Jagódko.. bo ja, jak ty lubię dużo kwiatów i kolorowo
Acha japanese bits - to po naszemu chyba poskrzypka liliowa.. też te robaczki chodzę i zbieram... byłam u Ciebie i zapomniałam napisać
Fajna trawka... później podobały mi się pelargonie... takie pełne.. (piszę później bo oglądam od tyłu )....ale masz kwatków.
Z rododendronami zrób dobre zdjęcie i idź do Bogdzi z rododendronowego, by do Ciebie zerknęła.. może ma za mało kwaśna ziemię?
Ale super, bardzo mi się podobają rośliny na podporach. A ta Twoja jest godna uwagi. Prosta ale 'estetycznie' wygląda w momencie, kiedy nie ma na niej rośliny. Już kombinuję, gdzie coś takiego sobie dać zrobić i umieścić w ogrodzie.
A i tak ze wszystkiego najlepszy jest 'ogrodnik'.
Żartuję, ale jest prześliczny
A dzisiaj jest tak pieknie, że mogłabym sobie życzyć, by tak było zawsze.
Ciepło, ale nie upalnie, lekki wietrzyk, wszystko rośnie, nawet Pacioreczniki wreszcie uznały, że jest dość ciepło by się zacząć rozrastać.
No i zero szkodników, nadal nie znalazłam nawet jednej mszycy, a na tym wiciokrzewie, w ubiegłym roku były całe kolonie. A on sobie gotowy do kwitnięcia.
Moja serduszka, która wsadzona w kwietniu do donicy w domu zakwitła na parapecie, teraz tylko rozrasta się w liście. Chyba juz więcej kwitnąć nie ma zamiaru.
Za to Tojeść kropkowana 'Golden Aleksander' coraz większa.
Wybrałam kamień na elewację altany i ogrodu zimowego ....łupek szarogłazowy ...Część kamienia powędruje również na elewację domu ... Chciałam aby nawiązywał kolorystycznie do mojego kamienia na murze
A ja jak Iza szukałam bajzlowni i jedynie co wypatrzyłam to walec.. ale to narzędzie ogrodnika bardzo potrzebne...
Gratki.. poduchy byś miała gdzie odpocząć po korekcie patyczków