już sprawa drugorzędna. Oczywiście teraz stoją byle gdzie... i z kompozycją która idzie do lamusa.. nie podoba mi się i mnie wnerwia.

I niech ktoś szepnie słowem że kolor nie pasuje.. zakazano
Ogród do kwadratu 18:08, 02 cze 2013

Do góry
Sosenka - w tym sezonie pięknie przyrosła

Serby sadzone we wrześniu ub.r. również ruszyły...

Ogród do kwadratu 18:00, 02 cze 2013

Do góry
Po deszczu

W miniformacie 18:00, 02 cze 2013

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies