Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 21:02, 10 lip 2013

agata_chroscicka napisał(a)
Marzenko, przyłączam sie do zachwytów nad nową a raczej zmienioną rabatą. faktycznie ten bordowo-różowy kolor podkreśla jasny róż. A tak przy okazji co to za róże, bo bardzo pięknie sie prezentują pozdrawiam.

Agata problem polega na tym, że wszystkie kupowałam okrywowe bez nazw myśląc , że fairy... Teraz po czasie stwierdzam, źe mam fairy, bonicę i tę NN , ktora mi się najbardziej podoba... Bonica chyba pójdzie do teściowej a ta NN za gęsto posadozna zostanie przeniesiona pod magnolie..... Jest rzeczywiście piękna, gdy przekwita jaśnieje i sama się czyści...podobnie jak fairy... Wnerwia mnie bonica, którą trzeba obcinać a bardzo obficie kwitnie...
Muszę poprosić Anię DS o identyfikację. Gdy się dowiem dam Ci znać.
Madzenka 21:06, 10 lip 2013

anax napisał(a)

Madżen macham
pięknie, faktycznie jesteś jak strzała. Ja to bym w tak krótkim czasie nawet zdjęć nie przerzuciła z aparatu.

Strasznie podobają mi się Twoje różano-lawendowo-bukszpanowe rabaty, pokaż więcej.

Pozdrawiam

Nieskromnie powiem, że bukszpany i róze kocham od 10 lat i wreszcie mogę się pochwalić porządnymi kulami hodowanymi z małych kulek, jeszcze w poprzednim ogrodzie.
Będę pokazywać fotki, poczekaj jeszcze na hortensje z bukszpanami jeszcze z tydzień. W weekend natomiast zapraszam na galę budlei mam 7 krzewów w szpalerze Niektórzy nie lubią tego krzewu a ja go kocham od lat
Madzenka 21:08, 10 lip 2013

Kindzia napisał(a)

Danusia

Nie sama glina jest, ja tak skrótami, bo Madżen wie...
Już tam z grubym piachem przekopywane było, jak astry tam skończą, to z kompostem przekopiemy jeszcze, dziękuję
Na wiosnę tam coś muszę...i szukam natchnienia Co da radę, jak znowu takie lato się zdarzy, z taką ilością wody, wtedy tam stoi...

Kindzia sadź carex morrowi - koniecznie. U mnie rośnie w glinie (też lekko rozpiaszczonej) , w palącym słońcu. Są piekne i zimozielone. Tylko nie carex ornithopoda ale zwykłe morrowi! To te pod trzmieliną. Jeśli chcesz obfocę je dla Ciebie.
Madzenka 21:09, 10 lip 2013

Wybacz z różnych powodów zamknęłam poprzednie wątki
malkul 21:13, 10 lip 2013

Czy ty kiedys przestaniesz zmianiać? Normalnie wariatka O pomarańczach już zapomniałaś?
Madzenka 21:14, 10 lip 2013

Gardenarium napisał(a)

No proszem, ja to mam łebek czy łepek?

Proponuję takie cosik w tym kolorze z tyłu, zobaczysz co sie będzie działo
Odmoidziłam dziś rabatę bylinową z paprociami w inteligentnym, stąd wiem o magii koloru biskupiego albo amarantu

Odnośnie monardy - wysłałam artykuł do "Z t Życie", mnie mączniak bardzo w nich przeszkadza. Wolę astilbe jak tutaj.

Danusiu kolor biskupi bardzo pasuje do tonacji mojego ogrodu. Wielkie dzięki za inspirację. Kochałam tawuły, ale sie na siebie pogniewałyśmy w poprzednim ogrodzie, musimy się przeprosić
Ja już napisałam w dyskusji o ogrodach, źe jesteś naszą TRENDSETTERKĄ i ja Cię będę namiętnie kopiować Jednoroczne skopiowałam (biel z czarnym). Możesz każdą rabatę u mnie zrewolucjoniować Szalej do woli
Madzenka 21:18, 10 lip 2013

malkul napisał(a)
Czy ty kiedys przestaniesz zmianiać? Normalnie wariatka O pomarańczach już zapomniałaś?

Małgosiu pomarańcz w ogrodzie aktulnie mi się nie podoba... Na pewno przy ścianie wodnej nie będzie tego koloru, bo tu dominują lagodne barwy Ale rabata przy tarasie kuchennym dostnie pomarańcz, tylko muszę na niego nabrac ochoty

Chyba moją austinkę golden celebration przesadzę przy kuchni a w jej miejsce jesienią zawita u mnie Leonardo (fszystko przez Izę

Ja bardzo lubię zmiany. Nie wyobrażam sobie corocznej modyfikacji ogrodu i dązenia do ideału estetycznego. Ty jesteś teraz na etapie zakładania ogrodu a dopiero skończyłaś wykańczanie wnętrz nawet nie myślisz o zmianach ale poczekaj za dwa lata
Mala_Mi 21:25, 10 lip 2013

Ja też się gniewam na mój busz..... i dziś eksmisje ze skalniaka dostały ...o kurde zapomniałam... chwilowa dziura w mózgu, a posadziłam lawendę... o.. już wiem..krwawniki....
Jutro sfocę i powiesz mi czy to ta dobra czy ta zła
Kindzia 21:31, 10 lip 2013

Marzena2007 napisał(a)

Kindzia sadź carex morrowi - koniecznie. U mnie rośnie w glinie (też lekko rozpiaszczonej) , w palącym słońcu. Są piekne i zimozielone. Tylko nie carex ornithopoda ale zwykłe morrowi! To te pod trzmieliną. Jeśli chcesz obfocę je dla Ciebie.

Wiedziałam, że wiesz co tam mogę Dzięki bardzo

Obfoć Chcę zobaczyć, czy się nada
Madzenka 21:50, 10 lip 2013

Kindzia napisał(a)

Wiedziałam, że wiesz co tam mogę Dzięki bardzo

Obfoć Chcę zobaczyć, czy się nada

Kindzia obfocę u mnie na glinie świetnie bukszpany i trawy (wszystkie ) rosną. Róże też jak widzę zarówno u Ciebie jak i u mnie wyrrzymują glinę