Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Złe dobrego początki, mam nadzieje :) 09:53, 01 cze 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Na razie jest dobrze. Mszyc jeszcze nie było na różach. Znalazłam 2 gąsienice, co mi kółka w liściach wygryzały, ukatrupiłam. Na jednej znalazłam ślady żerowania skoczków. Odwróciłam liście, znalazłam przeźroczyste malutkie gąsienice i też je spotkał ten sam los. Zobaczymy co będzie dalej. Nie mam dużego doświadczenia z różami. Obserwuję i uczę się.

A ile ich masz? Wybierałaś patrząc na ich zdrowotność czy wygląd?
Poprawiłam moją rabatę, będzie miejsce na kilka róż
Wichrowe wzgórze 09:38, 01 cze 2013

Do góry
Wichrowe wzgórze 09:37, 01 cze 2013

Do góry
Przed domem

Wichrowe wzgórze 09:35, 01 cze 2013

Do góry
Nowy, wiosenny nabytek - Blue Light - bardzo jestem z niego zadowolona.

Multi Blue mam już dłużej, ale to również dobra odmiana.

Ogród, a może coś więcej..... 09:33, 01 cze 2013

Do góry
Korzystając z deszczowej pogody. Kila zdjęć z ostatnich dni.

pomoc przy projektowaniu 08:58, 01 cze 2013

Do góry
Zaznaczyłam na zdjęciu ile terenu chce zagospodarować na rabatę

Wczoraj kupiłam buka tricolor, dwa berberysy, dwie lawendy, dwie żurawki (muszę dokupić jeszcze 4) cisa dawida, kosodrzewinę i jeszcze małego iglaczka (nazwy nie pamiętam).

Mam jeszcze do przesadzenia berberysa (ten zielony). Mam nadzieję, że mi to wystarczy.

"Ogród japoński po polsku" 08:36, 01 cze 2013

Do góry
Pozdrawiam w mglisty poranek.Zostawiam piwonię drzewiastą z wczorajszej ''deszczowni''
.
Doniczki świetne, a w doniczkach trzeba coś posadzić, żeby było szybciej zielone.
Te liliowce co masz, jakieś mikre z urody. Mam nadzieję, że pogoda sprzyjająca i szybko nabiorą wigoru.
Ogród Janiny 08:11, 01 cze 2013

Do góry
Mam spory kawałek do obrobienia a jeszcze w tym roku przeszkadza mi deszcz .. zielsko szybko rośnie i nie można wejść na rabatki a warzywa i jednoroczne rosną pomalutku ..

ładnie mi rośnie agap w doniczce ..

moja kotka też pilnuje ogrodu ..

zaczynają kwitnąć posłonki , szkoda że nie ma słonka bo byłyby już kolorowe poduchy ,przy takiej pogodzie nie otwierają kwiatów ..
Ogrodowe skarby 08:03, 01 cze 2013

Do góry
Cudowne, ja też takie chcę! Ten odcinek rowu jak dla mnie jest najfajniejszy.
Ogród do kwadratu 07:09, 01 cze 2013

Do góry

Super iluminacje. Na nocnych fotkach wygląda jakby gabiony zawisły w powietrzu.

Agnieszko, czy to jest szałwia ???? Taaaaka wysoka ????

Kruszczyca złotawka 01:20, 01 cze 2013

Do góry
Kruszczycę złotawkę (Cetonia aurata) po raz pierwszy spotkałam na swojej działce, na przekwitających już kwiatach bzu. Od razu zwróciła moją uwagę z powodu pięknie ubarwionych pokryw. Złocistozielonkawe, metalicznie błyszczące pokrywy pancerza, mieniły się w zachodzącym słońcu. Kruszczyca siedziala spokojnie, pożywiała się, a ja zrobiłam kilka fotek. Dostęp do niej nie był łatwy, dlatego zdjęcia nie są najlepszego gatunku.

Chrząszcz ten należy do rodziny żukowatych. Ma długość od 15-20 mm. Pokarmem są kwiaty bzu czarnego, lilaków, jarzębiny, głogu, piwonii, aronii, rutewki wąskolistnej i wiązówki błotnej.
Larwy, podobne do pędraków chrabąszczy majowych, rozwijają się w próchnie drzew i krzewów, w ich przyziemnej i podziemnej części. O ile dorosły chrząszcz jest szkodnikiem, bo niszczy kwiaty, o tyle jego larwy są pożyteczne, bo żywią się zbutwiałym drewnem i liśćmi, a tym samym przyczyniają się do powstawania kompostu.
W przypadku masowego występowania kruszwicy można ją niszczyć zbierając w porze porannej siedzące na kwiatach chrząszcze.

Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 00:47, 01 cze 2013

Do góry
kraania napisał(a)

I padła bateria w aparacie

Za namową Kondzia przybiegłam się przywitać.
Aniu masz prześliczny ogród - bardzo podobny do tego, który ja chcę mieć. Wiele roślin mamy takich samych, ale to pewnie z powodu podobnych warunków. Marzyłam też o placu zabaw dla mojego syna, ale zanim wybudowaliśmy dom - plac zabaw nie był już potrzebny
Aha i jeszcze jedno pies ... mam Golden Retrievera, ale jako drugi był brany pod uwagę właśnie Berneńczyk- obie rasy są przesłodkie.
Przeczytałam cały wątek, ale chyba jeszcze nie raz do niego wrócę i będę na bieżąco podglądać.

Aniu wynalazłaś już jakiś patent na wybieranie igieł z kamieni? Bo to moja największa zmora z którą nie daję rady
Klon o czerwonych liściach 00:29, 01 cze 2013

Do góry
Witam.

Będąc dzisiaj w szkółce natknęłam się na okaz klona pospolitego 'Crimson Sentry' - szczepiony na pniu na wys.220 cm

Przeczytałam na forum, że klon ten nie ma naturalnie kulistej korony. Na zdjęciach widać, że te klony są kuliste. Czy jeśli korona będzie się powiększała a ja będę ją przycinała to zachowa ona taki kształt?

Pozdrawiam
Mój kawałek raju II 00:14, 01 cze 2013

Do góry
Aniu, tak wyglądała moja perowskia 10 maja b.r.
Liście młodziutkie, zielone. Posrebrżą się później
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:00, 01 cze 2013

Do góry
Tutaj dla porównania z hakone

Bukszpany uginają się pod ciężarem wody

Widoczek ogólny

I na koniec Nova Zembla

Na kolejne foty zapraszam po 9 czerwca
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:57, 31 maj 2013

Do góry

Hosta potffór

Lek na całe zło czyli mój ogród 23:53, 31 maj 2013

Do góry
Zakwitły jeszcze inne pumilki

Mój 4 arowy azyl... 23:48, 31 maj 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Wczoraj pogoda w domu mnie zatrzymała, a dziś prace domowe. Z tego też powodu nie mam nowych działkowych zdjęć. Z 'nudów' pstryknęłam kilka fotek moim fiołkom afrykańskim.

A ja skończyłam z moimi, mam jakieś 3 niedobitki, zimą mi zmarzły na oknie nie bylo komu ich przenieść gdzie indziej Twoje śliczne
ogrodoweimpresjejolki 23:46, 31 maj 2013

Do góry
Jolu dzisiaj zakwitła u mnie akacja, zapach fantastycznypozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies