Mnie sie tych knedli od dwóch dni chciało no to w końcu zrobiłam. Żabki w wiekszości malutkie i nie rechoczą tak jak w innych latach, stare gdzieś zniknęły.
Witaj Dasiu.
Śliczniutkie masz te pomidorki, takie zdrowe i bujne krzaczki. Jaką mają ziemię? ( taką zwykłą ogrodową czy specjalną do warzyw). Jak często nawozisz? Taras od której strony?
Odpowiedz proszę.
Ja w tym roku posadziłam w dużej drewnianej skrzyni, w ziemię dla warzyw, podlewam nawozem i nawet dziś zjadłam pierwszego pomidorka... tylko moje krzaczki są tycie i brzydkie, za dużo tych pomodorków nie będzie
Pozdrawiam
Uetersens Rosenprinzessin ta róża zapowiada się ciekawie Choć mam ją od wiosny i nie jest zbyt duża to widzę jak idzie w górę każdego dnia a kwiatki mi już od samego dołu niemal przy ziemi Są już pąki na wyższych gałęziach .Podoba mi się ta róża
Tej nie znam ale faktycznie może być parkowa.Pierwsze kwiaty nie zawsze są największe,musisz jej dać czas jako parkowa z pewnością pokaże na co ją stać.
Eden Rose w tym roku już nie jest tak efektowna jak w ubiegłym Skoczek zrobił swoje no i przesadzenie wiosną pewnie też .Mam nadzieję że w przyszłym roku będzie ładniejsza Uwielbiam tę różę za jej zapach subtelny kwiat i urodę .
To FLAMINGO.
Firletki, widzę, że Ci się spodobały na poważnie. Pooglądaj u Irenki z Miłkowa, ma prawdziwe firletkowo.
I dodam, że floksa małego miałam w tamtym roku, jednoroczny karłowy. Kwitł obficie, i ładny, mój był czerwony.
i jakieś róże - kupowałam tez ze 4 lata temu jako pnące i jedna biala i czerwona....hmmm są obie czerwone - na razie przesadziłam do donicy i czekają na miejsce docelowe...tylko które to będzie?? Ltoś wie?
Ta natomiast miała być różą Egon Schiele Róż parkową wysoką z dużymi kwiatami Co to jest nie wiem Kulisty gęsty krzaczek obsypany pąkami Na szczęście kolorystyka odpowiednia bo jakby okazała się żółta to bym sie wściekła