Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Moja "przyziemna" :) pasja 10:53, 21 cze 2015

Do góry
No muszę powiedzieć, że ta rabata z umbrami murkiem i szałwią wyszła ci perfekcyjnie, jest po prostu genialna. Jeżówki będziesz miała biało różowe, gdyby zakwitła żółta to gnaj wysłać totka bo to prawie niemożliwe
Moja codzienność - ogród Oli 10:48, 21 cze 2015

Do góry
Trafiłem idealnie Nadal nie mogę wyjść z podziwu jak tworzysz konsekwentnie cały ogród, wszystko tak do siebie pasuje... cudnie, a takiego szumu to sam bym posłuchał.
Oczko to mnie w ogóle zaskakuje, już pomijam jakość wykonania i efekt, ale jak rośliny świetnie je wypełniły
Ogródek Agam 16:43, 20 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Aga ja nie wiem po co ty doła łapiesz nawet takiego chwilowego masz cudowny ogród, trawy masz ogromne, a rabaty super skomponowane, mnie się bardzo podoba.
Zdjęcia bardzo ładne, ale jak zobaczyłem to z czosnkami główkowatymi przy hortensjach to aż łapkami pomachałem cudne zdjęcie

To taki chwilowy mały dołeczek był .
Dziękuję już mi lepiej .
Nieskromnie powiem że te czosnki też mi się podobają, nawet teraz gdy są zielone .
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:23, 20 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Jak wykulkowałem buksa i zobaczyłem to wygryzienie to od razu nasunął mi się pomysł dorysowania na zdjęciu oczu

Mateusz kwestia rozróżniania roślin mocno pędzonych od tych, które są prawidłowo produkowane, najbardziej można zauważyć to pod koniec sezonu. Piękne soczyście zielone rośliny na pewno dobrze się nie przyjmą i nie przezimują, ale niestety często kupujemy oczami i sam często się na tym łapie

Deszcz się rozpadał to zapodam zdjęcia bo zapomnę

Święta racja co do wyboru roślin. A jeśli chodzi o rabaty no to cudo po prostu, kurde nie chcesz u mnie podziałać trochę? Xd zainspirowałem się twoimi cięciami i dzisiaj sam zacząłem działać. Później wrzucę fotki z moich działań więc zapraszam wieczorem do oglądania, szału nie będzie ale zawsze coś
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:03, 20 cze 2015

Do góry

I na koniec jedno z moich ulubionych fragmentów na rabatach

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:01, 20 cze 2015

Do góry

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:58, 20 cze 2015

Do góry
Nawet i pół rabaty opanowała

Brakuje tutaj tylko delikatnego różu Bonicy, ale sadzona z odkrytym korzeniem troszkę opóźniona mimo to jest cała w pąkach
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:54, 20 cze 2015

Do góry
Teraz kilka strzałów z ulubionej już rabaty mimo tego, że potrzebuje wielu zmian

Tegoroczny trend kolorystyczny (pełnik z doniczki ) chciałem sobie zobaczyć jak to wygląda i z chęcią gdzieś takie ostre zestawienie bym zrobił... tylko gdzie

Różanka bez kwiatów i tak bardzo mi się podoba

Nienormalna kocimiętka, rosadziłem tutaj jedną swoją roślinę, sadzonki były takie malutkie, że spodziewałem się co najwyżej kilku pędzików, a ona oszalała zajmuje mi 1/3 rabaty
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:49, 20 cze 2015

Do góry
Przedogródek cały do przeróbki, projekcik już sobie zrobiłem, ale na drodze do zmian stoi kilka problemów. W tym roku pąków na liliach i liliowcach cała moc, teraz pogoda musi dopisać

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:45, 20 cze 2015

Do góry

Nadal nie przepadam za tą rabatą, ale obecnie już mnie nie razi tak jak w zeszłym roku

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:41, 20 cze 2015

Do góry
Jak wykulkowałem buksa i zobaczyłem to wygryzienie to od razu nasunął mi się pomysł dorysowania na zdjęciu oczu

Mateusz kwestia rozróżniania roślin mocno pędzonych od tych, które są prawidłowo produkowane, najbardziej można zauważyć to pod koniec sezonu. Piękne soczyście zielone rośliny na pewno dobrze się nie przyjmą i nie przezimują, ale niestety często kupujemy oczami i sam często się na tym łapie

Deszcz się rozpadał to zapodam zdjęcia bo zapomnę

Ogródek Agam 13:26, 20 cze 2015

Do góry
Aga ja nie wiem po co ty doła łapiesz nawet takiego chwilowego masz cudowny ogród, trawy masz ogromne, a rabaty super skomponowane, mnie się bardzo podoba.
Zdjęcia bardzo ładne, ale jak zobaczyłem to z czosnkami główkowatymi przy hortensjach to aż łapkami pomachałem cudne zdjęcie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:04, 20 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Mateusz mimo wszystko zawsze wybieram najładniejsze rośliny i nie znam drugiej tak wybrednej osoby co do jakości roślin, ja nawet zwracam uwagę jak gałązki w krzewie są ułożone, czy są równo itd. trochę to nienormalne, ale co zrobić Mam nadzieję, że Anabelki przynajmniej podwoją ilość pąków na magiczne 6 sztuk.

Z tym żebyś wybierał te brzydkie to taki żart, jeśli się już wybiera to warto te ładne sztuki. Ale często jest tak ze te niepokaźne są później dużo ładniejsze i mniej chorują dlatego nie ma się co załamywać i warto poczekać
Ogród Sylwii od początku cz.II 11:08, 20 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Eee łał... no łał aż mnie zatkało, ogród robi niesamowite wrażenie cudnie wszystko rośnie no i widzę, że okolice ściany wodnej już obsadzone

Tak , tak ... ściana wodna po części gotowa ... Wycofałam się z pomysłu zakupu dużego drzewa ... To mniejsze również urośnie a i nadźwigać się nie musiałam ... Druga strona w trakcie prac ... przeciągnęłam pole lawendowe lecz źle posadziłam (nie podoba mi się ) i będę przerabiać Dzięki za odwiedzinki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:34, 20 cze 2015

Do góry
Mateusz mimo wszystko zawsze wybieram najładniejsze rośliny i nie znam drugiej tak wybrednej osoby co do jakości roślin, ja nawet zwracam uwagę jak gałązki w krzewie są ułożone, czy są równo itd. trochę to nienormalne, ale co zrobić Mam nadzieję, że Anabelki przynajmniej podwoją ilość pąków na magiczne 6 sztuk.

Magda Paprika będzie wybrana najładniejsza jaka będzie a na 90% powinna być.
No i proszę przekazać podziękowania z mojej strony znajomemu, ogromnie mi miło
O fanklubie jednak jeszcze nic nie słyszałem

Mam zdjęcia z wczoraj, ale usnąłem wczoraj na klawiaturze, a teraz wzywają obowiązki

Tak dla uśmiechu zostawiam obsikanego/zeszpeconego bukszpana, bedzie na Was paczeć
Ogród Sylwii od początku cz.II 09:17, 20 cze 2015

Do góry
Eee łał... no łał aż mnie zatkało, ogród robi niesamowite wrażenie cudnie wszystko rośnie no i widzę, że okolice ściany wodnej już obsadzone
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 01:47, 20 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Co do Anabelek... dajta mi spokój reklamacje składam jak nic na dwa wielkie krzaczory mam 3 pąki kwiatowe... no jakaś kpina, to w zeszłym roku zabiedzone ze szkółki miały w sumie 5 pąków

Zauważyłem taką zależność, kiedy wysiewam jakieś tam jednoroczne albo dwuletnie, później je pikuję to zazwyczaj te słabe i mikre później są bujne i mają dużo kwiatów. Jak będziesz składał reklamację to zamień na te brzydkie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:52, 19 cze 2015

Do góry
Karolino wszystko napiszę
Ślimaczek to oczywiście nie tajemnica, dostałem w prezencie od Danusi z "Mój skromny Ogród" wpasował się bardzo ładnie

Bogdziu proszę się tylko nie rozczarować
W tym roku jakoś cierpliwości mi brakowało bo więcej niż rok wcześniej, ale w następnym sezonie jeszcze więcej do cięcia będę mieć

bozga a dziękować dziękować

Paweł u mnie jeszcze też nie wszystko dobrze ściemniało, ale pogoda była wręcz idealna, więc chciałem to wykorzystać, po cięciu buksy miały dwa suche pochmurne dni, czyli zero przypaleń i innych niedobrych rzeczy mam nadzieję

Co do Anabelek... dajta mi spokój reklamacje składam jak nic na dwa wielkie krzaczory mam 3 pąki kwiatowe... no jakaś kpina, to w zeszłym roku zabiedzone ze szkółki miały w sumie 5 pąków
Rododendronowy ogród II. 19:46, 19 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Trudno będę miał ściska na kolejnej rabacie, ale muszę sobie jeszcze dwie piwonie posadzić bo dwie odmiany to jak dla mnie stanowczo za mało Piękne masz te piwonie.

Strasznie podoba mi się rabata z liliowcami irysami i szczególnie z tym bodziszkiem, który mnie urzekł, pięknie tam wygląda

Kup piwonie tylko dobrze wybierz jesli za duzo kupic nie możesz. Co do rabaty to poniewaz u mnie ziemia słaba to w tamtym roku(pierwszy rok) M mi marudził że byle jaka ta rabata bo roślinki małe były i malo kwitły a w tym roku i jemu sie spodobała.Tam sporo cienia wiec te kwitnące nie mają lekko. Do zobaczenia niedługo.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:05, 19 cze 2015

Do góry
Luki, Renia weźmie te parę żurawek od Ciebie, więc napisz proszę co i jak i ile na priv z góry dzięki!
Ślimaczek boski! Skąd? chyba nie tajemnica? pozdrawiam!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies