Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 17:52, 19 sty 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Brzoza dla teściowej.podoba mi się
Super fotka z góry.czym robiona?
I plac zabaw od Malkul?

Asia fotka z drona i plac inspirowany Malkulowym ale jej mi się podoba bardziej
Ogród z pergolą 16:15, 19 sty 2017

Do góry
Filemon24 napisał(a)
Fajne takie zdjęcia z drona wszystko widac jak na tacy.

kazdy watek mogły takie mieć
Ogród z pergolą 16:14, 19 sty 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
No to już decyzja podjęta z zamknięciem wątku Będę wypatrywać. Gdybym przegapiła to zostaw w ostatnim wpisie info i przekierowanie na nowy wątek.

myslę że trzeba go zamknąć bo to trochę platanina mysli a w nowym więcej konkretów bedzie i juz wiem jak ma to wszystko wygladać. ale to nie tak ze zamkne i nowy otworze, moze dopiero za poł roku będzie nowy. wiesz jak to jest jak masz watek to jest trochę presja na działanie a ja już do pracy wróciłam i nie mam czasu w tygodniu tak jak to do tej pory było..
i szybko się decyzje zmieniają, myslałam że wiosne zaczne od obsadzania dalej frontu ale zaczne od wysiania gorczycy więc znowu sadzenie od 2 m-ce się przesunie
Ogród z pergolą 16:06, 19 sty 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

porzeczki zostana 4 krzaki ...bo mam teraz 6 ale dwa cos mizernie rosna bezsensu trzymac ....i dwa agresty do wywalenia .... akurat mi pasuje ta przeróbka ...bo bede miec tez dodatkowe miejsce na papryke ....zagłebie gospodarcze musi sie lekko ucywilizować ...bo skrzynie podniosly standard to i reszta "wiejskiego" krajobrazu wyjdzie na ludzi

fiu fiu wyższa fifarafa wkracza do ogrodu no dobrze, będę podgladać
Ogród z pergolą 15:20, 19 sty 2017
Do góry
anna_t napisał(a)

parocja boska gdby nie to ze wolno rosnie to bym się na nią skusiła. ale wybor padl na klony tatarskie. u Ciebie juz jest troche kwadratowo bo te trumienki z bukszanów masz z hortkami i jezowkami to bedzie nawiązanie
a z porzeczkami co?

fajnie ze Cię natchnęłam...normalnie kawa mi od razu lepiej smakuje!

porzeczki zostana 4 krzaki ...bo mam teraz 6 ale dwa cos mizernie rosna bezsensu trzymac ....i dwa agresty do wywalenia .... akurat mi pasuje ta przeróbka ...bo bede miec tez dodatkowe miejsce na papryke ....zagłebie gospodarcze musi sie lekko ucywilizować ...bo skrzynie podniosly standard to i reszta "wiejskiego" krajobrazu wyjdzie na ludzi
Ogród z pergolą 15:12, 19 sty 2017

Do góry
iwka napisał(a)
Ania chociaż nie usuwaj swojego wątku, tyle u Ciebie ważnych informacji, zostaw dla potomnych buziaka ślę

cześć, fajnie ze wpadasz
wątek zostanie zamknięty nie usunięty, wrócę tu na stare lata pośmiać się jakie "problemy" miałam
właśnie ... bo jak to mówi Milka watek to ogródkowy pamiętnik i jak mówi Kasya .. jest ogród jest wątek ale mnie sentymenta naszły..
Ogród z pergolą 15:09, 19 sty 2017

Do góry
AgataP napisał(a)
No to jak? zamykasz wątek czy zostawiasz ?
Jestem ciekawa Twojej wiosny

mojej wiosny? ja oprócz czosnkow zadnych cebulowych nie kupiłam nic ciekawego nie zobaczysz.. chyba że chodzi Ci o dzialania a to chyba zaczne od "cudu gorczycowego"
Ogród z pergolą 15:05, 19 sty 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
magnolie miewaja tez taki pokroj wielopniowy

juz koniec z propozycjami, wybór dokonany, decyzja zapadła. cicho

AniMa napisał(a)
No właśnie...I jeszcze te piękne kwiaty magnolii...
Aniu ja na równo z Tobą myślę o wielopiennym. U mnie na szczęście brzoza może być, tylko ze ciężko dostać wielopiennego doorenosa;;;

Aniu do jednego dołka trzy sztuki wsadź

UrsaMaior napisał(a)
No patrz, to niechcący się w trend wpisałam. Mam wielopniową magnolię, i nawet ze szpadlem nad nią stoję.

hmm..i moze dlatego ja nie bedę miec magnolii...wystarczy ze ja jestem kapryśna, drugiej takiej chłop nie zniesie
Ogród z pergolą 15:02, 19 sty 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)
świetne insiracje w twoim watku ...powiem ci ze dojrzałam do przeróbki "porzeczkowni" .....natchnełąś mnie ....i chyba cos tam pokombinuje na kwadratowo.....zwlaszcza ze mam tam parocje i aronie ....a one akurat do kwadrotowych inspiracji własciwe

parocja boska gdby nie to ze wolno rosnie to bym się na nią skusiła. ale wybor padl na klony tatarskie. u Ciebie juz jest troche kwadratowo bo te trumienki z bukszanów masz z hortkami i jezowkami to bedzie nawiązanie
a z porzeczkami co?

fajnie ze Cię natchnęłam...normalnie kawa mi od razu lepiej smakuje!
Ogród z pergolą 14:59, 19 sty 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)

Krajobraz za płotem masz piękny. W pobliżu nie ma budynków?

u mnie jest tak

jeden sąsiad, zasloniliśmy swoj taras placem zabaw więc jest spoko

tak naprawdę dopiero w to lato się okaze na ile bedziemy sobie "bliscy" bo wprowadzili się dopiero we wrześniu.ale jestem dobrej mysli
poza nimi pola i lasy

Ogród z pergolą 14:48, 19 sty 2017

Do góry
Filemon24 napisał(a)
Jak będzie ładnie to się pochwale
zobacz jeszcze coś takiego znalazłam

Wielopniowe też mi się bardzo podobają ale najbardziej podobają mi się brzozy pożyteczne w obecnym ogrodzie nie mam ale w nowym na pewno posadzę.

miodzio!
Ogród z pergolą 14:47, 19 sty 2017

Do góry
Agania napisał(a)
Czekam na Twoje wielopniowe świdośliwy jak podrosną, mój jeden kolon już zrobił się wielopniowy, a średnicę pnia ma aż 1cm...już widać efekt

Śmiałki darniowe przyszły do mnie z wiatrem są cudne, pozwalaj im się wysiewać

oo fajnie masz, jakbym tylko wiedziala czym mozna podpędzić świdosliwy to bym chciała tak żeby juz z 2,5m mialy.. podobno szybko rosną więc może za rok sie doczekam
ja smiałka dostalam takiego naprawdę od serca i liczę na to ze zrobię z niego na wiosnę z 6-8 sadzonek a jakby się jeszcze wysiał pokazalbyś swoje u siebie?
Ogród z pergolą 14:44, 19 sty 2017

Do góry
Marta napisał(a)
Twoje świdośliwy nawet takie małe nie są, zobaczysz, wszystko szybko podrośnie. Chcę kupić sobie jedną, miejsce mam nawet już przygotowane, tylko ciekawe czy gdzieś znajdę w okolicy. Mi wystarczy sadzonka Piny super

ja na szczęście na miejscu znalazlam takie 1,8m po 20zł ale wiem że Asia Rojodziejowa zamawiala na florini chyba tez w podobnej cenie

a czym bedziesz je podsadzać?
Ogród z pergolą 14:42, 19 sty 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
Ale takie 3-4 białe brzozki posadzone razem to tez cudne są

noooo https://pl.pinterest.com/pin/166422148708731572/
ale ja będe je podziwiać za ogrodzeniem i w Waszych ogrodach. to by było źle odebrane gdybym brzozy posadziła przy uczulonej teściowej
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:33, 19 sty 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
U siebie przetestowałem gorczycę przed zima - przerobiła mi rozkładająca się trawę w piękny i puszysty kompost - jeszcze w święta pietruszkę zbierałem, tak rośnie po niej wszystko

Sebo no wlaśnie ja bym tak zrobiła ze przekope trawnika trochę i na tą przewaloną, trochę wyrównana ziemię wysieje gorczyce? i po tych powiedzmy 3 tygdoniach, miesiacu ta trawa spod spodu juz będzie przerobiona? chyba dluzej lepeij poczekać, 2 m-ce? ale czy wtedy gorczyca tych pąków już nie będzie miała??
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:31, 19 sty 2017

Do góry
Agania napisał(a)

tak

taak...o cudzie gorczycowym pisałam...ogrodnik zdradził mi ten sekret, bo cisy to była droga inwestycja

2/3 tygodniowej gorczycy nie ścinałam tylko przekopałam, gorczycę przekopujesz przed zawiązaniem pąków kwiatowych

Agata ty cudna kobieto! jest w takim razie nadzieja na mój marny humus tak będę robiła.
jak myslisz kiedy najwczesniej można wysiewać?wiadomo jak snieg zniknie ale czy tez ilosc godzin slońca czyli od jakiegos miesiąca konkretnie?
Ogród z rzeźbą 14:18, 19 sty 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Iwonka, trzeba wpisać "Ogród z rzeźbą" w polu do wyszukiwania, potem enter i leci. Ale nie ma zbyt dużo zdjęć. To, o którym piszesz sama sobie od Ciebie zapinowałam.

Ja za to nie umiem przypiąć jakiegoś zdjęcia z forum na pina. Jak to się robi?

Anula a jak najeżdzasz myszką na fotke to nie pokazuje Ci sie w lewym górnym rogu zdjęcia czerwony punkcik "zapisz"?
jak nie to wpisz w google "wtyczka pinterest" i wyskoczy Ci stronka gdzie do odpowiedniej swojej wyszukiwarki podepniesz wtyczke pinterest i wtedy zacznie Ci sie pojawiać na fotkach ten napis "zapisz"
Z Pszenicznej ... 10:14, 19 sty 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Jaki psiunio śliczny

psiura jest pocieszna

Kawa napisał(a)
śliczny karmnik
pieseła jeszcze lepsza

karmnik kupny też mi się podoba reszta jedzenia powieszona w formie kulek w sprężynach

Makao_J napisał(a)
Śniegu masz nieco więcej niż ja. Jeszcze Ci się nie znudził?

Ania śnieg jest cudny, bielutko, czyściutko, pies umyty na razie może być, niech zniknie w okolicy 1-go marca

yolka napisał(a)
O takiej ilości śniegu mogę tylko pomarzyć. Pieseczek wygląda jakby cały czas o zimie marzył. Karmnik mnie też się spodobał

Jola tak, śniegu dopadało, nawet z psem za daleko nie chodzę, bo po uda się zapadam. Psiura śnieg uwielbia

piękna zima karmnik kupny czy robiliście?

Aniu napisałam powyżej - kupny Mama go wyhaczyła w A..i ale nie miała gdzie wieszać na balkonie więc przekazała nam

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 09:46, 19 sty 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
cześć Beata wczoraj natrafiłam na Twój watek i przeczytałam cały był dla mnie troche ucieczką od złych mysli bo po kłótni z szefem o urlop nie mogłam sobie miejsca w domu znaleźć, wciąż myślałam o tym palancie. Ty mnie uratowałaś i dzięki lekturze zupełnie zapomniałam o pracy
super ogród tworzysz i tak sukcesywnie, nie na siłę, bez stresu mam wrażenie. podoba mi się
i gratuluję Maćka, ja też w 2015 rodziłam ale córcie, Nataszkę
pozdrawiam i będę zagladać w nowym sezonie z zaciekawieniem co stworzysz dalej

p.s. tak mi się nasunęło...nie myslałaś o np 3 grabach kolumnowych w hortensjach przy podjeździe?zasłoniły by widok z okien sąsiadów na twój taras.

Hej Aniu bardzo się cieszę, że dzięki mojemu ogródkowi na chwilkę zapomniałaś o problemach pracowych Co do ogrodu pewnie chęci moja są zawsze większe niż możliwości ... ale faktycznie uwielbiam oglądać dopracowane ogrody dziewczyn i marzyć, że kiedyś będzie podobnie i u mnie
Buziaczki przesyłam w takim razie dla rówieśniczki mojego łobuziaka, dla Nataszki

i dzięki za pomysł z drzewami ... na pewno mocno go wezme pod uwagę, bo jakoś łudziłam się, że tuje wystrzelą i zasłonią w końcu mój tarasik od sąsiada
Pozdrawiam bardzo ciepło i niedługo (maluchy chore) z wielką checią odwiedzę Twój ogródeczek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies