Bożenko, ja miałam być i niestety nie jestem, zal mi, jak tobie, ale w lepszych okolicznościach zrobię Alince nalot;
cieszę się i zaklinam czary mary, jak listek jest, jest szansa
a teraz po poradę przyszłam, bo coś u mnie z pomysłami kiepsko ostatnio...
jak posadzić rh, bo mam 5 odmian i w każdej po 5 sztuk, lecieć kolorami czy naprzemiennie, co ty myślisz?
Mam nadzieję ze posadzisz je w różnych miejscach ogrodu a nie w jednym rzędzie bo byłoby strasznie nudno . Ja bym posadziła głównie gromadkami w jednym kolorze ale nie w jednym, rzędzie tylko jedne głębiej a inne bardziej do przodu ale też przeplotłabym jakimś drzewem lub krzakiem i czasem w tle grupy o jednym kolorze wsadziłabym jeden o kolorze kontrastowym ale to trudno opisac trzeba wyczuwac jak posadzic, czyli generalnie w grupach jednokolorowych ale z wyjątkami i koniecznie zróżnicowac głębie ogrodu przez sadzenie bliżej i dalej a gdzieniegdzie coś w kotrastowym albo nie gryzacym się z grupą kolorze. Nie wiem czy dobrze opisałam i czy rozumiesz o co mi chodzi , no i nie same rh tylko jeszcze drzewo lub krzak gdzieniegdzie.Takie jest moje zdanie ale Danusia pewnie by Ci lepiej doradziła a dziś pewno jest u Alinki. Pozdrawiam Irenko.
Irenko wyczytałam u Ciebie jakie masz kolory ale napisz jeszcze jakie masz gatunki bo one różnie rosną na wysokośc i kwitną jedne wcześniej inne później , trzeba to wziac pod uwagę.