Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

AgataP 11:31, 19 sty 2017

No to jak? zamykasz wątek czy zostawiasz ?
Jestem ciekawa Twojej wiosny
iwka 13:14, 19 sty 2017

Ania chociaż nie usuwaj swojego wątku, tyle u Ciebie ważnych informacji, zostaw dla potomnych buziaka ślę
anna_t 14:42, 19 sty 2017

Kasya napisał(a)
Ale takie 3-4 białe brzozki posadzone razem to tez cudne są

noooo https://pl.pinterest.com/pin/166422148708731572/
ale ja będe je podziwiać za ogrodzeniem i w Waszych ogrodach. to by było źle odebrane gdybym brzozy posadziła przy uczulonej teściowej
anna_t 14:44, 19 sty 2017

Marta napisał(a)
Twoje świdośliwy nawet takie małe nie są, zobaczysz, wszystko szybko podrośnie. Chcę kupić sobie jedną, miejsce mam nawet już przygotowane, tylko ciekawe czy gdzieś znajdę w okolicy. Mi wystarczy sadzonka Piny super

ja na szczęście na miejscu znalazlam takie 1,8m po 20zł ale wiem że Asia Rojodziejowa zamawiala na florini chyba tez w podobnej cenie

a czym bedziesz je podsadzać?
anna_t 14:47, 19 sty 2017

Agania napisał(a)
Czekam na Twoje wielopniowe świdośliwy jak podrosną, mój jeden kolon już zrobił się wielopniowy, a średnicę pnia ma aż 1cm...już widać efekt

Śmiałki darniowe przyszły do mnie z wiatrem są cudne, pozwalaj im się wysiewać

oo fajnie masz, jakbym tylko wiedziala czym mozna podpędzić świdosliwy to bym chciała tak żeby juz z 2,5m mialy.. podobno szybko rosną więc może za rok sie doczekam
ja smiałka dostalam takiego naprawdę od serca i liczę na to ze zrobię z niego na wiosnę z 6-8 sadzonek a jakby się jeszcze wysiał pokazalbyś swoje u siebie?
anna_t 14:48, 19 sty 2017

Filemon24 napisał(a)
Jak będzie ładnie to się pochwale
zobacz jeszcze coś takiego znalazłam

Wielopniowe też mi się bardzo podobają ale najbardziej podobają mi się brzozy pożyteczne w obecnym ogrodzie nie mam ale w nowym na pewno posadzę.

miodzio!
anna_t 14:59, 19 sty 2017

MirellaB napisał(a)

Krajobraz za płotem masz piękny. W pobliżu nie ma budynków?

u mnie jest tak

jeden sąsiad, zasloniliśmy swoj taras placem zabaw więc jest spoko

tak naprawdę dopiero w to lato się okaze na ile bedziemy sobie "bliscy" bo wprowadzili się dopiero we wrześniu.ale jestem dobrej mysli
poza nimi pola i lasy

anna_t 15:02, 19 sty 2017

eee_taam napisał(a)
świetne insiracje w twoim watku ...powiem ci ze dojrzałam do przeróbki "porzeczkowni" .....natchnełąś mnie ....i chyba cos tam pokombinuje na kwadratowo.....zwlaszcza ze mam tam parocje i aronie ....a one akurat do kwadrotowych inspiracji własciwe

parocja boska gdby nie to ze wolno rosnie to bym się na nią skusiła. ale wybor padl na klony tatarskie. u Ciebie juz jest troche kwadratowo bo te trumienki z bukszanów masz z hortkami i jezowkami to bedzie nawiązanie
a z porzeczkami co?

fajnie ze Cię natchnęłam...normalnie kawa mi od razu lepiej smakuje!
anna_t 15:05, 19 sty 2017

Kasya napisał(a)
magnolie miewaja tez taki pokroj wielopniowy

juz koniec z propozycjami, wybór dokonany, decyzja zapadła. cicho

AniMa napisał(a)
No właśnie...I jeszcze te piękne kwiaty magnolii...
Aniu ja na równo z Tobą myślę o wielopiennym. U mnie na szczęście brzoza może być, tylko ze ciężko dostać wielopiennego doorenosa;;;

Aniu do jednego dołka trzy sztuki wsadź

UrsaMaior napisał(a)
No patrz, to niechcący się w trend wpisałam. Mam wielopniową magnolię, i nawet ze szpadlem nad nią stoję.

hmm..i moze dlatego ja nie bedę miec magnolii...wystarczy ze ja jestem kapryśna, drugiej takiej chłop nie zniesie
anna_t 15:09, 19 sty 2017

AgataP napisał(a)
No to jak? zamykasz wątek czy zostawiasz ?
Jestem ciekawa Twojej wiosny

mojej wiosny? ja oprócz czosnkow zadnych cebulowych nie kupiłam nic ciekawego nie zobaczysz.. chyba że chodzi Ci o dzialania a to chyba zaczne od "cudu gorczycowego"