Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Handmade by Elka 22:10, 10 wrz 2015

Do góry
mateuszmichn napisał(a)
Witaj. Mój pomysł na okrągłą rabatę jest taki aby po środku posadzić drzewo, krzew. Podzieliłbym koło na 4 części i każda część oddzielił krzewami, które będą dekoracyjne również jesienią i zimą. 4 pola wypełniłbym trawami, tymi wieloletnimi i tymi sezonowymi jak no. Stipa. Pomiędzy trawami możesz posadzić jeżówki, słoneczniczek, bo mówiłaś, że masz.

Ja myślę chyba blisko, tylko koło chcę podzielić na trzy części i każdą skomponować z tych samych roslin, tylko w róznych układach i ilościach. Może jednak warto tam dosadzić kilka iglaków o róznym kształcie i kolorze, co by przez cały rok było ładnie. Tylko co??? Na tym to się w ogóle nie znam, bo mnie te rosliny nie interesują
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:56, 10 wrz 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
Wszędzie Ja miałam z brico i z... Nie pamiętam Jakiś market też. Białą i różową. Biała ponoć łatwiej przetrzymuje zimę niż różowa. Miałam szczęście bo pamiętasz jak u ciebie na wątku wrzuciłam zdjęcie ogrodu marzenie co mi administrator usunął? Pytałam co to to śliczne białe i z pomocą przyszła Bogdzia. Tylko nie mogłam nigdzie tej gaury znaleźć a potem jak rzucili to nawet na ryneczku były. One ponoć z nasion w pierwszym roku kwitną więc jak stipa albo werbena- tak można uprawiać. Jest śliczna Mam ją z kocimiętką (a jakże), werbeną, ostnicą i białymi i fioletowymi dziewannami . Nawet jak wygnije zimą to i tak znowu kupię Tylko korzeń. Potem sprzedawani w donicach ale 20zl za sadzonkę? Sorry, postoję

Jankosiu
a tez wyrosła Ci jakaś olbrzymia? jeszcze kwitnie? mogłabyś wkleić zdjęcie?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:50, 10 wrz 2015

Do góry
Wszędzie Ja miałam z brico i z... Nie pamiętam Jakiś market też. Białą i różową. Biała ponoć łatwiej przetrzymuje zimę niż różowa. Miałam szczęście bo pamiętasz jak u ciebie na wątku wrzuciłam zdjęcie ogrodu marzenie co mi administrator usunął? Pytałam co to to śliczne białe i z pomocą przyszła Bogdzia. Tylko nie mogłam nigdzie tej gaury znaleźć a potem jak rzucili to nawet na ryneczku były. One ponoć z nasion w pierwszym roku kwitną więc jak stipa albo werbena- tak można uprawiać. Jest śliczna Mam ją z kocimiętką (a jakże), werbeną, ostnicą i białymi i fioletowymi dziewannami . Nawet jak wygnije zimą to i tak znowu kupię Tylko korzeń. Potem sprzedawani w donicach ale 20zl za sadzonkę? Sorry, postoję
Ogród niby nowoczesny ale... 21:46, 10 wrz 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Rany co Wy robicie magiczna sciereczką? bo ja tylko sciany nią zmywam
Magda, stipia twoja dzisiaj miejscówkę dostała
Twoj warzywniak zawsze urywa zad..

hmm..mój eM ramy po malowaniu elewacji mył świetnie wszelkie kropki schodziły.

Fajnie,...niech Ci stipa ładnie i zdrowo rośnie i się namiętnie rozsiewa

Ja roslinki od ciebie zapakowalam do doniczek...czekają do wiosny....zadoluje je jeszcze w skrzyniach jak sie warzyw pozbędę...
Handmade by Elka 21:40, 10 wrz 2015

Do góry
Witaj. Mój pomysł na okrągłą rabatę jest taki aby po środku posadzić drzewo, krzew. Podzieliłbym koło na 4 części i każda część oddzielił krzewami, które będą dekoracyjne również jesienią i zimą. 4 pola wypełniłbym trawami, tymi wieloletnimi i tymi sezonowymi jak no. Stipa. Pomiędzy trawami możesz posadzić jeżówki, słoneczniczek, bo mówiłaś, że masz.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:53, 10 wrz 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Siakow dobrze gada, teraz czas chodzic bez

I falowac jak ta stipa
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 20:31, 10 wrz 2015

Do góry
Nie wiem, czy znalazłaś. Jeśli nie to tu masz link do strony, na której jest zdjęcie stipy i lawendy. Pomyliło mi się, stipa jest tam w środku, a lawenda na zewnątrz.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3786-zielonej-ogrodniczki-marzenie-o-zielonym-ogrodzie?page=807
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 19:35, 10 wrz 2015

Do góry
Z tego co pamiętam, to Marta chyba miała takie połączenie, tylko u niej lawenda była w środku, a stipa dookoła.
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 19:05, 10 wrz 2015

Do góry
Warmia napisał(a)
Na stipie się nie znam, ale na wątku u Marty (Zielonej ogrodniczki marzenie o ogrodzie) są piękne stopy. Byłaś tam?

Nie byłam ale poszukam zaraz
Martuś nie chodzi o znanie się tylko o podobanie widziałaś to zdjęcie i tak sobie teraz myślę, że nawet jak mi ta lawenda się rozrośnie to stipa z przodu ją chyba zasłoni, bo widzę, że one spore rosną
Mój mały zakątek :D 18:13, 10 wrz 2015

Do góry
JulkAd napisał(a)

Stipa i jeżówki to dobry pomysł...doda lekkości

Doczytałam o ogrodowych, napisałam co myślę, ale jak chcesz przesadzać to ok....zawsze możesz bukietową z patyka wiosną ukorzenić i po dwóch sezonach będziesz miał swoje i wówczas ogrodowe przesadzisz

Dobry pomysł, pomyślę nad nim
Mój mały zakątek :D 18:08, 10 wrz 2015

Do góry
mateuszmichn napisał(a)

No tak jak napisałaś szmaragd dużo tańszy. Dlatego wybrałem ten gatunek, poza tym chyba przesadzę tuje która już mam na drugim ogródku.
Już wcześniej napisałem że te ogrodowe to teraz wsadziłem. Było wolne miejsce, wsadziłem je w poniedzialek. Niech rosną ten sezon, jak w następnym sezonie zacznę robić druga połowę ogródka to je przesadzę tam do półcienia.
Pomiędzy stożki i kule dam stipe i może jeżówki. Z przodu pomiędzy kulami może szałwie i czyśćca

Stipa i jeżówki to dobry pomysł...doda lekkości

Doczytałam o ogrodowych, napisałam co myślę, ale jak chcesz przesadzać to ok....zawsze możesz bukietową z patyka wiosną ukorzenić i po dwóch sezonach będziesz miał swoje i wówczas ogrodowe przesadzisz
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 16:52, 10 wrz 2015

Do góry
rozark napisał(a)
zrób szachownicę

To dam z tyłu 2 stipy a pomiędzy lawendę
A z przodu na odwrót 2 lawendy a pomiędzy stipa. Z przodu podzieliłam żurawkę jako obwódkę
Ogród na glinie 09:45, 10 wrz 2015

Do góry
Iggia napisał(a)

Gosia a mogę mieć prośbę o pozbieranie dla mnie kilku nasionek i wysłanie mi ich (oczywiście zwrócę za wysyłkę)
Bo jka tak patrze na to jak ta stipa wygląda u Ciebie to myślę, ze u mnie tez by fajnie wyglądała

pewnie, nie ma sprawy
pójdę zobaczyć jak wygląda sprawa z tymi nasionami
nie wiem kiedy to się zbiera, czy wymagają przemrożenia w zimie, czy może wystarczy je teraz zebrać...
Ogród na glinie 09:36, 10 wrz 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

dzięki
tak, mam, dostałam od Agi (bleebla) dokładnie 21 nasionek i teraz jest duża jak widać

Gosia a mogę mieć prośbę o pozbieranie dla mnie kilku nasionek i wysłanie mi ich (oczywiście zwrócę za wysyłkę)
Bo jka tak patrze na to jak ta stipa wygląda u Ciebie to myślę, ze u mnie tez by fajnie wyglądała
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 09:00, 10 wrz 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)

sprytne

Podobnie mam włożoną Stipa fountain
Ogród niby nowoczesny ale... 22:29, 09 wrz 2015

Do góry
ha ha Magda się nudzi , a sesleria to przypadkiem się nie wysiewa u Ciebie tak jak stipa?
Co z tym ogródeczkiem począć 21:05, 09 wrz 2015

Do góry
Rumianka już ładnie się rozrasta

Tu stipa nie koniecznie ,chyba za mało słońca

Jeżówki ...moja miłość

Ogród niby nowoczesny ale... 16:32, 09 wrz 2015

Do góry
Madzia stipa rośnie jak szalona
w sprawie blatu to też mam czarny i na ścianach bo lubie mrocznie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:15, 09 wrz 2015

Do góry
Krys napisał(a)
do tych jezówek i krwawników jakis miskant moze ML albo gracki

Albo chociaż stipa
"W kolorze blue" 08:41, 09 wrz 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Stipa faluje jak jędrny biust

Gdybyś pisała artykuły w pismach ogrodniczych, byłyby to najpoczytniejsze pisma wsród mężczyzn
Ależ rewolucja u Ciebie! Szkoda, że wieczory już krótkie i tak mało czasu na ogród, wymyśliłabym coś jeszcze w swoim, bo Twoje działanie mi się udziela!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies