Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowe zacisze 19:50, 24 maj 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Marysiu koło tych irysów to krzew mojrzesza?

Tak, to dyptan.
Jeden biały
A drugi różowy:
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:47, 24 maj 2013

Do góry
Olaboga, ile mialam nadrabiania, ale widzialam wszystko i lawende i horti co maja mini paczusie i hosty i czosnki i tulipki i tamaryszka i wizyte Weroniki z Jurkiem i Kajtkiem i zlot Zdolnoslazaczek I to kulkowanie na calego
Juz tniemy buksiki? Mnie sie wydaje, ze za wczesnie...

Baw sie dobrze na Krecie, odpoczywaj, grzej w sloneczku. U nas psia pogoda.

I gratki na 2 tysiaczek Irenko. Niech Ci wszystko rosnie jak ta hosta gigant zdrowe i dorodne

Ogrodowe zacisze 19:45, 24 maj 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
Marysiu,
a obok zawilców (chyba..?) tych białych na fotce to jest taka złótawo-zielona tawułka japońska ? fajnie sie jej kolor komponuje na rabatach i robisie sama w takie kulki - zamówiłam 3 sztuki w swojej pierwszej dostawie roslin przez internet, jeszcze w marcu, były malutkie, trudno mi było odróznic a teraz jak podrosły - ale wciąż czekaja w doniczkach na posadzenie to okazało sie ze to sa...ale chyba wiciokrzewy... ewidentnie doastałam nie to co zamówiłam... juz za późno żeby reklamowac, a poza tym na siatke potrzebuje pnących, żeby sie troszke przysłonic to posadzę, ale tawułek mi zal... może kupie tylko mój budźet ogrodowy jest juz lekko nadszarpniety wiec nie wiem czy kupic jedna sztuke i rozmnozyc ? jak sie je rozmnaża ? łatwo ? kiedy to robic ?

Małgosiu!
Tawułki bardzo łatwo się rozmnaża. Wyrosną nawet z nasion, jeśli nie przytniesz ich po przekwitnięciu. Najprościej przykopać gałązkę i poczekać, aż się ukorzeni i odciąć. I już masz gotową sadzonkę

Ogród dla Agusi 19:43, 24 maj 2013

Do góry
Pada ciągiem już drugi dzień ale choć na chwilę wpadłam do ogrodu,niestety z powodu wiatru i deszczu wyszły kiepskie zdjęcia.

Złe DOBREGO początki czyli marzeń kilka o ogrodzie 19:37, 24 maj 2013

Do góry
Pozdrawiam Justynko.
46 zł za konwalnika to już mega przesada naprawdę.
Moje , podzielone chyba się przyjęły.

Kochani ogrodomaniacy !
Jaka to roślina ?- pomocy !

Ogrodowe zacisze 19:35, 24 maj 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Ale ładny kolor tych irysowPozdrawiam

Tak, to z tych niziutkich.

A to irysy syberyjskie:

Kondziowy Ogród :) 19:33, 24 maj 2013

Do góry
Zaległe zdjęcia mojego Tarasu hi hi hi

wygląd z góry

dolne donice

Ogrodowe skarby 19:32, 24 maj 2013

Do góry
Betka napisał(a)
Mam taki pomysł żeby przy strumyku na tym balkoniku ( prawa strona) zrobić wrzosowisko i posadzić trochę krzewów . Jak myślicie dobry pomysł?

nie wiem Beatko czy wrzosy będą tam ładnie rosły . po pierwsze nie lubią wilgoci ,a nad strumykiem ......a dwa tematycznie nie bardzo . ja bym tam dałam jakieś niskie szczepione drzewo...buk pendula . wiąz górski canperdowni . tylko niskie nie wysokie takie żeby się przewieszały nad wodą . widziałam takie coś w japońskim w Pisarzowicach .jak chcesz to ci zamieszczę więcej fotek .tylko musisz zezwolić

tu jest wiąz górski pendula
Ogród dla Agusi 19:31, 24 maj 2013

Do góry
Pink Delight rozwinęła się wreszcie ale dziś kąpie się w deszczu.

Rozkwitł też Rh Calsap ,kwiaty ma naprawdę wielkie.

Ogrodowe zacisze 19:29, 24 maj 2013

Do góry
gusiarz napisał(a)
Marysiu - dziękuję Ci za inspirację z rojnikami . Mam kilka sztuk i wciąż bidule nie wsadzone, bo nie mogłam nigdzie donicy fajnej kupić. A Ty mówisz o talerzu... i pyk oświeciło mnie... mam taki jeden... może się nada - jutro spróbuję Całuski zostawiam

Tylko wywierć mu dziurę w dnie, żeby był odpływ

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 19:28, 24 maj 2013

Do góry
w tym roku kwitną wszystkie rh nawet calsap zakwitł

Moje poletko 19:25, 24 maj 2013

Do góry
Celina napisał(a)
Ale ziąb!

Pojechałam zobaczyć co nowego zakwitło i uciekłam .wieje i przenikliwe zimno.

Pokazały sie pierwsze liliowce i irysy, goździki wystartują lada moment,

bodziszki posadzone jesienią, też daja radę

Piękne kompozycje Celinko. Serdecznie pozdrawiam
Ogrodowe zacisze 19:23, 24 maj 2013

Do góry
Witam wszyskich serdecznie po krótkiej przerwie . Miło się tutaj wraca

Moje poletko 19:21, 24 maj 2013

Do góry
Grażynko kwitło, ale teraz przez ten ziąb -skurczone. dzisiaj to istna pogoda u mnie październikowa. WRRR ,BRRRR.

Aniu też staram się zapamiętywać, ale nie zawsze mi to wychodzi! nic na siłę! Jak coś zapomnę mam kogo tutaj pytać

Mirko dzięki bardzo za podpowiedź. Posadziłam go własnie przy samym brzegu. Tego drugiego może jeszcze też tam upcham

Bogusiu, dostałam od M. specjalną do tego golarkę to szybki myk i zrobione

Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 19:09, 24 maj 2013

Do góry
Bogda napisał(a)
Nie wierzę, że taaaakie surfinie z nasion i z zeszłorocznych okazów!no nie wierzu

może i ja się natchnę w tym rokuna begonie napewno, a pokaż begonie

Moje begonie , tada tam:

Mój ogród, mój dom 19:08, 24 maj 2013

Do góry
ewawisnia napisał(a)
Witam wszystkich pochmurny piątek
A to mój pomocnik w ogrodzie

jaki piękny Twój pomocnik!
A Zuzi nie ciagnie do kwiatkow
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 19:06, 24 maj 2013

Do góry
Halinko, Irysy u mnie na zacienionej stronie, mimo, że mówią, że słoneczna ma być. U nas praktycznie słońca i ciepła to było dopiero w maju trochę. Wiosną dostały azofoski 2 garście na rządek 3 m i tyle, Nie grzebię im po kłączach, chwasty wydłubuję ręcznie. kilkanaście lat temu, jak miałam sporo irysów, to mąż haczką je uszkadzał przy wyrywaniu chwastów, i szybko wyginęły, a te obecnie ładnie przyrastają.
A azalie? Zeszłej wiosny mało kwitły, przymrożone pąki miały, dostały pod nogi świeżego torfu, nawóz wiosną do Rh i uniwersalny no i podlewanie, i to koniec. Szkoda tylko, że zimno jest i nie można dłużej w ogrodzie posiedzieć. Pachną obłędnie!

Piaskownia na zakręcie 18:56, 24 maj 2013

Do góry

Kwitną kosaćce - pomarańczowy i żółty, następne czekają w kolejce.
lubię je bardzo
Ogród niby nowoczesny ale... 18:55, 24 maj 2013

Do góry
Cóż za seksi niunia

Liliowo i kolorowo:) 18:55, 24 maj 2013

Do góry
Danusiu,przylazlam do Ciebie z zamiarem przemowienia chorobie do rozumku.Chyba zapomniala ze sa jeszcze inne obowiazki i sie zaniedbuje ,siedzac w goscinie u Ciebie.Nie sumituj sie Koffana,wywal ja za drzwi,dobry gosc to krotki gosc
Danus zdrowka zycze,dbaj o siebie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies