Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mięta - 3 rodzaje 12:01, 21 maj 2013

Do góry
Tak, mięta aktualna, mam jej sporo. Proszę o info na maila (adres). Nie wydaje mi się, żeby wysyłanie kasy to był dobry pomysł. Może coś na wymianę ? Cokolwiek ?
I okazało się, że mam tez sporo trawy: zielona manna, czyli Glyceria maxima. Jest ekspansywna, ale mnie się podoba:
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:50, 21 maj 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

Rośnie jeden
rosną dwa,
rosną, rosną
do samego nieba
Ogród Rudej pod lasem :) 11:49, 21 maj 2013

Do góry
a to zdjęcie rabaty z innej perspektywy, w tle widać ekran ze szmaragda. Ciekawa jestem czy się przyjmie... oczywiście ogrodzony przed psem : /
Jest jeszcze fragment rabaty na którym kompletnie nie wiem co posadzić. Mam zadołowane dwie hortensje i trzy miskanty Africa jakoś to pomieszam a co na obrzeża? No i mam posadzoną glicynię która kompletnie tam nie pasuje.

mam też kłopot z klonem palmowym, nie wiem jaka to odmiana, jest dziwnie prowadzony, jak jest deszcz leży praktycznie na ziemi, mam go podpierać czy przyciąć?

w warzywniku za to między truskawkami rosną paprocie

moja droga mama pomogła mi w tym roku w "polu" i obsadzony prawie każdy kawałek ziemi, są i pomidory, cukinie, marchewki, selery, rzodkiewki i sałaty, rzodkiewki i cebulki a nawet ziemniaki i ogórki. Czeka nas warzywna rozkosz

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:48, 21 maj 2013

Do góry
te żurawki...Southem Comfort są niesamowite, liście osiągnęły już około 15 cm

ubiegłoroczna ekipa plewiła co trzeba i nie, cud nad Wisłą, moidownik Blue Royal jest! niebawem zakwitnie..bardzo droga roślinka była.
i hortensja ogrodowa ma pąki maciupkie, ale są
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:43, 21 maj 2013

Do góry
wstawiam obiecane fotki donic wilczomleczem- za brudną podłogę przepraszam. Jak Ci pisałam- jeśli sit wytrzyma najbliższe tygodnie, dosadzę mu coś małego jeszcze do donicy. Wilczomlecze jeszcze sa niezbyt duże, tez daję im chwilę na stworzenie sporej 'chmurki'

Ogród... reni 11:42, 21 maj 2013

Do góry
Witam
Wczoraj byłam z wizytą u Hani "Dwa światy" bo jak się okazało mieszkamy niedaleko siebie...dostałam obiecane lilie do oczka.
Hania jest przesympatyczną osobą... gawędziło nam się przyjemnie no i podziwiałam jej ogród

Ogród Hani

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:26, 21 maj 2013

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:26, 21 maj 2013

Do góry
Kindzia/ Kasiu, to orliki pełne, ostatni zakup na kiermaszu, nazwy nie było

ka!sia/ Kasiu, cieszy bardzo ale chwasty szybsze są i niestety na ogród prawie nie da się wejść i cokolwiek robić, dosłownie czarna chmura z komarów; dziś będzie oprysk, bo inaczej się skończy tak jak kiedyś, całe lato nie dało się korzystać z ogrodu...i jak tu dzieci wpuścić, żywcem zjedzą...ja po prostu cała w bąblach! Kasiu pozdrawiam

Justynko, dzięki rzeczywiście nieźle z przyrostami, tylko judaszowiec mnie martwi, idzie mizernie co rok, może miejsce mu zmienię, ale to oznacza rozwalenie innych rzeczy i ciut mi żal.

GorAna, a zapraszam, miejsca dość

Basiu, cieszę się, ale tylko pismo obrazkowe jak nie zwalczymy komarów, to i obrazków nie będzie!

Aniu monte, szkoda, że te czosnki równocześnie nie kwitną, wtedy oczekiwany efekt, nic to..poczekam i pozdrawiam

Zuza, fajnie że wpadłaś, wiem, teraz robótki na ogrodzie, że ze wszystkim nie da się wyrobić! cieszę się, że klimat ogrodu ci odpowiada

Edytko, miło cię widzieć, rzeczywiście już rh kwitną i glicynia, a spotkania z dziewczynami i Weroniką i jej M., zaliczam do bardzo udanych

Ula, fajnie, że po czytałaś pismo obrazkowe to nie azalie, a rh azalie mam japońskie w kolorze róż, pomarańcz, biały i czerwień
mam nadzieję, że kawa na leżaku u mnie smakowała i komary cię za bardzo nie pogryzły

Polichlorek, witam u siebie i cieszę się, ze to połączenie się podoba

Danusiu, jak miło, tak sobie myślałam, że paprocie podkreślą urodę czosnków, a dołem kule z bukszpanu variegata tulipanowiec u mnie już 8 lat i tak jak ty czekam na kwiaty i na razie nic, ale uparciuch!...liczę, że obie w końcu ich doczekamy! kiedyś i u mnie były nornice, na razie mam spokój i z nimi i z kretami

Madzioskoczek,...Madziu, wszystkie bukszpany do cięcia, nie mam kiedy, ale chyba kiedyś je przytnę, bo się rozcapierzą! teraz wojaże przede mną i jakoś tak schodzi, no i przy tym zmasowanym ataku komarów, jest to nie realne

Evchen, odmachuję

Aniu art, lejesz miód na moje uszy dzięki

Wieloszko, ja też mam niedosyt, dlatego rezerwujcie czas na spotkanie u mnie, musimy się nagadać
zadbam o komfort i wszystko inne będzie oprysk na komary, więc nas nie zjedzą żywcem
pochwała do ciebie jest cenna, podniosłaś mnie na duchu, bo u ciebie jest idealnie, wiesz, że ja tak bym chciała, ale nie da się, musiałabym mieć grupę ludzi...ale to nie na moje możliwości..
kiedyś jak osiągnę upragnioną wizję, zrobię przed i po, ale z 3 lata mi jeszcze zejdzie..
bardzo ci dziękuję i oczywiście liczę na ciasto, ale mi obiecałaś, to jestem spokojna
w wizytówce dokonam zmian, bo w końcu mam zdjęcia, a tak takie łatanie było buziole

i dla moich wszystkich gości kwitnące rh
moje odmiany to, Nowa Zembla, Lugano, Calsap, Alfred, Cunnighams White i Catawbience i jedna sztuka NN, ale w tym roku nie zakwitł, pieski go popieściły

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 11:13, 21 maj 2013

Do góry
Magdo, te zdjęcia to był taki pomysł chwili, nie planowalam tego, tak wyszło. Ja wiem, że sporo pracy za mna, sporo przede mną, ale to cieszy najbardziej.

Kasiek, dziękuję za troskę Napisałam w wątku o chorobach róz i dostałam super odpowiedź - przekonuje mnie, że to jest efekt słabego krążenia soków w pędach w wyniku szybkiego wzrostu w maju. Fakt, dołem krzaczysko wielkie, pąków mnóstwo, więc te końcówki pędów nie dostają dość soczku. Po ścięciu tych osłabionych końcówek powinno być dobrze. Oby!

Ewo, właścieil nie miał na to wpływu. Działka leżała odłogiem, stała się siedliskiem bezdomnych, a ci znosili tu wszelkie 'skarby' z okolicy. Ale powiem szczerze, mogłam kupić działkę ślicznie zagospodarowana, tyle że wtedy nic nie byłoby wg moich oczekiwań.
A tak, zaczynając od zera, mam ogród na własną miarę

Dzisiaj jadę po rośliny do mojego świerka. Rośnie sobie samotna sierotka, niech ma towarzystwo.

I jeszcze dla porównania.
Rabatka 13 kwietnia:

i 13 maja:

Ile to przez miesiąc zmiany.

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:03, 21 maj 2013

Do góry
Dzień dobry,
Już dawno oglądałam Twój duży/wielki ogród. Jest piękny, dopracowany, dopieszczony. Gratuluję
Twój pierwszy post zainspirował mnie wtedy, żeby poprosić o projekt Danusię i konsekwentnie go realizować (na miarę budżetu wiadomo) Dziękuję.
Czy mogę wiedzieć co to za kule na pniu?
Bardzo mi się podobają, a szukam czegoś zamiast cisów.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:57, 21 maj 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Jakie cudności. A moje czosnki coś chyba marne, same liście.
Nasz przydomowy ogródek 10:56, 21 maj 2013

Do góry

Irysy z bliska.

Pozdrawiam.

Moje poletko 10:51, 21 maj 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ja to mówię, że jest tak czyściutko, jak na stole! Ani okruszka! Celinko morze dla Ciebie!

Haniu
Ogród ogrodniczki 10:41, 21 maj 2013

Do góry
U mnie dziś grad potężny spadł.

Holandia, Ogród w Appeltern 10:40, 21 maj 2013

Do góry

Holandia, Ogród w Appeltern 10:40, 21 maj 2013

Do góry

Holandia, Ogród w Appeltern 10:36, 21 maj 2013

Do góry

Holandia, Ogród w Appeltern 10:35, 21 maj 2013

Do góry

Blaski i cienie nowego życia 10:25, 21 maj 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)

Uwielbiam te piwonie, mają piękny kolor i nie są wysokie. Moje jeszcze w pąkach.
Masz rację, piękny dzień dzisiaj.
Nasz przydomowy ogródek 10:17, 21 maj 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

Irysy w odmianie "starej jak świat" są najpiękniejsze, przynajmniej dla mnie
Zbyszku, szukam ładnej choineczki do swojego ogrodu - miałaby być drzewkiem świątecznym. Wypatrzyłam dwa piękne egzemplarze u Ciebie - co to za odmiana?

Bardzo mi się podoba ten iglaczek koło berberysu Cis?..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies