Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

dajana 22:29, 05 lip 2013

Eden Rose w tym roku już nie jest tak efektowna jak w ubiegłym Skoczek zrobił swoje no i przesadzenie wiosną pewnie też .Mam nadzieję że w przyszłym roku będzie ładniejsza Uwielbiam tę różę za jej zapach subtelny kwiat i urodę .

akanta 22:29, 05 lip 2013

dajana napisał(a)
Ta natomiast miała być różą Egon Schiele Róż parkową wysoką z dużymi kwiatami Co to jest nie wiem Kulisty gęsty krzaczek obsypany pąkami Na szczęście kolorystyka odpowiednia bo jakby okazała się żółta to bym sie wściekła

Tej nie znam ale faktycznie może być parkowa.Pierwsze kwiaty nie zawsze są największe,musisz jej dać czas jako parkowa z pewnością pokaże na co ją stać.
akanta 22:33, 05 lip 2013

dajana napisał(a)
Eden Rose w tym roku już nie jest tak efektowna jak w ubiegłym Skoczek zrobił swoje no i przesadzenie wiosną pewnie też .Mam nadzieję że w przyszłym roku będzie ładniejsza Uwielbiam tę różę za jej zapach subtelny kwiat i urodę .

dajana 22:34, 05 lip 2013

Uetersens Rosenprinzessin ta róża zapowiada się ciekawie Choć mam ją od wiosny i nie jest zbyt duża to widzę jak idzie w górę każdego dnia a kwiatki mi już od samego dołu niemal przy ziemi Są już pąki na wyższych gałęziach .Podoba mi się ta róża

dajana 22:37, 05 lip 2013

Takie tawułki kupiłam Akanto ,posadziłam je przy różach są małe bo to chyba miniaturki ale podobają mi się kwiatuszki.

dajana 22:40, 05 lip 2013

Anabell ma sporo pąków i spora urosła ale i limki też zaczynają pączkować

akanta 22:42, 05 lip 2013

dajana napisał(a)
Moje szałwie też nic sobie z deszczu nie robią rozrastają się w mgnieniu oka Zobacz tę samą różę już z większą ilością kwiatków Ona jest mniej narażona na deszcz bo ma dach nad sobą. Przetacznik też będzie w moim ogrodzie tyle że jeszcze nie w tym momencie .Chwasty w taką pogodę mają dopiero siłę wzrostu Moja skarpa z Serbami już zarośnięta i tak na okrągło nie zdążę odetchnąć od jednych a już następne są.Przypadkowe rzeczy Iwonko bywają często lepsze od wyborów które dokonujemy Znam to z autopsji .Niebieskości w ogrodzie bardzo lubię w domu nie bardzo no chyba że jest to dodatek .A teraz prezentacja dwóch krzaczków różanych

Róża dla ciebie jeszcze nie rozkwitła pełnią swej urody paki już rozchylone ale poczekajmy aż pokaże w pełni swą urodę Zdradzę tylko ze jest lekko kremowa .To róża Austina mam ich kilka Ta drobniutka biała też Austina W zeszłym roku była marna a w tym coraz piękniejsza .To tylko jeden kiść kwiatuszków Reszta dopiero się rozwija jest ich bardzo duzo

Dajanko a może to właśnie ta pierwsza to jest Nahema ,tak mi się wydaje podobna .
akanta 22:45, 05 lip 2013

dajana napisał(a)
Uetersens Rosenprinzessin ta róża zapowiada się ciekawie Choć mam ją od wiosny i nie jest zbyt duża to widzę jak idzie w górę każdego dnia a kwiatki mi już od samego dołu niemal przy ziemi Są już pąki na wyższych gałęziach .Podoba mi się ta róża

Będziesz oszołomiona ilością kwiatów w bukietach ,Uetersen-y tak mają też mam i jeszcze ciemną.
dajana 22:47, 05 lip 2013

Ta róża podoba mi się jedynie wieczorem kiedy zamyka swe płatki a kolor staje się intensywniejszy W dzień już taka ładna nie jest

dajana 22:47, 05 lip 2013

Oczywiście dubelek