Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogródek pod Gdańskiem

Mój ogródek pod Gdańskiem

monteverde 01:04, 23 cze 2013

Monia ta czerwona róża śliczna
Megi 10:32, 23 cze 2013

Moniu, pozdrawiamy z Danusią i jej różami

ja jestem niepocieszona, że nie dane mi było poznać Ciebie i nebel. Widać muszę się do Was do Trójmiasta wybrać

Moniika 11:28, 23 cze 2013

Megi napisał(a)
Moniu, pozdrawiamy z Danusią i jej różami

ja jestem niepocieszona, że nie dane mi było poznać Ciebie i nebel. Widać muszę się do Was do Trójmiasta wybrać

Przyjeżdżaj ! Kiedy tylko możesz zapraszam serdecznie !
Je tez żałuje ze nie mogłam pojechać.. Moze w przyszłym roku sie zdecyduje ... Chociaż , prawda jest taka , ze rok temu tez tak pisałam .... A jak przychodzi co do czego to jakoś sie nie mogę wybrać
Pozdrawiam serdecznie
danuta_szwajcer 20:19, 23 cze 2013

Piękne masz powojniki Pozdrawiam
monteverde 20:24, 23 cze 2013

Monia znajdziemy sposób, żebyś pojechała
AniaK 21:49, 23 cze 2013

Moniko, śliczne te powojniki u Ciebie. Mój Jan Paweł II i w tym roku na uwiąd zachorował, muszę koniecznie wypróbować miksturę.
Kupiłaś w końcu Flammulę, bo wcześniej rozmawiałyśmy i już nie pamiętam czy miałaś kupić czy masz. Ja w końcu jej nie zamówiłam, a teraz na nową pergolę właśnie by mi pasowała. Jeżeli masz, to wstaw jej zdjęcia, bardzo proszę.
Pozdrawiam
Moniika 11:45, 25 cze 2013

Danuto , Aniu M dzieki
AniuK , witaj mam Flammulle ale tak mikry egzemplarz ze szkoda gadać. W zeszłym roku wyrósł na jakiś metr miał,sporo drobnych kwiatków ale szybko - około sierpnia , zaatalował go uwiąd i znikł. W tym roku późno wystartował na dwa pędy moze pkoło 49 cm dl. Kiepski wynik. Rośnie wśród innych roślin głównie wiciokrzewa na który miałam nadzieje sie wespnie flamulla. ( wiciokrzew ten tak dziwnie rośnie ze od domu jakieś 1,5 metra ma puste pędy i dopiero u góry 2 metry szeroka korona i dużo kwietów. Niestety flamulla nie kuma ze taki był plan. Spróbuje zrobić zdjecie jak przestanie łac ale zdecydowanie nie ma sie czym chwalić.
Za to powojnik mandżurski i Summer Snow ktore maja podobne drobne kwiatki białe rosną wspaniale. Dopiero maja pierwsze kwiatki bo one są dość późne ale na pewno wstawie zdjecia.
Flamulli jeszcze nie skreśliłam ale chyba akurat do niego nie mam szczęścia ( chociaż sie jeszcze nie poddam) pozdrawiam M
marta_losinska 11:52, 25 cze 2013

Witam, dziękuję za miłe powitanie. Pięknie tu u Ciebie, już na pierwsze zdjęcie z tarasem zaniemówiłam. Cudo. Życzę duuużo słońca
Moniika 12:10, 25 cze 2013

Witaj Marto - dziękuje serdecznie i również życzę słońca
To chyba Sympatia ale nie mam pewności... Pachnie mocno.
A to juz inna róża nn
Moniika 12:12, 25 cze 2013

Arabella

Durandi

Pierwsze jeszcze nieśmiałe kwiatki na mandżurskim