Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w lesie

Ogród w lesie

grupa_trzyma... 16:41, 23 lip 2013

Witajcie, kochani! Nagrabiam zaległości
Dawno mnie nie było...zaglądałam jednak to tu to tam, stąd wiem co u was
Na zachodzie zaś bez zmian...czekamy na sygnał z Centrali i wtedy bierzemy się za robotę!
Póki co kilka zdjęć z Grabiowego. Same kfiotki, bo o reszcie wolę póki co zapomnieć.
Na początek thunbergia. Trafiły mi się białe kwiatki. Lubię thunbergię, ale w tym roku słabo rośnie. Najlepiej jej na kompostowniku.

grupa_trzyma... 17:06, 23 lip 2013

Teraz czas na pelargonie. Moje własne.
Są białe...

grupa_trzyma... 17:26, 23 lip 2013

biało-czerwone

łososiowe

i różowe

Wszystkie razem tworzą niezły mix.

grupa_trzyma... 17:33, 23 lip 2013

Strasznie powoli wgrywają się zdjęcia. To mnie zawsze zniechęca do tej mozolnej roboty.
Niecierpliwię się!

Mix pelargonii

Tess 23:48, 23 lip 2013

O, jesteś zgubo
Ty nie nagrabiasz zaległości, Ty już sobie dawno nagrabiłaś.
Piękne pelaśki. A inne kfiotki gdzie, ja się zapytowywuję?
Co to jest Centrala?
agniecha973 00:07, 24 lip 2013

Tess, Ty jesteś z Centrali
No, pelaśek się cudniastych dorobiłaś. I kto by pomyślał, że to z nasionek, nie?
Tess 15:31, 24 lip 2013

agniecha973 napisał(a)
Tess, Ty jesteś z Centrali
Ja? i wystarczy że dam sygnał? To już daję
Milka 17:11, 24 lip 2013

Grabulki, są piękne i do tego sama je wyhodowałaś, mach ciepło
grupa_trzyma... 20:08, 24 lip 2013

Kochane moje dziołchy! Nie wytrzymałam nerwowo przy wgrywaniu zdjęć wczoraj. A dziś przez cały dzień nie mogłam się zalogować na O.
A tyle miałam niespodzianek: śliwki dla Agi, śniedka arabskiego (ornithogalum), zantedeschię pink, anemony de Caen pink i white...no cuda, moje drogie! Cuda. Wszystkie zdjęcia zostały w komputerze, który z kolei został w pracy. Ostatnio mi nie po drodze z różnymi diabelskimi maszynami.
Władza zębata wie, że sobie nagrabiła, ale nie ogłaszajcie jeszcze referendum celem odwołania mnie ze stanowiska. Będę ryczeć! Ostrzegam!
grupa_trzyma... 20:22, 24 lip 2013

kachat witam w moim leśnym rozgardiaszu. Pooglądałam hostę, faktycznie to może być ona! Ładnie się nazywa.

Aniu czekam na te kępy jeżówek cierpliwie. Faktycznie trochę ruszyły z miejsca. Nie wiem tylko, czy nie mają za ciemno. Rosną obecnie pod altaną, bo nie mam jeszcze miejsca docelowego i widzę, że się wyciągnęły w górę, ale i tak są piękne!

Bociek Oczywiście, że zawagarowałam! Teraz mam za swoje: biała anabell jest śliczna za to różowa ma niepokojący odcień majtkowego różu...No, cóż...kto nie uważa na lekcjach ma za swoje.

Tess na hortensje poczekam. Mam jeszcze sporo do przemyślenia zanim zacznę sadzić, więc nie ma pośpiechu! Jak mi naukorzeniasz i narozmnażasz, to chyba będziesz musiała mnie odwiedzić. Hi hi hi, że zacytuję Kondzia!

Madżen! Grabię grabię sobie. Siano grabię! Mam nadzieję, że będzie mi wybaczone