Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród 11:30, 25 cze 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
No i stało się! Nie tylko wirtualnie, ale i osobiście poznałyśmy się
Tylko jakoś zdjęć z Tobą, Bożenko, nie mam A to jedyne, na którym Cię znalazłam!

piękne róże !!!!! pozdrawiam wszystkich
Mój ogród 11:28, 25 cze 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Żylistek, może nie kwitł tak obficie ale to jeszcze młody krzew. Jeszcze czekam na jego obfite kwitnienie

Dwie krzewuszki obok siebie, ta kwitnąca, druga uparcie nie kwitnie.

A tu mój warzywniak, moje oczko w głowie.

piękny pozdrawiam serdecznie
Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - czerwiec 2013 11:27, 25 cze 2013

Do góry
I ja jeszcze wyszperałam fotki z mocnym opóźnieniem Ale jak napisała Debra - adrenalinę trzeba ostrożnie dawkować Ponieważ nie umiem robić super zdjęć, a ze wszystkich odwiedzanych ogrodów jest ich już mnóstwo, pokażę Wam te z ludziskami - bo tłumy się przewaliły przez ogrody w Komorowie

Gadaliśmy non stop, a i tak wszyscy piszą, że niedosyt, że nie z każdym udało się zamienić parę słów... Ja nie wiem, jak to możliwe, ale mam tak samo... Za dużo emocji na raz

Mój ogród 11:26, 25 cze 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)

Krwawnik, co roku kwitnie niezawodnie, bez szczególnej opieki z mojej strony. Za to go kocham.

O masz czerwony Krwawnik, ja dopiero co go posadziłam, jeszcze jest w pączku, mam nadzieję, że jednak będzie czerwony, ale to nigdy nie wiadomo z kolorami roslin.
Ogród Tosi 11:25, 25 cze 2013

Do góry
atena35 napisał(a)
Każdy ogród powinien mieć królową. Oto moje królowe Chopin.
Pierwsza

Druga

Trzecia

Poszłam do ogrodnika po zioła i coś do donic przed drzwi i ... a zwabił mnie zapach

Czy mam je podpierać? czy mają radzić sobie same?
o co ja widzę zaróżowiłas się na dobre a no nie, na biało piękne są tylko chyba krateczka będzie potrzebna bużiaczki
Mój 4 arowy azyl... 11:21, 25 cze 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Czwarty dzień mija, a ja na działkę nie zajrzalam. Pogoda dziś kłopotliwa, bo co chwilę popaduje. I co tu robić, jak rośliny na posadzenie czekają?
Tymczasem kilka fotek z ogrodu Córki. Zaniedbanego, bo czasu nie mają

Na skończenie czekają rabaty z różami The Fairy

to ja nie wyobrażam sobie jak wygląda zadbany dla mnie miodzio cudnie wygląda pozdrawiam serdecznie
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:17, 25 cze 2013

Do góry
Hej Małgoś!

no pewnie!! Byle tylko nie lało, więcej życzeń nie mam Pierwszy tydzień na koniach, drugi pod Augustowem nad Biebrzą, kajaki. Oba tygodnie agroturystycznie, z wiejskim mlekiem, serami, jajkami, chlebem

Dziękuję, mnie też się coraz bardziej podoba Za parę lat zobaczymy Fajnie że dostałaś powojniki Te są trochę za małe pod powojniki, takie 2metrowe przynajmniej Ci radzę. Te mają 1,5m tylko, myślałam żeby róże o nie oprzeć. Nie są najtańsze, ale jakie ładne!!

Metalowe? Radzę pogadaj z kowalem albo z kimś kto zespawa Ci 3 metalowe pręty zbrojeniowe (sama poszukuję takiego kogoś, daj znać jak znajdziesz proszę!). Mam pergole pod fasolę, ubiegłoroczne, z pustych rurek stalowych - za rok dwa do kosza, niestety :/ wyblakły, zaczynają rdzewieć, no i wichura je wyrywa z ziemi, nawet obciążone pnączem... szkoda pieniędzy, choć niedrogie były, coś ok 40 zł/sztuka.

Takie:
Atelier Ogrodowe... 11:12, 25 cze 2013

Do góry
Lukas napisał(a)
i moje ukochane trawy na tle żurawek

To wygląda jak smagane językami ognia. Niesamowita kompozycja.
Witam serdecznie w moim ogródeczku 11:10, 25 cze 2013

Do góry
Witam wszystkich. Moja przygoda z ogródkiem zaczęła się ok 6 miesięcy temu i każdą wolną chwilę spędzam nad pogłębianiem wiedzy o kwiatach, krzewach i wszystkim co jest związane z ogrodami. Jestem niezwykle szczęśliwa, że natrafiłam na ogrodowisko, to prawdziwa skarbnica wiedzy. Aktualnie ciągle pada i drugi raz w tym miesiącu mamy ogłoszony alarm powodziowy, więc musiałam przerwać pracę ogrodowe. Przedstawiam kilka zdjęć moich kwiatków. Mam nadzieję, że już niedługo będę mogła się pochwalić pięknym ogrodem, a na razie wiele pracy przede mną. Pozdrawiam

Witam serdecznie w moim ogródeczku 11:10, 25 cze 2013

Do góry
Witam wszystkich. Moja przygoda z ogródkiem zaczęła się ok 6 miesięcy temu i każdą wolną chwilę spędzam nad pogłębianiem wiedzy o kwiatach, krzewach i wszystkim co jest związane z ogrodami. Jestem niezwykle szczęśliwa, że natrafiłam na ogrodowisko, to prawdziwa skarbnica wiedzy. Aktualnie ciągle pada i drugi raz w tym miesiącu mamy ogłoszony alarm powodziowy, więc musiałam przerwać pracę ogrodowe. Przedstawiam kilka zdjęć moich kwiatków. Mam nadzieję, że już niedługo będę mogła się pochwalić pięknym ogrodem, a na razie wiele pracy przede mną. Pozdrawiam

Ranczo Edy 11:10, 25 cze 2013

Do góry
różyczki malusie Hanusiowe a tak dzisiaj deszczowo i zimno gaszę kompa bo mryga puszczam do was oczko miłego dnia życzę pomimo extra pogody dozobaczenia
Mój mały raj na ziemi :) 11:07, 25 cze 2013

Do góry
Anulka cieszę się najbardziej na świecie, że wreszcie udało nam się spotkać! Jesteś dokładnie taka, jaką sobie wyobrażałam ze zdjęć - roześmiana i bardzo żywa
Ja nie wiem co jest nie tak z aparatami foto, ale nie oddają charakteru ogrodu - to co zobaczyłam na żywo jest milion razy bardziej zachwycające Nowy tarasik kazałam M. dokładnie obejrzeć i skopiować, może kiedyś się uda A nasadzenia w skrzynkach na tarasie "górnym" no miodzio, nie mogłyśmy z Madzią wyjść z zachwytu! Dojrzałość Twojego ogrodu i jego przytulność, to moje marzenie
Ogroooomniasty buziak!!!
Zdjęcia ogrodowych zakątków inni zrobili lepsze, więc ja wkleję nasze facjatki

Ogród Tosi 11:06, 25 cze 2013

Do góry
atena35 napisał(a)
Róże wsadzone, teraz proszę mnie ratować i doradzać co dalej

Myślałam o lawendzie albo jasnych żurawkach, albo o niebieskich ostróżkach, ewentualnie trawy?

No i co z podporami???
Tosiu gdzie kupowałaś róże i jaka to odmiana?
U mnie dziewczyny zaproponowały pod różami lawendę albo szałwię omszoną i miskanta ML.

Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - czerwiec 2013 11:05, 25 cze 2013

Do góry
Irenka w uścisku

A na koniec róża 'Variegata di Bologna'

Zapraszam na balkon 11:03, 25 cze 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
Psianka sliczna, własnie chciałam zapytać Jolu co to za roslinka. A o tych koktajlowych pomidorkach to może na przyszły rok pomysle, ustawiałabym doniczki w koszu obok mojej ziołowej póleczki....jest czas żeby sie zastanowic i ten kącik zaaranżaować. Pozdrawiam

Polecam mini kącik warzywniczy z pomidorkami i ziołami U mnie się sprawdza, a do tego prawie cały sezon wsadzam do doniczki dymki, aby mieć świeżutki szczypiorek

A kwiatki w skrzynkach mokną, bo pada już bez przerwy 10 godzin i końca nie widać

Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - czerwiec 2013 11:03, 25 cze 2013

Do góry

Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - czerwiec 2013 11:02, 25 cze 2013

Do góry
Znalazłam jeszcze kilka zdjęć, po prawej BEATA_S https://www.ogrodowisko.pl/watek/715-eksperyment-ogrodowy-beaty

Facet z humorem Spodobał mi się

Powojnik - Clematis 10:58, 25 cze 2013

Do góry
Mam młodziutki powojnik wsadzony w tamtym roku.Właśnie zakwitł ale nie wiem co to za odmiana i jak go pielęgnować

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:55, 25 cze 2013

Do góry
Irenko, wyglądałaś jak zwykle kwitnąco! Fotki na pamiątkę Roślinki spokojnie na Ciebie czekają.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies