Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:12, 30 maj 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Aniu...pokaźna ilość bukszpanów,ale będzie pięknie
..a chmury faktycznie wyglądają groźnie!

Gabrysiu.. u Ciebie też już wieki nie byłam... ale ja chyba ostatnio to bywam tylko u siebie.....
Mam coraz mniej czasu.... koszmar jaki..

Acha.. kolor teraz to złocienie różowe...
Te mi się podobają, takei wściekle różowe... czyli oczotegliwe

Dosadziłam w nowym miejscu.. miały być wściekle różowe, a są dwa kolory ..buu

Lilak Miss Kim za to pachnie Prawie jak irga przed domem

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 18:12, 30 maj 2013

Do góry
Pierwsza setka - więc obowiązkowe - pozaregulaminowe gratki
Tysiaczka jak najszybciej Ci zycze
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 18:11, 30 maj 2013

Do góry
Debra napisał(a)
Zimno nadal, mają być ulewy, wspaniały weekend przed nami.

Jadę zatem szukać kamienia, marzą mi się takie łupane kawałki granitu albo bazaltu dla mojej trawiastej grządki.
A i do iglaczków zamiast polnych tez by pasowały.
O tutaj

Jadę zatem zwiedzać zakłady kamieniarskie, a że mieszkam obok Starych Powązek, to daleko nie mam Tyle, że nie wiem jak mnie tam potraktują, jak powiem o co chodzi. Wiem jednak, że jedna moja znajoma zdobyła super kamienne odpadki w takim zakładzie. A co tam, najwyżej mnie pogonią....

Ten deskowany chodniczek jest super!
Fajne efekty ciężkiej pracy.
Pozdrawiam
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 18:09, 30 maj 2013

Do góry
O seteczka hi hi hi Gratulację
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 18:09, 30 maj 2013

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:08, 30 maj 2013

Do góry
grembosia napisał(a)
Wesele na początku sierpnia
Pozdrawiam i zapraszam w wolnej chwili.

Zajrzę na pewno

Lawendy prawie, prawie...

A ta kępa prawie już I pomyśleć że mówiłąm, że u mnie lawenda nie ma szans na życie.... na skalniaku kolejny rok i ma się coraz lepiej... w tym roku nawet jej nie przycinałam Bo ma ładny pokrój, szkoda mi było W zeszłym roku nie cięłam, tylko wiosną, bo kwitła do przymrozków.... Chyba na skalniaku zaryzykuję zamianę kocimiętki na lawendę

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 18:07, 30 maj 2013

Do góry
Robert, Kasiek, dzięki!

Ja myślę dokładnie tak samo, więc właśnie wróciłam po cięzkiej, ale jakże satysfakcjonującej pracy przy grządkach zwanych też rabatkami

Burza nadal tylko straszy, ale chyba będzie tak jak wczoraj, tzn. wieczór i burza nadejdą w parze.

dzisiaj mam ochote pokazać mojego Mikołajka alpejskiego. Wprawdzie jeszcze nie kwitnie, ale już jest - moim zdaniem - śliczniusi

I jeszcze gąszcz przetacznika

I owocki na brzoskwini
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:04, 30 maj 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Fajnie że w Twoim wątku coś się dzieje
oglądam nowe zmagania ogrodowe i muszę przyznać że podoba mi się trzmielina przed bukszpanami

Trzmielinki posadziłam w zeszłym roku.. i też mi się podoba... tylko ciągle chcą rosnąć d ogóry, a nie w poziomie ..

Na skalniaku wyróżniają się maki.. czerwone Coś kolorowego Wiec pomimo, że mi się rozpychają to mają prawo rośnięcia, za kolor o tej ubogiej porze roku..

Niedobitki orliki

Żurawki krwiste, czy jakoś tak.. kolor maja żarówkowy, ale foto jakieś kiepskie

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 18:03, 30 maj 2013

Do góry

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 18:02, 30 maj 2013

Do góry
Ja się dołączam do spóźnionych życzeń z tekstem, że "życie zaczyna się po 40-tce".
I tego Ci życzę

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:00, 30 maj 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Pięknie burzę, a właściwie chmury sfotografowałaś.

Agnieszko... nie ma co fotografować Kwiatki czekają na słońce

Pomimo zastosowania larvanu.. opuchlaki są....... zauważyłam ugryziony nowy lisć.. wiec wykopałąm wszytkie żurawki spod Franczeski.... znalazłam dwie krewetki... żurawki poszły do podziału.. inne żurawki uszczknęłam do przedszkola... tym sposobem produkuję żurawki do posadzenia pomiędzy bukszpanami (jeden z wariantów).. i przedszkole liczy już z kilkadziesiąt egzemplarzy..... To fragmencik nowego przedszkola

I bedna Franczeska

Zielona przystań 17:57, 30 maj 2013

Do góry
Na początek kwitnące żurawki, będę dodawać tylko po 2 zdjęcia bo niestety zawiesza mi się komputer przy większych ilościach ;(
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 17:56, 30 maj 2013

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:56, 30 maj 2013

Do góry
grembosia napisał(a)
Ależ piękności!!!

Aniu, co do stylu ogrodu, mam to samo. Ja tylko założyłam sobie tak- przedogródek bardziej formalny, uporządkowany, reprezentacyjny, a na tyłach mogę poszaleć. I tak mam dwa w jednym
Pozdrawiam cieplutko

Grembosiu, dawno u Ciebie nie byłam..... a tak ciągle przypominam, że miało być wesele.. było???
Ogródek masz piękny .. te pergole , ścieżki i wogóle..... mignęło mi nawet któregoś dnia nowe wyposażenie na taras.. śliczne.. ale z braku czasu nie czytałam więcej, wiec i nie pisałam nic

Widok na kałużę...

I lilie tylko próbują nadrabiać kolorami Biegam dziś z doniczkami żółtych lilii ( bo jucz w doniczkach kwitną, mus posadzić) szukam gdzie to wcisnąć, bo nowa rabata to jeszcze termin bardzo odległy.... a M spokojnie się odzywa, że lilie jeszcze sie zmieszczą do oczka wodnego..... hi, hi, hi..dowcipniś ... lilie poszły od róże,a raczej za róże... i to różowe... znów zgrzyt.. ale to tymczasowo

Nasz ogród, my i psiarnia:) 17:53, 30 maj 2013

Do góry
I jeszcze kilka ujęć z wczorajszych prac
Tam gdzie tak taczki dyskutują będzie zakątek z brzozami

Przygotowywane odwodnienie ogniska, jeszcze drenaż będzie na dnie

tu będzie rabata z jarzębiną

a tu w rogu koło domku gospod. będzie miał swe miejsce buk czerwony pendula

To stanowisko zachodnie, okno od jadalni, miało być miejscem na murku dla rododendronów, pomysł upadł- śnieg z dachu zabiłby moje krzaki, myślę o bukszpanach kulach, hostach, funkiach i paprociach, co wy na to??

Widok z góry na rabatę frontową, nad którą intensywnie myślę ( po lewej furtka, z tyłu jeżdzi brama)

Początki mojego ogródka. 17:52, 30 maj 2013

Do góry
pokażę teraz pare fotek ogrodu ktorego juz nie ma poniewaz juz tam nie mieszkam Wszystko zrobiłam samaByłam w ciężkiej sytuacji i ten kawałek ziemi to był mój ratunek Szkoda tylko ze nie ma juz sladu po tym ogrodku
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 17:48, 30 maj 2013

Do góry
Myślałam, że nasza figa marzła i miałam ją wykopać. Dobrze, że chwilowo miałam pilniejsze prace, bo okazało się, że ona żyje.

Kiwi zaczyna się przebarwiać.

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:47, 30 maj 2013

Do góry
Kilka fotek dzisiejszych..... i muszę uciekać z interneta

W ogrodzie króluje teraz kolor zielony..... jest mało kwitnących roślin... orliki, trochę powojników, przekwitające azalie i rh (już brzydkie), na skalniaku goździki, ale zarośnięte przez sąsiadów, trzeba już zrobić porządek w towarzystwie... pytanie zasadnicze: KIEDY???

Dominujący kolor..

I złota katalpa.. tym razem od tyłu..

Pszczółka.. z tyłu Twoja hortensja Everest a raczej dwie razem Wydarłam zielsko z odpadów karmnikowych i mogę okazać M niezadowolony, bo liczył, że z nasionek jaka maryśka może wyrośnie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:44, 30 maj 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Danusiu co to za roślina u mnie rośnie w doniczce nie wiedziałam, ze można z nią do ogrodu
Widzę, że też nie umiesz mało kupować najlepszy sposób pakowania ostatnie zdjęcie a ten kuklik to jaka odmiana? pozdrawiam

to Sedum sieboldii mediovariegatum. świetnie się płoży, idealna na skalniaki, nie lubi ciężkiej i mokrej ziemi jak każdy rozchodnik...mamy w stałej ofercie
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 17:44, 30 maj 2013

Do góry
tomek11 napisał(a)
Dięki za miłe słowa o moich roślinkach, u Ciebie jest pięknie zielono, wspaniałe tulipany, czeremcha

Dziękuję. Teraz przez te deszcze to główny kolor to zielony

gusiarz napisał(a)
Aguś - napisz ile potrzebujesz przywrotników? Mogłabym się podzielić

Aga, wielkie dzięki ale ja mam ich kępkę tylko przegapiłam moment żeby je podzielić i dać im się bardziej rozrosnąć. Oto dowód

Debra napisał(a)
Ja oddaję słońce wagonami

Miała być burza - i tak już kolejny dzień.

A wiesz, u mnie światło akurat jest cudne o zachodzie.

Ale te poranki u Ciebie.... rób zdjęcia codziennie dla nas wszystkich!

Nieźle się pozmieniało od 18-go maja. Nie pamiętam dania bez deszczu od tamtej pory Nawet przed chwilą miałam burzę...

Ewa4 napisał(a)
Aga podoba mi się ta rabata z rh.,paprociami i chyba bukszpan tak?Zresztą wszystko mi się u Ciebie podoba .Pozdr.

Rabata z RH w tym roku wyjątkowo okazała. Aż się gałązki uginają od kwiatów. Jeszcze tak nie miałam

monitka napisał(a)
Nieszko moje patyczki też jakoś cienko pieją...sporo mi wypadło...
A jak tam arbuzy? Bo u mnie z całej paczki wzeszły dwa...

Poranne widoczki super

Moje prawie wszystkie wypadły. Jeden patyczek mi został z jeszcze niezwiędłymi listami. Co do arbuzów to podczas przesadzania do gruntu je chyba zepsuła. Także tegoroczne rozmnażanie roślin można uznać za kompletną porażkę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies