Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Warmińskie dylematy

Warmińskie dylematy

Mala_Mi 10:38, 05 lip 2013

Przesymaptyczny rudzielcze... wpadłam tylko odznaczyć Twój watek.. bo ogród nie wiem jaki masz..chociaż już tu zaglądałam, ale pamięć już mi zawodzi... za dużo tego na forum.. ale zaintrygowana jestem Tobą jako Toba... jakoś tak mnie zaintrygowało oglądając fotki ze spotkania... No i kocham rude włosy....... pozostałość po Ani z Zielonego Wzgórza..

Brakuje ci kolorów.. proszę Żółty może być... chyba jest to najmniej lubiany kolor na forum

monteverde 11:06, 05 lip 2013

Megi u mnie w raju jeszcze rano padało w nocy też, już mam dość deszczu, chodzi się jak po gąbce ale ma być lepiej, werbeny samosiewki u mnie różnej wielkości, chyba nie wszystkie zakwitną pozdrawiam i do zobaczenia, aha bawcie się dobrze u Gosi i czekam na zdjęcia
Megi 11:30, 05 lip 2013

monteverde napisał(a)
Megi u mnie w raju jeszcze rano padało w nocy też, już mam dość deszczu, chodzi się jak po gąbce ale ma być lepiej, werbeny samosiewki u mnie różnej wielkości, chyba nie wszystkie zakwitną pozdrawiam i do zobaczenia, aha bawcie się dobrze u Gosi i czekam na zdjęcia

U nas nie pada od 3, albo 4 dni, ale jak kopałam w środę dołki po hosty - to głębiej ziemia była mocno mokra, trawa wieczorem też się rosi jeszcze, czyli wilgoć w glebie jest , co mnie cieszy, bo mnie podlewania.

Werbenki też różnie u mnie rosną, jedne wyższe dorodniejsze, ale nie szkodzi, coś z nich na pewno zakwitnie, więc cieszę się jak dziecko

asc napisał(a)
Przesymaptyczny rudzielcze... wpadłam tylko odznaczyć Twój watek.. bo ogród nie wiem jaki masz..chociaż już tu zaglądałam, ale pamięć już mi zawodzi... za dużo tego na forum.. ale zaintrygowana jestem Tobą jako Toba... jakoś tak mnie zaintrygowało oglądając fotki ze spotkania... No i kocham rude włosy....... pozostałość po Ani z Zielonego Wzgórza..

Brakuje ci kolorów.. proszę Żółty może być... chyba jest to najmniej lubiany kolor na forum

Aniu, dziękuję bardzo, ja żółty lubię - mam nawet takiego jaskrawo żółto-limonkowego jałowca, daje po oczach z daleka, szkoda że szkółka, w której kupowałam, już nie istnieje, bo zrobiłabym sobie z nich mini szpaler w rogu działki, tak pięknie rozświetla otoczenie.

Anię z ZW kocham, rude też - nawet psa mam rudego
Milka 11:30, 05 lip 2013

Megi napisał(a)
Ania jest takim dobrym duszkiem, dzieli się z nami nie tylko wiedzą, ale i swoimi zielonymi skarbami
Dziękuję Bożenko za komplementa

pozdrawiam zatem wiejsko-jeździecko razem z moją pociechą ukochaną

ale cudne zdjęcie
i czekam na foto twojej lobelii
werbeny dostałam, jak byłyśmy u Danusi, wczoraj dostarczyła mi je Wieloszka i też liczę, że w tym roku doczekam jej kwiatów, chyba nawozu podsypię, aby ją zmobilizować
Urszulla 18:51, 05 lip 2013

Megi miło mi że zaglądasz do mnie,
teraz się wreszcie coś dzieje

a to zdjęcie macie cudne,pozdrawiam
Megi 21:30, 05 lip 2013

Ulu, zawsze się coś dzieje w naszych ogrodach

Irenko, nieskromnie powiem, że mi też się podoba jak na nim wyglądamy
A zdjęcie lobelii i nie tylko zaraz wstawiam.

Dzisiaj byłam u rodziców i dzięki wizycie u nich mam już 1/3 długości pasa trzmieliny na obwódkę-mini żywopłocik wzdłuż ścieżki do drewutni, o którym ostatnio wiele myślałam, a dzisiaj przeszłam do czynów w ruch poszedł szpadel i wykopałam sobie sporo ładnych sadzonek - na próbę ścięłam też kilka długich pędów - choć to niby nie pora na sadzonkowanie, ale ja niecierpliwa jestem, a trzmielina łatwo się ukorzenia, więc liczę że ta "moja" mnie nie zawiedzie

Poza tym popikowałam kolejne jeżóweczki, bo im za ciasno już powoli się robi i na tym koniec.
Poraz na podlewanie, bo dzisiaj znowu było ciepło, a deszczu nie będzie. Zdjęcia jak wrócę.
jotka 21:32, 05 lip 2013

Wizyta u rodziców to jak mała wygrana w toto lotka
pozdrawiam
Megi 22:35, 05 lip 2013

obiecane zdjęcia - Irenko, lobelia wygląda w tej chwili tak - u mojej mamy ma już pąki kwiatów, ja na swoje jeszcze czekam.

oraz mój żółto-limonkowy iglaczek

Megi 22:37, 05 lip 2013

Biała hortensja i jej kwiaty, w różnych fazach dojrzewania

agata_chrosc... 22:42, 05 lip 2013

piękna taka biała hortensja A ja bardzo licze na to, ze jednak wybierzesz się do Warszawy i zobaczymy czy nas intuicja nie zawodzi Ja już bilet zabukowałam