Zagadka dla spostrzegawczych ))
Po 50 latach zmieniałam dach chociaż stara karpiówka była jeszcze w bardzo dobrym stanie. Leżała dwa lata na tyłach i nie miałam pomysłu co z nią zrobić. Mój serdeczny i genialny przyjaciel któregoś dnia wpadł na pomysł żeby ułożyć je " na boku" i stworzyć rzekę przepływającą przez podwórko. Rozpoczęła się mozolna praca, bez cementu, tylko ubity piasek. Ot i cała historia.
Chwasty przerastają, długo wydobywałam, ale to syzyfowa praca, szkoda czasu. Potraktowalam chemicznie i na jakiś czas jest dobrze. Cos za cos.
Mój zakup u Kapiasów już kwitnie
A to Anabelka przed deszczami
I teraz po deszczach kwiaty połamane
I mój wnusio się relaksuje z piłką ,a babcia tylko patrzy gdzie złamany kwiatek.
Od poprzedniego lata w aranżacji kilku miejsc w ogrodzie towarzyszy mi moja córka Agnieszka, która ukochała sobie szczególnie żurawki, trawy i małe krzewinki. Rabatka na zdjęciu poniżej jest właśnie naszym wspólnym dziełem W doniczce umieszczonej na brzozowych palikach posadziłyśmy konwalnik ponieważ w gruncie zatrzymał się w rozwoju ( proszę o wskazówki jak z nim postępować jeśli ktoś ma sukcesy ).
Rzeczywiście, w obrębie działki jest wiele drzew. Na zdjęciu powyżej wiele pochodzi z własnego ukorzenienia. Zamysł był taki żeby stanowiły tło dla mini kolekcji rh, którymi zachwycałam się podczas corocznych wypadów do kórnickiego arboretum. W tamtejszej szkółce kupiłam też pierwsze rośliny. Najstarszy okaz, cunninghams white ma przeszło 20 lat.
A ja miałem roczek wczoraj hi hi hi Kocham was wszystkich dziękuje za spędzony rok z wami dziękuję za cierpliwość , wyrozumiałość i że chwalicie i dajecie kopa jak zasłużę hi hi hi za dawanie mi każdego dnia motywacji do pracy i za nowe inspirację jesteście kochani Danusiu dziękuję za to że stworzyłaś to miejsce i jesteś z nami Buziam tuliskam i kofam
i chciałam jeszcze pokazać ababel - oczywiście sukcesywnie przez tydzień dostawala omdlenia w sobote topsin+confidor a wczoraj jeszcze odkryłam pod nia korytarze nornic i wygląd super
i zamiast iśc do przodu to w tym roku licze straty