Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Igiełkowy ogródeczek 22:31, 08 maj 2013

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)

Na innym forum mają swój wątek i lubię sobie do nich zaglądać, bo mają dużo ciekawych igiełek, a że są w pobliżu Ciebie to też kiedyś sprawdzałam, bo miałam coś kupować i szukałam kogoś kto mieszka blisko, bo byłaby szansa że ich zna i może polecić lub odradzić. Ostatecznie kupiłam u siebie w Ol, ale jak coś na przyszłość- polecasz zakupy u nich (może być na PW)?
Pozdrawiam

Na pewno są kompetentni i wiedzę mają ogromną, ceny różne, ja lubię żeby już widać było choć troszkę tego iglaczka, oni sprzedają głównie siewki roczne, dwuletnie, podobno schodzą jak świeże bułeczki, jednak na efekt wówczas trzeba poczekać dość długo. Starsze są dość drogo, można znaleźć z powodzeniem w innych szkółkach, trzeba się troszkę naszukać i mieć szczęście, ale to cała radocha w wyszukiwaniu takich perełek. Ogólnie oceniam pozytywnie
A oto moje zakupy sobotnie od nich- a przypomniało mi się że moją największą dumę sosnę schwerinii wiethorst też u nich kupiłam:

Abies pinsapo Aurea:

Picea pungens Hermann Naue:

I to wszyscy znają Glauca Globosa:

Mój zielony świat 22:31, 08 maj 2013

Do góry
I aktualna wiosna z mojego ogrodu

powojniki, z lewej ciekawa odmiana stolwijk gold

klor jawor esk sunset

brunnera looking glass i variegata

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:30, 08 maj 2013

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Marzenko. Jakie rosliny sadziłaś między plytami. To jaskrawo żółte to?? To ciemniejsze to karmnik ościsty? Zaczynamy robić stopnie z tarasu i muszę coś takiego wsadzić pomiedzy płytą a krawężnikiem.. Problem w tym, że na głębokość nie mam za duzo miejsca a poniżej mam beton. Na jakiej głębokosci masz te rosliny?

Moniko jasna i zielona plama to karmik ościsty, ten zóltawo- seledynowy to aurea - zdecydowanie lepiej się uprawia
Karmik niemal nie ma gdzie się korzenić ale jest podelwany zraszaczami tak jak trawnik i dzięki temu wytrzymuje na palącym słońcu. Raz na jakiś czas, gdy mi się przypomni...... Podleję go florovitem lub magiczną siła - interewencyjną do ogrodu.... Sa takie mijsaca, w ktorych brukarz tak ocementował płyty, że niemal nie ma ziemi a karmnik daje rade przy trawkach rośną dzwonki karoaskie, miniaturowe goździki i będzie jeszcze kiedyś żagwin....
Obok karmnika rośnie równierz macierzanka cytrynowa i chyba piaskowa (variegata) która pięknie kwitnie lawendowo.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:30, 08 maj 2013

Do góry
Renato, Aniu asc, Aniula, Elizo, Halinko, Bogda, Irenko, odwzajemniam pozdrowienia!
Halinko, byłam, widziałam, pięknie!
Co do moich tulipanów, to mam ich połowę z tych cebulek co sadziłam jesienią. Niektóre pomarzły w marcu, i pogniły, niektóre znornicowały się, a niektóre wypuściły tylko 1 liść i koniec rośnięcia. Żeby chociaż pod tym liściem cebulka dobrze się zachowała.
Dla Was dzisiejsze tulipanki. Chcą wyjrzeć zza płotu.

Hakonechloa macra 22:30, 08 maj 2013

Do góry
U mnie też ładnie ruszyła
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:29, 08 maj 2013

Do góry
Debora nie wiem który plan bo jest ich dwa w sprawie studni - jedna jest tylko kiedy będzie działać ? hehe

nie mam teraz lepszego zdjęcia - widać ją w na końcu

Imperata cylindryczna - Imperata cylindrica 'Red Baron' 22:28, 08 maj 2013

Do góry
U mnie Red Baron przeżył pierwszą zimę. Niczym nie był okryty. Już się powoli budzi ze snu
Ogród zapachów u Jasi 22:28, 08 maj 2013

Do góry
Bogdziu mam 7 kwitnących sasanek + moje dziecko - pierwszą z moich kwitnących siewek.
Na kwiaty pozostałych muszę poczekać kolejny rok.

Podejrzani o rodzicielstwo

i ich potomek

Jeszcze kilka zdjęć

Dla odmiany czas na zmiany... 22:27, 08 maj 2013

Do góry
Mój 4 arowy azyl... 22:26, 08 maj 2013
Do góry
Czy Twoje żurawki Marmelade rosną w słońcu? Jesienią dostałam sadzonkę, taką właśnie jak Twoje, ale słońce ma tylko krótko przed południem i wygląda tak

...czyżby zmieniła barwę z powodu cienistego miejsca?
Mój zielony świat 22:26, 08 maj 2013

Do góry

ogrodoweimpresjejolki 22:23, 08 maj 2013

Do góry
GorAna napisał(a)
Wspólczuję, draństwo okropne, najgorsze, że robią to "ogrodnicy"
Tulipanki cudne

Tak, tak to robią swoi

Tulipanki mam ładne w tym roku, ale i rh kwitną ślicznie

Kolejne szykują się do kwitnienia
Mój zielony świat 22:21, 08 maj 2013

Do góry

Bajkowy ogród Weroniki 22:18, 08 maj 2013

Do góry
Zuzo i Aniu, kolorowych snów życzę dodając fotki mojej ulubionej tawuły. Jutro będzie jeszcze piękniejsza.

Mój 4 arowy azyl... 22:16, 08 maj 2013
Do góry
... i te kolory właśnie u Ciebie podziwiam.
W tym roku jeszcze muszę uzbroić się w cierpliwość, sił mi starczyło jedynie na zadbanie o już istniejące rośliny. Pomocnicy się trochę buntują, jeszcze muszą do spraw ogrodu trochę dojrzeć, pracuję nad tym
W moim ogrodzie jedynie zielono, tylko gdzieniegdzie coś zakwita robiąc mi niespodziankę.
Basiu, a działeczkę miałam krótko. Ledwo zdążyłam odnowić altankę i posadzić kilka roślin, już musiałam się z nią pożegnać.
Basiu, jestem dopiero na starcie, ale kilka "broszek" też mam

Mirkowy ogród (początki) 22:14, 08 maj 2013

Do góry
Atu moje sadzonki hortęsji ze sztobrów sadzone w kwietniu Jak się ukorzenia to jedna napewno powędruje do Irenki z Miłkowa
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 22:12, 08 maj 2013

Do góry

ogrodoweimpresjejolki 22:12, 08 maj 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

To jest właśnie 'urok' działek! Złodziejstwo kwitnie. Obojętne czy warzywa, czy ozdobne, zawsze komuś coś się spodoba.
Dlatego wciaż ubolewam nad tym, że nie mam domu i przy nim ogrodu

Basiu, zawsze po przyjściu z drżeniem serca robię obchód, czy coś nie ubyło ....

A moje hosty już pokazują listki. Planowałam wsadzić między nie tawułki, ale cena w ogrodniczym mnie powaliła! Poczekam aż stanieją, bo 35 zł za doniczkę to chyba przesada ...

Mój zielony świat 22:12, 08 maj 2013

Do góry
Wspomnienia z sobotnich odwiedzin Keukenhof

Początki w Kruklandii 22:10, 08 maj 2013

Do góry

No i poszłam dalej z wymyślaniem....ale nie mam pomysłu na środek rabaty
I nie wiem za bardzo jak ustawić Rh. Mam cztery cunninghamsy i 3 libretto.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies