Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

atena35 08:56, 10 lip 2013

malkul napisał(a)
Meldunek z pola walki

Meldunek nr 2 jest taki, że mam dość co wieczór padam na pysk, boli mn0ei każda kosteczka i każy mięsień, w międzyczasie też wmiatam piasek w szpary nowo wybrukowanych 200 m2 podjazdu, bawię ząbkującą dziewczynę, obrabiam dom i męża, księguję, liczę, sprzątam, piorę, padam na pysk i znów wstaje przytulam sie do taczki, do łopaty, góra paskubnej ziemi do wywózki rosnie, i tak padam na pysk!

Ja Cię przytulam do siebie
grupa_trzyma... 09:29, 10 lip 2013

Gosiu, zanim całkiem padniesz na pysk powiem Ci, że jesteś bardzo pracowitą i upartą osobą. Twój piękny ogród to kwestia czasu! Będzie piękny! Podglądam, bo być może już niedługo i ja zacznę się zmagać z tą trudną materią. Zaciekawiła mnie sprawa przygotowania podłoża na rabaty. Ty sypiesz piasek do gliny a ja będę wsypywać glinę do piasku. Tak to jest jak się mieszka na żwirowni.
Czy papryczki faszerowane będą w tym roku? Pozdrawiam
Joaska 10:18, 10 lip 2013

malkul napisał(a)
Dokumentacja skoro nie przeszkadza Wam mój bajzel:

Wróciła brama mojego M. z ocynkowni:

widac tez gabiony robty mojego m.

Ten np. przy tarasie:

Buksiki zaraz po strzyżeniu:

Brak im tylko dywanu, ale w przyszłym tygodniu zamwiam trawy więc zrobi się ładniej.

Traw będzie ok 250 sztuk więc kto żyw przyjażdza do mnie na sadzenie.
Przyjmuję zapisy, zapraszam

Brama i gabiony super..... i widzisz znowu mam ochote na gabionowe ogrodzenie .........

ło matulu 250 traw!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pszczelarnia 10:49, 10 lip 2013

Gdybyż było ciut bliżej ... .
AlicyaLK 10:58, 10 lip 2013

Fajne te Twoje gabiony! Robi się coraz ciekawiej Czy będą wypełnione?
leon60 12:34, 10 lip 2013

Gabiony, brama, donica wszystko piękne podziwiam za pracowitość małymi kroczkami do przodu i będzie pięknie zresztą już jest
malkul 14:52, 10 lip 2013

Najpierw fotki z dzisiejszego zapyspywania, ja i mama czas pracy: 4 godziny, taczek srylion

co miałam z projektu to wsadziłam reszta do kupienia.

ps. donica jeszcze wymaga kosmetyki ale na razie czasu brak.trzeba wyciąć wystającą piankę, poczyścić rozpuszczalniekim itp.
malkul 14:54, 10 lip 2013

Tu są te od smala które miały być rozplenicą japońska a co to jest to nie wiadomo. Musze podumac co z tym zrobić, docelowo tu nie zostaną.
malkul 14:56, 10 lip 2013

Jeszcze Was ponudzę:

Jak dojdzie trawa narmalna to donica dopiero wylezie, będzie się ładnie prezentowaął na tle zielonej murawy.Ale to pewnie przyszły rok.
malkul 15:01, 10 lip 2013

Dziewczynki bardzo bardzo Wam dziękuję. Że jesteście i że wspieracie.

Gurpa trzymająca : o tak straszny ze mnie uparciuch hihihihihihi.Papryczek nie będzie : brak papryczek i brak czasu. Uparłam się że walczę z ogrodem ile się da.

Gabiony będą wypełnione chyab łupkiem granitowym ciągle szukam i wyceniam bo u nas kiepsko z tym.

Magnolio – jeśli zauważysz że cos sadze nie tak lub mogłabym lepiej to proszę w miarę jak czas Ci pozwoli koryguj mnie a zaraz poprawię.