Nie wiem co te przywrotniki mają w sobie, że nie mogę od nich oczu oderwać.. może dlatego, że przypominają mi dzieciństwo?... kiedyś pełno ich wszędzie było Każda sąsiadka miał przywrotnik, kiedyś myślałam, że to chwast
Agatko, tak jak już wyżej odpisałam, jedna lawenda rośnie dobrze, a inna niestety kiepsko... To właśnie kwestia odmiany. Zauważyłam, że ciężka ziemia lawendzie służy, a taka wymoszczona, dobra ziemia ogrodnicza niekoniecznie - takie są moje obserwacje teraz jak sadzę lawendę to do gliny dodaję trochę ziemi ogrodniczej i piasku oraz robię lekkie wzniesienie aby za wilgotno przy lawendzie nie było. To się u mnie sprawdziło )
Nie ma jeszcze kwitnącej lawendy, więc orliki
Przecudne widoki... uwielbiam las i mieć jego widok na codzień to marzenie... a ten mostek i pergolka są po prostu niezwykle klimatyczne .. rozmarzyłam się...
Marzenko, trochę się uzbierało ) większość to nasze zakupy, ale jest też sporo roślin darowanych nie planuję narazie większych zakupów,bo muszę zadbać o to co już jest, a czasu niestety malutko....
W tym roku planuję przesadzić częściowo cisy - już na miejsce docelowe i chciałabym kupić drzewo.... ale jeszcze nie wiem jakie )))
Muru też się nie mogę doczekać )) ale to większa sprawa, bo wiele rzeczy trzeba już zaplanować i przewidzieć na przyszłość )
Pozdrawiam