Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Mala_Mi 20:42, 06 lip 2013

Uff.. na bieżąco.. super, że niektóre jeżówki ci zakwitną w tym roku.. bo Zbyszek napisał, że jemu nie zakwitną. Tzn teraz nie zakwitną, ale one maja czas do jesieni
Wniosek prosty, jeżówka od wysiania do zakwitnięcia potrzebuje 2 lata.. nie opłaca sie siać! Kwitnie na trzeci rok.
Moja lobelia zimuje, ale lobelie lubią w okresie wegetacji mokro, nie przesusz jej, ja swoje pierwsze zasuszyłam... i jak tylko lecę gdzieś z wodą to zawsze jej naleję do oporu.
Mam takie dwie odmiany.. jedna różwoa o ciemnych liściach i druga o zielonych liściach i czerwonych kwiatach.

Czekam na niespodziankę Niech Waligóra sie spieszy, bo napięcie rośnie

popcorn 21:05, 06 lip 2013

Hej Irenko, zaglądam, pozdrawiam! Moje ubiegoroczne jeżówki w tym roku zakwitną, 90% na oko...
Buziaki!!
Bogdzia 21:32, 06 lip 2013

Taka tajemnica jakbyście Niagarę budowali co w wykonaniu Waligóry wcale by mnie nie zdziwiło.Czekam nadal , coraz mniej cierpliwie choc wiem ze budowanie Niagary lub czegoś podobnego musi wieki potrwac.Pozdrówka .A i idz do lekarza bo może Cię wąz dopadł???( nie daj Boże.), a bo to lekarz by rozpoznał? Trzeba by mu węża i atlas węży przynieśc.
Milka 22:14, 06 lip 2013

Debra napisał(a)

Może to Pimms , a może jak zawsze TY.....

chyba Pimms
Milka 22:26, 06 lip 2013

Bogdzia napisał(a)
Taka tajemnica jakbyście Niagarę budowali co w wykonaniu Waligóry wcale by mnie nie zdziwiło.Czekam nadal , coraz mniej cierpliwie choc wiem ze budowanie Niagary lub czegoś podobnego musi wieki potrwac.Pozdrówka .A i idz do lekarza bo może Cię wąz dopadł???( nie daj Boże.), a bo to lekarz by rozpoznał? Trzeba by mu węża i atlas węży przynieśc.

Bożenko, no nie miałam zamiaru budowac napięcia, ale to co robi to wielka i długa robótka, z miesiąc zejdzie, oby...więc nie ma co pokazywać
ale pokażę, co juz zrobił

to juz gotowe, ale będzie wybielane, dalszej części nie sfociłam..komary, znowu oprysk i one znowu więcej atakują
noga wyglada strasznie, jutro ide do lekarza, bo boli bardzo i coraz gorzej wyglada, a od czwartku, bo jednak w czwartek mnie ugryzło coś, powinno po lekach być lepiej....a węży to u mnie chyba nie ma...chociaż ludzie hodują teraz różne dziwactwa i niektórzy wypuszczaja potem!!

i ona skrzynia, a w niej trawy, przegorzan, jeżówki i jednoroczna lobelia...wszystko się rozrośnie, ale kiedyś.....

Kondzio 22:30, 06 lip 2013

super wyszło A z nogą to może jakiś pająk ale powinnaś iść od razu do lekarza nie czekać
Madzenka 22:30, 06 lip 2013

irena_milek napisał(a)

noga okropnie boli, a roboty huk, chyba doktorowi mus się pokazać, lecę dalej do roboty

kup koniecznie lek antyhistaminowy - cetyryzynę lub loratadynę. W aptece sprzedadzą Ci bez recepty i koniecznie smaruj Fenistilem. Ale Irenko dobrze byłoby zgłosić się do lekarza przydałby się zastrzyk .... Oj czytam, że od czwartku ... to lekarz konieczny ...
Madzenka 22:32, 06 lip 2013

irena_milek napisał(a)

Bożenko, no nie miałam zamiaru budowac napięcia, ale to co robi to wielka i długa robótka, z miesiąc zejdzie, oby...więc nie ma co pokazywać
ale pokażę, co juz zrobił

to juz gotowe, ale będzie wybielane, dalszej części nie sfociłam..komary, znowu oprysk i one znowu więcej atakują
noga wyglada strasznie, jutro ide do lekarza, bo boli bardzo i coraz gorzej wyglada, a od czwartku, bo jednak w czwartek mnie ugryzło coś, powinno po lekach być lepiej....a węży to u mnie chyba nie ma...chociaż ludzie hodują teraz różne dziwactwa i niektórzy wypuszczaja potem!!

i ona skrzynia, a w niej trawy, przegorzan, jeżówki i jednoroczna lobelia...wszystko się rozrośnie, ale kiedyś.....

Świetnie wyszło Zigiemu!!!!
Bogdzia 22:35, 06 lip 2013

Ładnie wygląda . , to jakis pojemnik z tworzywa obudowany deskami?A te deski w tle śliczne.czekam na dalszy ciąg i posłuchaj Madzen , dobrze radzi.
Konstancja30 22:54, 06 lip 2013

kompozycja już śliczna ... a jak blue dojdzie do głosu ... a jak trafka ramona rozłoży i ta biel podrasuje to piękne drewno ... to będzie niebieski raj

kiedyś właśnie takie płyty jak ta za pojemnikiem traktowałam impregnatem do drewna wybielającym .. bardzo ładny był efekt ... ...

noga mnie martwi ... w zeszłym roku 14 dni brałam antybiotyk tak mi coś nogę własnie załatwiło plus steryd niestety ... Irenko są przychodnie dyżurujące i ambulatoria chirurgiczne (obrzęk plus ukąszenie plus np podwyższona temperatura w obrębie rany to już poważna sprawa) ...