Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

dajana 22:54, 30 cze 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Dajano, różyczki masz śliczne, kociaki jeszcze ładniejsze, szkoda, że nie możesz ich zostawić. Podpowiedź w sprawie "kremu' zostawiłam u Iwy, bo u niej o tym pisałaś. Serdecznie pozdrawiam

Dziękuję Agusiu już lecę do Iwonki przeczytaćSzkoda ze nie mogę ich zostawic ale mój pies nie potrafi sie z nimi bawić zrobi im krzywdę Nawet kotka raz wbiła jej pazurki w obronie pomimo ze sie do niej bardzo tuli Moja psinka jest spragniona zabawy bo jest samotna nie ma innego pieska w poblizu wiec całą energię swa wyładowuje na kocie .Poza tym kot zyje blisko 20 lat kto się nim zajmie kiedy mnie braknie Tyle lat to ja nie bede zyła i nie zostawię stworzenia na pastwę losu bo starego to nikt nie chce nawet zwierzęcia .Nie mogę im tego zrobić Agusiu Kotki są cudowne biegają za mną wszędzie i garna się już do wnętrza Czasami je wpuszczę ale wtedy trzymam Moli Są oswojone i nikogo sie nie boją.Gotowe do adopcji.Pozdrawiam cie Agusiu serdecznie
akanta 23:14, 02 lip 2013

dajana napisał(a)
Może czas zmienić imię szaty utkane z chmur ,jakie to romantyczne .Spałam długo i głęboko a nad ranem miałam sen,nie dobry sen Długo się zastanawiałam czy na pewno to mi się jedynie przyśniło.Rzadko miewam sny bo kiedy następuje ta faza ja już muszę być na nogach ,jedynie na wolnym je miewam choć nie zawsze pamiętam, może i i lepiej bo pięknych już dawno nie miewam.Teraz kilka nowych roślinek

To jest chyba róża Maria Teresia ale nie jestem pewna bo zgubiłam etykietę

Jeszcze jedno ujęcie .Lubie tę różę bo ma ciemno zielone błyszczące liście
Kwitnie długo i zawsze ma dużo kwiatów Utrzymują się dosyć długo na krzaku i na nic nie choruje Pięknie się rozrasta a najładniejsze kwiaty ma już w pełni rozwinięte ,delikatnie też pachnie

Danusiu jak pięknie ci kwitnie ta róża i jak elegancko wypada na tym tle ! W końcu pogoda wystarczyło dwa dni i już pod drzewami nie jest mokro.Strasznie pod roślinami ryją mi krety,muszę szybko wyplewić i udeptać.Dziś już trochę zaczęłam bo na pierwszy plan poszło koszenie.Komary straszne jak tylko się ruszy krzaczkiem trzeba uciekać.Nawet pryskania się nie boją takie wściekłe.Pozdrawiam i jeszcze sobie popatrzę.
akanta 23:18, 02 lip 2013

dajana napisał(a)
Szałwia omszona wśród róż .Równie pięknie się rozrosła i ten kolor który lubię Poniżej cindirella jeszcze malutka ale dwa kwiaty przy samej ziemi już rozkwitły

Moja szałwia w różach chyba miała za dobrze.Wyskoczyla zbytnio i po deszczach legła na różach.Tak mnie to się nie spodobało ,żę ją wykopałam no może zostawiłam kilka a było kilkanaście takich kępek jak u ciebie tylko dużo wyższych.Na próbę posadziłam przywrotnik i zobaczę jak będzie.
akanta 23:20, 02 lip 2013

dajana napisał(a)
Nahema jeszcze w pąkach ,wygląda na to ze będą to duze kwiaty a ja myslałam że mniejsze .Chyba że to pomyłka. Zobaczymy kiedy się rozwiną .Czekam na jej zapach !

Zapowiada się pięknie ,pokazuj jaka będzie dalej.Może to Eden roses ?Tak Nahemę pokazuje Ania -
http://www.roses.webhost.pl/2012/03/nahema/
dajana 00:01, 03 lip 2013

Aniu jest przyczepiona karteczka i pisze Nahema taką właśnie kupiłam Jest jeszcze inna mozliwośc ktoś w szkółce namieszał ale jeśli tak to będę reklamowała .W zeszłym roku ta róża mi w ogóle nie kwitła To jej pierwsze pąki u mnie a mam ją dwa lata Zobaczymy kiedy się rozwinie .Eden Rose mam na innej rabacie ale inaczej wygląda No jestem bardzo ciekawa co z niej za artystka się okaże. Szałwię też przesadzę bo połozyła mi sie na róże ,nie wiedziałam ze tak się rozrośnie Nie mam z tym kłopotu bo moje rabaty świecą pustkami Zagospodaruję ją spokojnie .Kupiłam małe kulki tawuł z rózowymi jasniutkimi kwiatkami ,Ładniutkie są Jutro jak zdążę kupię dzwonek karpacki Babka sprzedaje po 4 zł podoba mi się bo jest niebieski Od kiedy niezapominajki przekwitły brakuje mi niebieskiego .Lawenda miała mieć 50 cm a wcale prawie nie rośnie no może troszkę a ja bym już chciała czuć jej zapach Aniu ja cały czas pracuję nad trawnikiem Mam już spory kawał ,podlewam raz na tydzień magiczną siłą jaka śliczna ta moja trawka gęsta zielona taki dywan Czekam aż się wyrównają wszystkie części łącznie wtedy pokażę Za to hortensje mi bardzo wybujały też się zapowiadają ciekawie .
akanta 20:46, 03 lip 2013

Danusiu ja też miałam i mam problem z identyfikacją moich róż.Często kupowałam od producenta na targu roślin.Przyjeżdzają też z Końskowoli./zagłębia róż/.I tak ostatnio kupowałam dwie ,sama jedną rozpoznałam a ta druga miała etykietę niepodpisaną.Pan powiedział ,że jeśli sprzedaje w takim miejscu to nie wolno mu podawać prawdziwej nazwy i mi nie powie .Tawułki i dzwoneczki są bardzo wdzięczne i niekłopotliwe.Lawenda moja w tym roku też dopiero w pączkach ale nie będzie tak imponująca jak ubiegłego roku.Odchwaszczałam dziś rabaty różane,zryte strasznie.Róże wkoło przysypane albo niemal w powietrzu ,chyba całe stado przeszło.Czyli one czyściły od dołu a ja od góry i udeptywałam.Pod Rh i hortensjami to samo.Jutro muszę zamulić te dziurska bo korzenie podeschną.
Już sobie wyobrażam ten trawniczek,tak się dla niego poświęcasz to musi być super.Moje hortensje też ogromniaste nawet bukietowe niesamowicie się rozrosły i już pączkują.Taki rok dobry dla hort.ogrodowych,mają bardzo dużo pąków.A gdzie posadzisz tawułki Danusiu ?
Bogdzia 21:07, 03 lip 2013

Dajanko czesto zagladam ale mało kiedy piszę . Wiem co się dzieje u Ciebie.Serdecznie pozdrawiam.
dajana 22:17, 05 lip 2013

Spójrz Akanto co mi wyrosło zamiast Nahemy .Nie wiem co to za róża ale co by to nie miało być Nahemą nie jest Nie lubię takich niespodzianek Kupiłam jako Nahemę i zapłaciłam 55 zł Nie dość że w zeszłym roku w ogóle nie kwitła to kiedy wreszcie doczekałam się kwitnienia okazuje się niewypałem. Mam dwie takie niespodzianki Jestem zła bardzo zła Zaraz wkleję drugą

dajana 22:24, 05 lip 2013

Ta natomiast miała być różą Egon Schiele Róż parkową wysoką z dużymi kwiatami Co to jest nie wiem Kulisty gęsty krzaczek obsypany pąkami Na szczęście kolorystyka odpowiednia bo jakby okazała się żółta to bym sie wściekła

akanta 22:26, 05 lip 2013

No bardzo jest piękna ,podobna do Edenki ale faktycznie cenna ! A może ta druga się okaże Nahemą ?Czekam więc na fotkę.