Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kubusiowo 22:07, 12 cze 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)

No i nie mówiłam, że trzeba skrzynie zrobić? w skale nie urosnie a tutaj, no proszę
Ogrodowe skarby 22:06, 12 cze 2013

Do góry
Betka napisał(a)
Dzisiaj sadziłam i sadziłam.... a tu jeszcze tyle przede mną
Wysadzam byliny wszystkie jakie mam. Chcę przenieść mój mały ogródeczek kwiatowy nad strumyk więc wykopuję i jakoś próbuję zestawiać pewnie za jakiś czas będę przesadzać hihihi bo wszystko na czuja robię.Zdjęć z dzisiejszego dnia nie mam bo akumulatorek padł jutro bardziej się postaram !!

A teraz kilka wcześniejszych fotek z nad strumyka

zakątek z brzozami

Podziwiam zapał,też posadziłam sobie derenia ze złotym brzeżkiem,fajnie już ci kwitną roślinki,czują że je lubisz.Uroczy ten zakątek z mostkiem ale masz szczęście z tą strugą.
Ogrodowisko w Japonii 22:00, 12 cze 2013

Do góry
ronin napisał(a)
Bardzo mi się podobają te drzewa. Nie wiem niestety co to jest.

A może sekwoje?
Ogrodowe skarby 22:00, 12 cze 2013

Do góry
A teraz zdjęcia z nad strumyka zakwitł biały kosaciec ( nie pamiętam czy go dostałam czy kupiłam )

Mój mały raj na ziemi :) 21:59, 12 cze 2013

Do góry
w Ray gościł z ekipą filmową Georgr Clooney, niestety miałam mało czasu i nie mogłam wypić z nim herbatki

urokliwe, piękne miasteczko ! wszystko maleńkie jak z bajki , każdy detal dopracowany, każdy ogródek, nawet najmniejszy zadbany !
Mój mały raj na ziemi :) 21:50, 12 cze 2013

Do góry
bywa i tak

nieprawdopodobne, ale to są wrzośćce !!!!

i to co misie lubią najbardziej

urokliwe detale i miejskie ogrody
Ogrodowe skarby 21:50, 12 cze 2013

Do góry
Dzisiaj sadziłam i sadziłam.... a tu jeszcze tyle przede mną
Wysadzam byliny wszystkie jakie mam. Chcę przenieść mój mały ogródeczek kwiatowy nad strumyk więc wykopuję i jakoś próbuję zestawiać pewnie za jakiś czas będę przesadzać hihihi bo wszystko na czuja robię.Zdjęć z dzisiejszego dnia nie mam bo akumulatorek padł jutro bardziej się postaram !!

A teraz kilka wcześniejszych fotek z nad strumyka

zakątek z brzozami

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:47, 12 cze 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Aniu chciałam się ciebie zapytać czy na moje chore lilie jest jakies lekarstwo..

Moich kilka wygląda podobnie.. niestety z deszczowej pogody cieszą się tylko choroby grzybowe .. bo nie dość że mokro to i ciepło.. temperatura u nas jest cały czas dość wysoka.
Ja profilaktycznie opryskałam topsinem ...a jak się zrobi pogoda to opryskamy jeszcze raz.. od północy mam już bezchmurne niebo... Lilia powinna zakwitnąć, liście potem i tak zamierają. Po przekwitnięciu jak cebulka się wzmocni to zetnij badyle i już.. Jakaś plamistość liści się przyplątała, to mały problem. By nie przyplątało się tylko coś do cebul, które w wodzie stoją. Wrażliwsze rośliny jak ziemia podeschnie jeszcze podleje jakim grzybobójczym.. np previcurem. Taka kiepska wiosna...
Jak wykopywałam cebule tulipanów to niestety część jest nadgniła Są teraz na obserwacji i większość pójdzie do wyrzucenia, nie zaryzykuję posadzenia.. i ziemie previcurem zleję...
Pomóżcie ratować mojego cisa 21:47, 12 cze 2013

Do góry
Mam problem z moim cisem proszę poradźcie mi co mu jest? już w zeszłym roku było coś widać na czubku jakby usychał choć pojawiały się małe młode igiełki ale w tym roku jest jeszcze gorzej od dołu wypuszcza piękne młode pędy a ten czubek do niczego. Bardzo proszę o pomoc!
A tutaj drugi taki sam cis były wsadzane razem 8 lat temu i z tym nic się nie dzieje.
Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 21:44, 12 cze 2013

Do góry
Witam serdecznie.
Ło matko, jaki cudny wątek. Jestem pod wrażeniem. Brak mi słów.
Od jakiegoś czasu kombinowałam coś w sensie skrzyń. Nawet myślałam o posadzeniu dzrew owocowych w takich skrzynkach na podwyższeniu, poniewaź moja działka jest samym piachem. To prawie plaża. Ziemia szóstej klasy, choć skłamałabym, gdybym powiedziała ze nic tam nie rośnie. Drzewka owocowe niestety "nie idą" Tylko morele i brzoskwinie podobno dają sie uhodować
Na naszej działce mam 6 borówek amerykańskich 2 jagody kamczackie, poletko truskawek, które o dziwo owocują. Dzisiejszy zbiór to ok. 3 kg
Posiałam też marchew, buraczki, pietruszkę, bób, ogórasy, fasolkę i kilka krzaczków pomidorów.
Widzę, że pomidorów nie doczekam się, bo krzaczki po majowych chłodach i ostatnich ulewach są jakieś "krępe" i niektóre słabo wybarwione - raczej blado zielone, ale mam jeszcze w domu kilka pomidorków w pojemnikach ( w półlitrowych plastikowych kubkach), więc może cos uda się wyhodować. Mam też cukinie i kabaczki z własnej rozsady. Są nieduże i może te uda się pobudzić do produkcji owoców w skrzyniach z odpowiednią glebą. Ogórków też mam jeszcze 10 z powtórnego siewu na rozsadę.
W domu mam kompostownik, a na działce dwuletni obornik.
Teraz czekam na męża, który ma wrócić z dłuższego wyjazdu w najbliższą niedzielę i już został poinformowany o budowie skrzynek na cito.
Jak sądzicie, czy uda się jeszcze doczekać własnej sałaty jak już te super skrzynie postawimy? Myślę, że zabierze nam to około 10 dni.

Tutaj moje poletko truskawek
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/38/386537/thumb_original.jpg
To dzisiejszy zbiór

a tu grządki na piachu. Jeszcze przed trzema tygodniami

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/38/386539/thumb_original.jpg

Mam miejsce na skrzynie i ogromną ochpotę skorzystać z Waszego doświadczenia i pomysłów.

Pozdrawiam wszystkie koleżanki i kolegów.
Mój mały raj na ziemi :) 21:43, 12 cze 2013

Do góry
Mój mały raj na ziemi :) 21:40, 12 cze 2013

Do góry
Kochani, nie wiem na jaką Anglię liczycie, bo ja nie zwiedzałam ogrodów..... byłam nad morzem, w pięknym Ray, w Londynie..... tam też jest zieleń, ogrody zadbane, choć maleńkie

oto kilka migawek z tego co zobaczyłam....

obłędna przestrzeń, klify
Ogrodowe skarby 21:38, 12 cze 2013

Do góry
Mario, Agnieszko Niby dużo zrobione ale cały czas mam nie dosyt i cały czas ( w wolnych chwilach) działam
Pozdrawiam serdecznie

a oto trawka zdjęcie z przed kilku dni teraz jest już zielono

Moje zmagania ogrodowe 21:35, 12 cze 2013

Do góry
Łukasz, zaraz napiszę PW o macie. Z całej ostatniej dostawy żurawek najbardziej czekałam na Fire Alarm, ale ostatecznie nie zachwyciła mnie tak jak Galaxy właśnie.
Aniu, dziś dokończyłam pielić, nie przeszkadzało mi słonko, bo lubię jak grzeje

Dziś marnej jakości zdjęcia, ale z "kieszonkowego" aparatu i nie z mojego ogrodu, ale od rodziców.
Mocno rozgałęziony storczyk

anabelka ma dużo pąków, ale musicie wierzyć na słowo, bo ich dobrze tu nie widać

krzewuszka (mamie się pomyliły krzaki i przycięła bardzo mocno, bo myślała, że to limka, a ta rosła obok)

dałam im w zeszłym roku trytomy, przyjęły się, nie zmarniały zimą i będą kwitły
Wilczomlecz nadobny (Euphorbia pulcherrima) Gwiazda Betlejemska, poinsecja 21:28, 12 cze 2013

Do góry
"Drzewko" nadal rośnie , choć poskromienie zapędów pędów jest coraz trudniejsze.
Mój ogródek pod Gdańskiem 21:25, 12 cze 2013

Do góry
Szałwia

I dzwoneczek tez przechowany przez zimę w garażu

Kochani ależ u mnie sucho... Trawa mi uschnie... Jestem tym załamana ... Rabaty podlewam ale trawy nie zdołam zreszta ciśnienie wody słabe , zapewne wszyscy podlegają ...
Mój ogródek pod Gdańskiem 21:21, 12 cze 2013

Do góry
A to jest szałwia patens , która za radą Ani Monte przechowałam w garażu ( wykopałam z gruntu i wpakowałam do tej doniczki ) to były aż dwa krzaczki - moze teraz powinnam rozsadzić... Ale ładnie rośnie boje sie trochę ją teraz ruszać ... Chociaż moze mało miejsca ma w tej donicy ...
A tak wyglądał jak go w kwietniu a może na poczatku maja z garażu wytargałam -
Ogród z łezką 21:17, 12 cze 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Kasiu posyłam .....
i klematys który tez mogę ci dać ,jak ci się widzi

.....że piwonia się rozrasta to wiem, a klematis też?
Moja działka. 21:11, 12 cze 2013

Do góry
Ale to moje chore lilie od deszczu.

Rododendronowy ogród II. 21:10, 12 cze 2013

Do góry
Przetacznik napisał(a)
Bogdziu, patrzyłam na to samo niebo i też takie rozpalone kolorami, żałowałam że nie miałam aparatu, a teraz już nie żałuję bo Ty utrwaliłaś pięknie, dziękuję : )
Ale te robaczki figlują ; )

Figluja ale to tylko powiększy ilośc szkodników w ogrodzie. Ich larwy zjadają korzenie tak samo jak larwy opuchlaka którego poraz pierwszy dziś zobaczyłam u siebie na azalii.oczywiście marnie skończył.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies