Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

janina_zawada 07:13, 26 lip 2013

Ty się trochę oszczędzaj bo przy takim upale można dostać zawału , U nas przynajmniej noce są już zimne bo w dzień też gorąco i sucho .. Piękne widoki z nad Niagary a dereń ma ładne kwiaty .
Dobrze że znalazłeś sklep z naszą żywnością to przypomnisz sobie nasze smaki no i może trochę przytyjesz bo wyglądasz jak modelka opalony i szczupły ..
Bogdzia 07:20, 26 lip 2013

Dzieki za zdjecia i jak zwykle ciekawe opowiesci.Pozdrówka śle.
hanka_andrus 07:39, 26 lip 2013

Serek z miodkiem! Te Twoje opowieści czyta się po kilka razy, a ogląda jeszcze więcej!
Gorąc i u Nas, jeszcze ma być następny tydzień taki.
Podpiszę się pod słowami Janeczki: Zwolnij tempo. Pozdrawiam i trochę wody z mego ogródka dla Ciebie.

Mala_Mi 08:31, 26 lip 2013

NIagarę obejrzałam i trochę poczytałam....... i zmykam,,, tego czasu coraz mniej....
weronika77 22:18, 26 lip 2013

Robercie, witaj znów. Ucieszyły mnie następne zdjęcia z powodów, że są (czyli nie masz kłopotów) i że znów mogę powspominać. Na Niagarę pewnie poświęciłeś cały dzień. Domek Drakuli taki sam jak przed wielu laty, uzębiony groźny zwierz ten sam, ale przed Sheratonem całkiem inaczej. A zegar kwiatowy działa?
Restauracja (dżungla) nazywa się "Rainforest Cafe", natomiast Miniaturowe ogrody zostały sprzedane pod zabudowę (dzisiaj dostałam odpowiedź, gdy zapytałam córkę o adres dla Ciebie). Cieszy mnie, że masz w zanadrzu plany wycieczkowe i już czekam na zdjęcia.
Papużki też kiedyś miałyśmy i wiele zabawnych wspomnień, dlatego zaciekawiła mnie Twoja papuga-pilot. Dzisiaj mam kochanego łobuziaka Kajtka, który tak okazuje radość po krótkich rozstaniach, że się tego nie da opisać. Lubi oglądać Tv i jest zainteresowany laptopem i Skype.
Przyjm moje pozdrowienia i Kajtusia lizaczki.

Kajtek na co dzień i od fryzjera.
Borbetka 10:25, 27 lip 2013

I znowu więcej opowieści, no i piesek śliczny się znalazł. Lubię tu poczytać o świecie i odpocząć. Pozdrawiam Robert. U nas upalne lato, ale tak jak wyżej napisano można wywietrzyć nocą. Cieszę się z tej pogody ogromnie, ale już mnie strach bierze na jesień. Cieszę się każdym dniem.
Milka 10:34, 27 lip 2013

Dzisiejsze foty mam na bieżąco opis też, o papużce też, a ty już na dobre się tam zakotwiczyłeś...Robert pozdrawiam
Klamber 15:03, 27 lip 2013

Witam Was serdecznie i dziękuję za odpowiedzi. U mnie trochę odpuściło, jest piękna pogoda ale nie ma parówy i noce po 16 stopni. Już trochę zwolniłem ale za bardzo się nie da. Dziś pokażę fotki z zamku Casa Loma. Zrobiłem już dużo fotek z miasta. Byłem w Queens Parku. W weekend wybiorę się do Zoo i jak będzie wona sobota to do wesołego miasteczka Wonderlife z najdłuższą kolejką górską. Jeszcze czekają fotki ze skansenu. Teraz chyba będę pokazywał fotki w większej ilości jak ostatnio, bo inaczej się nie doczekacie a dla mnie wygodniej i oszczędzam sporo czasu. A fotek przybywa w zawrotnym tempie. Mam fotki z barwnej ulicy Younge. Zobaczcie na latarnie, jest na nich dzielnica i ulica. Gdy robiłem fotki to słyszałem i czułem metro, gdy zszedłem na dół, zobaczyłem że metro jest 2 m pod ulicą a stacje są bardzo niskie. Na stacji Queen, zszedłem po kilku stopniach i już widziałem pociąg który stał prostopadle do mnie, nie typowo, bo zawsze schody są wzdłuż peronu. Są też stacje do połowy odkryte, szczególnie te na peryferiach idą na powierzchni. Ładna jest Muzeum, słupy są w kształcie mumii i rożnych figur egipskich. Tu jest dosyć ciężko, ci co myślą o dolarach to powiem że nie jest łatwo zarobić na czarno, ludzie tu często mieszkają w strasznych warunkach w klitce w kilka osób. Ja mam mieszkanie całkiem znośne ale nie mam żadnych mebli, prócz łóżka i regału w kuchni. Ten chłopak u którego mieszkam nie odbiera telefonu i nie mam z nim żadnego kontaktu, miał mi załatwić meble i telefon i nic. Ciąg dalszy w następnym poście.

Bogdzia 15:07, 27 lip 2013

U nas gorąc okropny , dzięki za zdjęcia, piekny zamek.
Klamber 15:07, 27 lip 2013

Janinko, na derenia załapałem się w ostatniej chwili to jego ostatnie kwiatki. Teraz miliny się rozkwitły. Muszę jeszcze ptasiego mleczka kupić, bo już zapomniałem jak smakuje
Haniu , słyszałem że u nas ładna pogoda, dzięki za piękne rudbekie z rosą. Cieszę się że chociaż niektórych z Was udało mi się zaciekawić, tym pięknym krajem. Oczywiści nie wszystko tu mi się podoba, ale ogólnie jest OK jak się tu mówi . jutro pracuję to po pracy ruszę w miasto a w niedzielę do Zoo. Ciąg dalszy w następnym poście.
Bogdziu i Aniu, dziękuję za odwiedzinki, dziś miastowe fotki ale może się spodobają.
Weroniko, dziękuję za info. Zegara niestety nie widziałem. W Hamilton znalazłem 4 ogrody botaniczne ale je chcę odwiedzić jesienią i najlepiej z rowerem, jak miw końcu przywiozą. Teraz chciałbym zaliczyć Niagara on tke lake, puki jest dużo kwiatów. i safari. A kajtek ładniejszy nie fryzowany. Pozdrawiam.