Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogródek pod Gdańskiem

Mój ogródek pod Gdańskiem

Moniika 12:14, 25 cze 2013

Nn
Moniika 12:17, 25 cze 2013

Beautifull Bride

Tegoroczny nabytek - floks pełny - oczywiście biały ( na " biała rabate" )
Moniika 12:20, 25 cze 2013

Kwitnie hortensja przez Anie Monte mi wybrana
Pod jej nogami płożą sie irgi od Ewy
Kwitną hosty
hanka_andrus 12:23, 25 cze 2013

Biały floks pełny! Co to będzie jak się rozrośnie? Czekam na kwitnienie floksów,chociaż u mnie,to przeważnie różowe z białą plamką.Ale kilka nowych kolorów też mam,i czekam na kwiatki.
Powojniki cudowne! Mandżurskiego siałaś, czy gotowiznę kupiłaś?
Moniika 12:27, 25 cze 2013

hanka_andrus napisał(a)
Biały floks pełny! Co to będzie jak się rozrośnie? Czekam na kwitnienie floksów,chociaż u mnie,to przeważnie różowe z białą plamką.Ale kilka nowych kolorów też mam,i czekam na kwiatki.
Powojniki cudowne! Mandżurskiego siałaś, czy gotowiznę kupiłaś?

Haniu, tez uwielbiam floksy i mam różne kolorki tez nowy zakwitł pierwszy na inne jeszcze troche trzeba czekać
Wszystkie powojniki kupiłam w doniczkach .
Pozd M
monteverde 12:38, 25 cze 2013

Moniko jak mocno pachnie to Sympatia, ta różowa jest pokroju krzaczastego i wyżej rośnie ? wygląda mi na New Dawn moje mandżurskie jeszcze malutkie ale kwiaty maja mieć żółteMonika u mnie pierwsza zakwitła Prim White, a Wim's Red ma kwiatki ale jeszcze zielonkawe, ale za to pokażę Ci kwiatki Avant garde popadało u mnie przed chwilą dość sporo
pozdrawiam
Moniika 12:59, 25 cze 2013

monteverde napisał(a)
Moniko jak mocno pachnie to Sympatia, ta różowa jest pokroju krzaczastego i wyżej rośnie ? wygląda mi na New Dawn moje mandżurskie jeszcze malutkie ale kwiaty maja mieć żółteMonika u mnie pierwsza zakwitła Prim White, a Wim's Red ma kwiatki ale jeszcze zielonkawe, ale za to pokażę Ci kwiatki Avant garde popadało u mnie przed chwilą dość sporo
pozdrawiam

Mandżurski na pewno ma białe kwiatki, mocno pachnące
Róża różowa to jakby okrywowa, kwiatki małe krzaczek rozłożysty.
Avant garde pierwszy raz widzę śliczny
Do zobaczenia za jakieś 2 h oby nie padało bo chciałabym troche potwierdzać i zobaczyć jak rośnie wszystko u Ciebie
monteverde 13:06, 25 cze 2013

Przyjedziesz do mnie?
AniaK 13:12, 25 cze 2013

Moniika napisał(a)
Danuto , Aniu M dzieki
AniuK , witaj mam Flammulle ale tak mikry egzemplarz ze szkoda gadać. W zeszłym roku wyrósł na jakiś metr miał,sporo drobnych kwiatków ale szybko - około sierpnia , zaatalował go uwiąd i znikł. W tym roku późno wystartował na dwa pędy moze pkoło 49 cm dl. Kiepski wynik. Rośnie wśród innych roślin głównie wiciokrzewa na który miałam nadzieje sie wespnie flamulla. ( wiciokrzew ten tak dziwnie rośnie ze od domu jakieś 1,5 metra ma puste pędy i dopiero u góry 2 metry szeroka korona i dużo kwietów. Niestety flamulla nie kuma ze taki był plan. Spróbuje zrobić zdjecie jak przestanie łac ale zdecydowanie nie ma sie czym chwalić.
Za to powojnik mandżurski i Summer Snow ktore maja podobne drobne kwiatki białe rosną wspaniale. Dopiero maja pierwsze kwiatki bo one są dość późne ale na pewno wstawie zdjecia.
Flamulli jeszcze nie skreśliłam ale chyba akurat do niego nie mam szczęścia ( chociaż sie jeszcze nie poddam) pozdrawiam M

Dziękuję za tyle informacji. No to teraz się zastanawiam nad tą Flammullą, może jednak Summe Snow, czy on pachnie? A może polecisz mi jakiś inny co szybko rośnie ma dużo kwiatów i pachnie i rosnie tak do 6m max., dużo wymagań.
Muszę sprawdzić ten mandżurski.

Przepiękne róże i powojniki u Ciebie.
Pozdrawiam
Moniika 14:39, 25 cze 2013

monteverde napisał(a)
Przyjedziesz do mnie?

Przepraszam Cię Aniu!! Pomyliłam Twój avatar z Ewy ..... Jadę do Ewy !!!