Jeszcze.jeszcze,więcej Kasiu zdjęć,ale pięknie
Widzę szyszki na rabacie,też mam je u siebie od jakiegoś czasu i wielkie oczy zrobiłam jak zauważyłam małe siewki sosenek,troche potrwało zanim je wyrwałam,pod nimi masz korę czy już same szyszki ? ja wysypałam same szyszki,jak się otwierają to wysypują z rabaty,chyba podsypię cienkiej kory pod nie i dopiero na wierzch szyszki.
Anulka pod szyszkami mam korę i może dlatego nie rosną mi siewki. W pierwotnej wersji była tam tylko kora, ale kiedyś zabrałam M i dzieciaki do lasu "na spacer". Wróciliśmy z 2 dużymi workami szyszek
To jak siewki Ci nie powyrastały to podsypię też drobną korą i będę mieć spokój .Zauważyłam,że też masz kostkę Piccolę,dawno zakładaliście? l jak Ci się sprawuje?
Podobają mi się miłorzęby,jaka to odmiana?
pozdrawiam
Szyszki wspominam z sentymentem jak moja starsza córka była malutka. Kiedy się wprowadziliśmy do naszego domu, całą rodzinką we trójkę chodziliśmy do lasu i zbieraliśmy szyszki. Teraz już mam dwie córki i po szyszkach ani śladu. Bardzo stroją rabaty i kory nie wywiewa wiatr. Ja też zamawiam więcej zdjęć. Zbieram inspiracje . Muszę coś zrobić z rabatą naprzeciw tarasu, nie podoba mi się dereń.
Pozdrawiam Kasiu, pięknie tworzycie ogród.