Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Warmińskie dylematy

Warmińskie dylematy

Mala_Mi 23:13, 09 lip 2013

Jeżówki zwiędną po przenosinach ale sie podniosą.. w poniedziałek testowałam to na moich...... oklapły i głowa do góry idzie
Ja sadzę jak mi sie zamajaczy, a potem dopiero przekopuje..... wiec wiem, że dużo kwiatków takie zabiegi przeżywa
Megi 12:05, 10 lip 2013

asc napisał(a)
Jeżówki zwiędną po przenosinach ale sie podniosą.. w poniedziałek testowałam to na moich...... oklapły i głowa do góry idzie
Ja sadzę jak mi sie zamajaczy, a potem dopiero przekopuje..... wiec wiem, że dużo kwiatków takie zabiegi przeżywa

Dzięki Aniu, podniosłaś mnie na duchu z tym sadzeniem i przesadzaniem to zupełnie jak ze mną, czasem myślę później niż działam

Zdjęcia na razie tylko z komórki, więc wybaczcie jakość.
monteverde 15:18, 10 lip 2013

No pięknie to wygląda, a to dla mamy w wiaderku to Aster divaricatus

http://www.crocus.co.uk/plants/_/aster-divaricatus/classid.2542/
Megi 19:56, 10 lip 2013

Dzięki za nazwę, wiedziałam że aster, tylko co dalej już nie pamiętałam
monteverde 20:02, 10 lip 2013

Megi 20:23, 10 lip 2013

Na listę swoich chciejstw bylinowych oficjalnie wpisuję jarzmianki - kępa od Ani jest obłędna - jestem zachwycona - dziękuję że mnie zachęciłaś do jej wykopania, po prostu bajka
nebel 20:40, 10 lip 2013

Zdjęć z wizyty u Ani nie ma - nie było czasu Jedno, które mi 'cyknęła' nie nadaje się do publikacji
Pozdrawiam.ewa
Megi 20:46, 10 lip 2013

nebel napisał(a)
Zdjęć z wizyty u Ani nie ma - nie było czasu Jedno, które mi 'cyknęła' nie nadaje się do publikacji
Pozdrawiam.ewa

zaraz się nie nadaje, skandal zdjęć nie zrobić liczę chociaż na zdjęcia roślinek, żeby oczy nacieszyć zieleniną

Ja swoje wstawię na dniach, jak przestanie padać, bo jak dzisiaj zaczęło, tak wg prognoz ma skończyć dopiero w niedzielę "
Megi 01:14, 11 lip 2013

Dziewczyny, przyda się pomoc, bo zdecydowałam się zrobić rewolucję. Nie mam już cierpliwości do powolnych zmian w moim ogrodzie, na kilka najbliższych dni pogoda ma być deszczowo-pochmurna, więc kilka roślin na pewno zmieni miejsce zamieszkania, rozrysowałam już sobie rabaty i zrobiłam listę zakupów, ale nadal pozostały wątpliwości odnośnie niektórych roślin.

Jak pisałam u Marzenki, szukam nowego miejsca hortensjom ogrodowym, bo mam ich naście sztuk i koniecznie muszę je dobrze skomponować, żeby rabata nie była łysa, bo u mnie wszytsko na widoku i nie ma jak ich ukryć, zanim zaczynają wyglądać, a chciałabym mieć z nich szpaler. Przeglądam wątki i zdjęcia w poszukiwaniu ciekawych połączeń, ale ciągle to nie TO, co bym chciała, a nie umiem zwerbalizować swoich myśli w tej kwestii. Zatem jeśli ktoś ma pomysł, będę wdzięczna za poradę, może mi się wtedy w głowie rozjaśni
monteverde 02:02, 11 lip 2013

Widać, że Cię męczy bo spać nie możesz widziałaś u mnie z przodu jakie rosną potężne, gdzie chcesz ten szpaler?pod horti proponuję niskie wiosenne, cebulowe zanim pójdą liście horti a potem to nic bo wszystko zasłonią