Dzisiaj było cały dzień słonecznie ale na wieczór znowu lunął deszcz , ja swój obchód ogrodu rano zaczynam ze szpadlem w ręku aby od razu spuścić wodę .. Zaczynam wykopywać tulipany z błota ,boję się że pogniją a w ich miejsce sadzę jednoroczne . Nawet internet się zbuntował i nie chce przesyłać zdjęć
ostatnie kolory irysów , szybko przekwitają że trudno się nimi nacieszyć ..
A ja właśnie zapomniałam pokazać u siebie tą zółtą, jak u Ciebie na zdjęciu.
U mnie jest najmniejsza ze wszystkich 4 krzewuszek, u Ciebie Danusiu też ?
Kochasz psy jak ja W taką pogodę to... do serca przytul psa ....
Fajny dzień dziś był Byłam w Barneveld na dniu otwartym hodowcy host Jana van den Top. a potem podjechałam w tej samej miejscowości do takiej szkółki, która ma tez narodową kolekcję bodziszków. I to było bardzo miłe miejsce A oto i fotorelacja:
Takie widoki wielbicieli host przyprawiają o zawrót głowy
Ja mam takie coś i jest pod nazwą firletka smółka , część z niej idzie dla Gosi z Kubusiowa, bo szybko mi się rozrosła
Tamta moja roślina to chyba nie krwawnik
A co to jest Małgosiu ? I tam dalej ciemno niebieskie to... ? Szałwia ?
Jej, ileż Ty masz roślin ! I jak kwitnie ! Pieścisz je Przepięknie !
Ja mam 4 rodzaje krzewuszek, u siebie zapomniałam pokazać jeszcze żółtej, która na różowo kwitnie, jednak mszyc nigdy na nich nie było, a mam je parę lat. Na jaśminowcu już miałam, Decisem popryskałam i jak dotąd cisza.
Piwownie i u Ciebie widzę Aj, pewnie i ja muszę kupić sobie. Pozdrawiam Małgosiu
Ładnie u Ciebie, muszę za rok przyjechać koniecznie na kwitnienie!!!
Klimatyczny ten krajobraz z tą mgłą w perpektywie
Pozdrawiam Cię mocno, coś zajechana jestem w tym tygodniu
Karola to nasz krajowy ptak choc wygląda egzotycznie. nazywa się grubodziób i jak widac jest śliczny. Może i do Ciebie przyleci bo u kilku osób z Ogrodowiska był.
Aniu, przeszłam wiele stron wstecz, wszystko mi się podoba u Ciebie, nie umiem ( mimo cytowania kwiatka wyżej) wskazać co jest ładniejsze, efektowniejsze, warte skopiowania - nie umiem, bo w zasadzie każde zdjęcie z Twojego ogrodu zachwyca ! Czy to piwonia, czy to alejka, czy zadeptana rabatka - wszystko "tchnie" Twoją miłością jaką darzysz swoje ksocki. Oj pięknie umiesz o nich opowiadać Ściskam serdecznie