Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:17, 16 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Dla Reni zdjęcie moich Evergoldów o tej porze
Liście z bliska, kolor bardzo realny, teraz jest biało zielony

Tutaj widać stare i nowe liście(stare już w sporej części wyskubane )

Tak do miesiąca kolor zacznie zmieniać się na delikatny żółty

Dziękuję bardzo za fajne zdjęcie poglądowe

PS A ta po lewo to jaka trawka?
U "Zielonej" Ogrodniczki :) 09:12, 16 cze 2015

Do góry
Ja tak sobie patrzę i myślę, czy nie dać jakiegoś wyższego akcentu na środku rabaty pomiędzy drzewami no większych rozplenic... ale nie będę już mieszał

Jeżeli chodzi o turzyce to najlepiej je rozrzucić po rabacie tak prawie nierównomiernie, ładnie się rozrastają, w zeszłym roku sadziłem małe sadzonki jesienią, a teraz już są ładnymi czuprynkami
Ogród z łezką II 09:12, 16 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Oj masz tych róż jest co podziwiać, czasem w sumie dobrze, że ogrody z gumy nie są, ale mimo wszystko i tak nasze mieszczą więcej niż powinny

Nie jest tak dużo Są jeszcze takie, które bym posadzić chciała...

Dobrze, że z gumy nie są, zarobilibyśmy się na śmierć
W miniformacie 09:07, 16 cze 2015

Do góry
Beato bardzo miło było poznać
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:06, 16 cze 2015

Do góry
Przychodzę podziękować za miłe spotkanie, a przy okazji bółu brzucha ze śmiechu się nabawiłem
Bardzo miło było poznać i mam nadzieję, że będzie jeszcze nie jedna okazja.
Ogrodu nadrabiać nie muszę bo znam doskonale
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:53, 16 cze 2015

Do góry
Donia około 35cm a czasem w innych odległościach ale to już od odmiany zależy i tego jak u mnie rośnie

Iwonko bardzo dziękuje za wsparcie, w sumie nauki teraz nie mam w ogóle, a bardziej pisanie i kończenie pracy magisterskiej, nie ma co ukrywać, że sporo mi zostało, ale chyba dam radę się wyrobić

Beatko ślimaka oczywiście muszę pokazać

Kasiu mnie również strasznie miło i dziękuje za zdjęcie Dzieci i tak masz jak aniołki w szczególności ta malutka królewna

Olu można powiedzieć, że wszystko co mogłoby przeszkodzić w spotkaniu tego nie zrobiło. Mimo upału ja się gada i ogląda ładne miejsca nie odczuwa się tak bardzo temperatury, a przynajmniej nie ma się czasu o tym myśleć

Mateusz byłem widziałem opinie zostawiłem teraz uciekam do obowiązków
Mój mały zakątek :D 08:46, 16 cze 2015

Do góry
Witam się oficjalnie w wątku
Jeżeli chodzi o trzmielinę to na takiej rabacie zdecydowanie lepiej będzie wyglądać z przodu, da ładny akcent kolorystyczny, kwestia tego czy chcesz z niej zrobić krótki żywopłocik czy po prostu cięte krzewy, wybór tu już należy do Ciebie. Pod świerkiem jak gdzieś trafisz fajnie wyglądałaby jeszcze jakaś hosta o bardziej wyrazistych liściach np z biało lub żółto obrzeżona.
Pomysł z zmianą ścieżki bardzo mi się podoba bo ogólnie bardzo lubię cegłę, jest to o wiele szlachetniejszy materiał niż kostka brukowa
Ogród z łezką II 08:28, 16 cze 2015

Do góry
Oj masz tych róż jest co podziwiać, czasem w sumie dobrze, że ogrody z gumy nie są, ale mimo wszystko i tak nasze mieszczą więcej niż powinny
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 00:54, 16 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Mateusz dziękuje bardzo każda rabata potrzebuje czasu, moja pod jabłonią rozrastała się 4 lata, hosty nie mają tam łatwo w pobliżu wielki lilak, jabłoń i sosny, walka o przetrwanie

Mam nadzieję, że i u mnie będzie podobnie. Zapraszam do obejrzenia mojego ogrodu.
Mam właściwie pytanie, na mojej rabacie posadziłem trzmielinę ale nie wiem czy jednak ona nie jest za daleko posadzona, jeśli mógłbyś doradzić to będę bardzo wdzięczny
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:34, 15 cze 2015

Do góry
Nie zrobiłem dzisiaj tyle ile bym chciał bo deszcz padał całe południe, ale dobrze bo woda potrzebna.

Munstead Wood posadzone i tym sposobem wszystkie róże na różance obecne, bardzo mi się podoba

Niestety ostatni brak czasu na ogród widać coraz bardziej, jedną rabatę odchwaszczałem 4 godziny z kancikiem bo trawa była już w roślinach, a najlepsze to, że jeszcze nie skończyłem. Może jutro uda się ten fragmencik zrobić, a na horyzoncie widać cięcie bukszpanów ojjj a jest ich sporo czas chyba strategię działania zaplanować i zaciągnąć do pracy domowników

Gosiu magnolia ładna, ale na szczęście nie mam na nią chęci
Haa a galoty na dodatek wyszczuplają optycznie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:30, 15 cze 2015

Do góry
Reniu przynajmniej dwa razy w ciągu najbliższego tygodnia będę przejeżdżał obok więc słucham

Izo miło czytać takie słowa

Iwono wpadłem w róże nie ma co ale więcej już nie chce te c posadziłem mi wystarczą

Mateusz dziękuje bardzo każda rabata potrzebuje czasu, moja pod jabłonią rozrastała się 4 lata, hosty nie mają tam łatwo w pobliżu wielki lilak, jabłoń i sosny, walka o przetrwanie

Donia no tawułka oczywiście, o tym zapomniałem

Jolu jak zmusić Evergolda do żółknięcia to nie wiem bo z czasem sam robi się żółty i szczerze mówiąc nie wiem czy nasłonecznienie ma na to jakiś wpływ
Galoty z River Island ale raczej ich nie znajdzie

Anito o tym, że ładnie wyglądają to wiedziałem, ale o dobrym oddziaływaniu na siebie to już nie i znowu coś mądrego

Karolino ja to kiedyś miałem dobrze opanowanego, ale bardziej do retuszu się przydawał

Gosiu ja wolę już nie pamiętać, z róż jestem zadowolony no i zapach cudowny
Spotkanie w ogrodach Kapias 14.06.2015 15:25, 15 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Heidi Klum, chcem ale nie wiem gdzie

Ja chciałbym Heidi nie tylko w ogrodzie If You know what I mean
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:12, 15 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Karolino na fotoszopa mnie nie stać

hehe, ja mam firmowy, ale nie umiem obsługiwać do upiększania obrazków
pozdrawiam!
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 12:16, 15 cze 2015

Do góry
Luki - podsadz jej dla towarzystwa jakąś mocno pachnącą i będzie gitara Albo jak ja, lewkoniami zapach uzupełniam
Kasya -Burgundy ma zdecydowanie ciemniejszy kolor,ale za to kwiat ma skromniejszy w płatkach

bdan - A zobacz jaki piękny jest Baron Girod de l’Ain

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 11:49, 15 cze 2015

Do góry
Ja dziękuje za polecenie Tereski, piękne ma kwiaty, szkoda tylko, że nie pachnie, ale jak mocno się nosa w kwiat wepchnie to delikatny aromat jest
U mnie sadzone z gołym korzeniem pod koniec kwietnia zaczynają wypuszczać pąki, jestem z nich bardzo zadowolony
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:44, 15 cze 2015

Do góry
Gosiu ha teraz to powiedziałaś taki ze mnie ideał jak z koziej... no wiadomo o co chodzi

Ja Twój ogród bardzo dobrze znam, po cichaczu podglądam cały czas, miło mi Cię gościć u siebie. Nadmiar kolorów gwarantowany
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:39, 15 cze 2015

Do góry
Delikatnie mówiąc sieczka zdjęciowa, ale to już ostatnie

Maria i Tereska

Mój William, kwiat malutki, ale cudny i pachnący

W sumie to mam się uczyć, ale idealna pogoda na posadzenie róż, trzeba to wykorzystać
Macham do wszystkich zaglądających
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:34, 15 cze 2015

Do góry
Dla Reni zdjęcie moich Evergoldów o tej porze
Liście z bliska, kolor bardzo realny, teraz jest biało zielony

Tutaj widać stare i nowe liście(stare już w sporej części wyskubane )

Tak do miesiąca kolor zacznie zmieniać się na delikatny żółty

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:28, 15 cze 2015

Do góry
Pachnące cudo

Munstead Wood razem z przekwitającą Ascot, jak dla mnie bardzo konweniują... pomijam początek kwitnienia Ascot kiedy jest dość czerwona

Pomarańczowe żurawkii żuraweczki na patelni od lewej Marmalade, Sweet Tea, Redstone Falls starsze liście wyblakły, ale nie spaliły się jednak są to spore rośliny.

Tutaj Honey Rose na pierwszym planie.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:23, 15 cze 2015

Do góry
Mam kilka zaległych zdjęć z soboty.

Wczoraj byłem na bardzo udanym spotkaniu u Kapiasa, relację już wkleiłem w wątku spotkaniowym powielać u siebie nie będę. Dziękuje wszystkim obecnym za super atmosferę.

Podlewałem wczoraj ogród prawie 4 godziny i co... w nocy przyszła ulewa i deszcz padał do 9 rano. Teraz rośliny mają wody pod dostatkiem, a trawnik nawet w tych podeschniętych miejscach chyba mocniej nie uschnie

Spacer o 7 rano jest bardzo przyjemny

Baronesse

Liście niektórych żurawek po upałach wyglądają jak zdjęte z rusztu, tutaj Fire Frost, która i tak wygląda bardzo dobrze po oberwaniu listków

Munstead Wood, które ostatnio dostałem, w sumie łądnie rozkrzewione, kwitnące, niepołamane, w dużych donicach... nie ma na co narzekać, może na cenę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies