Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Bawarka 08:02, 30 maj 2022

Do góry
Kasiek napisał(a)
Chociaz bardzo podobaja mi sie i inne kolory jarzmianek, to uwazam, ze biale sa najladniesze. Delikatne, skromne, bardzo kobiece, niesamowicie rozjasniaja ciemne zakatki w ogrodzie. Cudownie lapia slonko w przeswicie drzew...Takie malutkie promyczki...

Kasiu, a pamiętasz może jaka odmiana?
Ogród prawie wymarzony … 07:37, 30 maj 2022

Do góry
MartaCho mam tylko 169 kwitnących czosnków -wcale nie tak dużo

Ogród w dolinie 07:33, 30 maj 2022

Do góry
Rano cyknieta frontowa. Kwitną bodziszki

Ogrodowe marzenie Mrokasi 07:19, 30 maj 2022

Do góry
Zana napisał(a)

O Mamuniu! Jak cudownie!
Ale Ty Anula masz oko! No i spotkania zazdroszczę bardzo!
Że też nie wyczaiłam…

Muszę chyba sama Was do siebie zaprosić.
Ale najpierw muszę wypielić, bo widać Ania lubi z poziomu gleby fotografować
Dwa ogrody 01:14, 30 maj 2022

Do góry
Kasiek napisał(a)

Jest cudowna, powiedz prosze jak sie nazywa Pochwale nie tylko piwonie, rowniez cala reszte, piekny, zdrowy ogrod masz

Kasiu, wszelki duch Jak miło Cię widzieć/czytać. Niestety z piwonią muszę Cię zmartwić, nie znam nazwy. Kiedyś em przywiózł mi parę patyczków jesienią i stwierdził: jakieś patyki masz do wsadzenia. Posadziłam 10-centymetrowe bidule. Minęło kilka lat, zanim zakwitły, pewnie z siewu były. Ta i czerwona, to jedyne drzewiaste, które mam. Kolejna przeprowadzka i znów trochę poczekać musiałam na kwiaty, bo przez przypadek prawie ją wycięłam, tyle roślin przenosiłam, że o niej zapomniałam. Ale ma wolę życia, w tym roku wreszcie zbudowała największy krzak, od kiedy ją mam. Taka historia...
Dwa ogrody 01:05, 30 maj 2022

Do góry
cudowny zapach

Dwa ogrody 01:03, 30 maj 2022

Do góry

Dwa ogrody 01:00, 30 maj 2022

Do góry
Wreszcie dobrnęłam do końca Pewnie już śpicie

moje wczorajsze zakupy różane

Dwa ogrody 00:47, 30 maj 2022

Do góry

Dwa ogrody 00:35, 30 maj 2022

Do góry
donice z sezonowymi upchane po kątach, taras się robi

samosiejki

i z warzywnika ku pamięci (jak Renia mówi)

Dwa ogrody 00:32, 30 maj 2022

Do góry

Dziś zamierzam powrzucać trochę fotek, więc mogę przynudzićkolejno mniej więcej od czasu ostatnich zdjęć.

Jest cudowna, powiedz prosze jak sie nazywa Pochwale nie tylko piwonie, rowniez cala reszte, piekny, zdrowy ogrod masz
Dwa ogrody 00:29, 30 maj 2022

Do góry

Dwa ogrody 00:24, 30 maj 2022

Do góry
mirkaka napisał(a)
Jejku, ale masz cudny warzywniak, widać ile pracy w niego włożyłaś,

Dzięki. To prawda, wiosna należała do warzywnikaPozostało wysypać resztę trocin na ścieżki i bieżąca pielęgnacja.

Bawarka 00:22, 30 maj 2022

Do góry

Bawarka 00:21, 30 maj 2022

Do góry
Ot, taki duet mi sie trafil

Nie chce niebieskiego, ale czy ogrod to koncert zyczen?
W tamtym roku mialam biale czarnuszki,

Teraz mam niebieskie. I musze z tym zyc
Dwa ogrody 00:18, 30 maj 2022

Do góry
tulucy napisał(a)
Zbierze się wesoły autobus

Super

Bawarka 00:14, 30 maj 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Masz zielone rączki Suchy badyl byś posadziła, a ten by zakwitł
Niesamowite, ze tegoroczne piwonie kwitną, u mnie się tak jeszcze nie zdarzyło nigdy. Serio jarzmianki mają taki rozmiar liści u Cię??? Czym Ty je karmiłaś, że takie wielkie? Moje mają wielkość może jednej czwartej tych co na Twojej fotce widzę

Usmialam sie
Sylwia, tegoroczne. Wazne jest w co sadzimy i jak sadzimy. Czy piwonie wiedza ze maja w ziemi posiedziec rok, dwa lata i dopiero wtedy puscic na swiat kwiaty? Czy to teza sprzedawcow, taka bezpieczna teza by klient sie nie awanturowal, a piwonia, zle posadzona, przez rok lub dwa, wreszcie wykaraska sie na powierzchnie? Nie wiem. Logiczne jest, ze tego typu bylina powinna zakwitnac. Takie jest prawo przyrody.
Zobacz na te biede, umorusana pylem z lawy, ale jak idzie do przodu, malunia ale jaka silna...2 centymetry szczescia I ta piwonia zyje do dzisiaj i ladnie kwitnie. Jutro musze do niej zajrzec i pochwalic ja

Czy sie myle?
I tu przypomina mi sie dyskusja z Anda na temat sadzenia roz. Tam tez byla mowa o sadzeniu uznanym przez sprzedawcow, za bezpieczne.

Sylwia, moze nastepne piwonie posadz troche inaczej
P.s moje piwonie wychodza pakiem kwiatowym z ziemi, i co im zrobisz? Byl moment, ze sklanialam sie do wytlumaczenia, ze roslina dlatego tak szybko wypuszcza kwiaty, by miec jak najszybciej nasiona, by nastepne pokolenie przezylo...Bo cos sie zlego bedzie dziac z roslina mateczna, bedzie umierac, jest jej zle...Tak myslalam. Ale widze, ze te moje piwonie co wyszly pakiem, maja sie dobrze, rosna, rozkrzewiaja sie, maja zdrowe liscie. Nic im nie jest. Wiec ta moja teoria spiskowa upadla. Do dzisiaj nie wiem i pewnie sie juz nie dowiem

Cos tu musze dodac do tego tematu...Otoz, cos mi sie kolacze po glowie i bede to chciala wyprobowac jesienia. Z jednej strony, to powinno byc logiczne, sposob sadzenia o ktorym mysle. Ale o tym moze nastepnym razem
Tak, jarzmianki same postanowily miec takie liscie ale dalam im troche Terra Preta i Bokashi. Czy to jest przyczyna? Nie wiem. Moze taka odmiana? I co do jarzmianek, udalo mi sie wyhodowac z nasion pare sztuk, jupi

Dwa ogrody 00:13, 30 maj 2022

Do góry
galgAsia napisał(a)
O, to ja z wami
Paniprzyrodo, jest obłędnie pięknie Podziwiam z całego serca, zwłaszcza, że u mnie warzywnik w tym sezonie robi tyły...

Dziękuję, dziękuję, nie zawsze warzywnik był priorytetem, teraz nadrabiam ogród i tetrisy, bo pogoda sprzyja.

Miłkowo - sezon 2016-2022 00:08, 30 maj 2022

Do góry
Milka napisał(a)
Roocika Asiu dziękuję. O tej porze, kiepsko mi idzie w ogrodzie, z niczym nie wyrabiam, ciut mnie to frustruje.

ElzbietaFranka Elu dziękuję. Cieszę się, że wszystko się przyjęło. Zawilce z nasion się wysiewają, przesadź i niech się sieje. Przy okazji podeślę ci jeszcze.

Rok temu po ulewach, hortensje w donicy miały biały nalot. Mimo mycia i oprysku. W tym roku jest aż tak, paskudny szkodnik, zamierają liście i cała roślina, nie wiem, co to jest. Pada i wieje i trudno oprysk zrobić. Raz się udało, zrobię powtórnie, czy ktoś wie, co to jest?

Irus dzięki piękne są.

Odnośnie tych hortensji to wygląda na jakas odmiana misecznika. Bawełnica na tej pierwszej focie. Tam mogą się paść różne owady.
Opryskaj Polysectem 005 SL.
Dwa ogrody 00:06, 30 maj 2022

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Mariolko, Ty jesteś tytanem pracy.
Niesamowite jest to, że przy normalnej pracy zawodowej udaje Ci się ogarnąć perfekcyjnie warzywnik i ogród.
Mam przed oczyma swój upleciony wigwam i szukałam podobnego na zdjęciu. Ten Twój to zdecydowanie inna klasa jakości.

Haniu, perfekcyjnie nie ogarniam. Godzin mam mniej, maturzyści poszli w światAle jestem zadowolona, bo efekty zawdzięczam tylko własnej pracy. Do domku wracam ok.21-szej. Nie mam już siły na forum, dlatego rzadko tu zaglądam. W pracy sama wiesz, to niemożliwe. Kiedy pada ogarniam dom. Jeszcze troszkę i wakacje

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies