Bardzo długo kwitnie też rdest wężownik. Rok temu debiutował w ogrodzie, więc kwitnienie było skromne. W tym roku już go wyraźnie widać.
Zakwitły piwonie majowe. Ależ z nich żarówy.
Mam problem z dłuższym odbiorem bardzo intensywnych plam koloru. Czekam na kwitnienie rodków, ale po pewnym czasie z ulgą zrywam przekwitłe kwiatostany.
Przy ganku do kwitnienia szykuje się teraz hortensja pnąca.
Witaj dawno niewidziana Krysiu.
Pogoda nie sprzyja działaniom ogrodowym. Rano było tylko 8 stopni, mocno wieje i przelotnie pada. Słońce tylko sporadycznie oświetla ogród. Obawiałam się o stan gruntowych pomidorów, ale jakoś sobie radzą. Tydzień temu robiłam im pierwszy oprysk drożdżami. Ściółkuję je skoszoną trawą.
Jest wilgotno, ale sałaty dzielnie dają odpór ślimakom. Rukola tak pięknie podrosła, że chodzi za mną zrobienie z niej pesto.
A w ogrodzie ozdobnym dominuje jeszcze zieleń.
Choć z każdym dniem coraz więcej jest plamek innych kolorów.
Z tego zaaferowania nieproszonym gościem nie pochwaliłam się zakupami .
W ręce wpadło i nie chciało wypaść. Powojnik, 2 hortki ogrodowe you&me i endless summer, ostróżka, złocień, róża angielska, parocja, żurawka i mięta czyli chyba zakupy w granicach rozsądku .
No Twoj jest taki, jakiego bym chciała Moje na razie mnie drażnią. Zobaczymy czy mi przejdzie
Dziś nie zdążyłam wiele dosadzić.
Na fotkach burdel z każdej strony - nie ma jak zdjęcia zrobić i zaczyna wiać przeddeszczowo. Czego jak, czego ale wiatru to ja się kapkę boję. Mogłoby sobie pokapać, a nie tak targać wszystkim
Po raz pierwszy ten egzemplarz hortensji pięknie zakwitnie
Tutaj zbliżenie na niepokaźne kwiatki trzmieliny oskrzydlonej. Jej urok ujawnia się dopiero jesienią kiedy kolory są spektakularne.
za chwilę- trochę słoneczka - rozwiną się pąki irysów.