Różne są sposoby, kładziemy właśnie w taki sposób. Potem trawnik narasta i ta warstwa nad siatką "robi się" większa. Poza tym używamy wyłącznie trawnika z folii, gdzie warstwa ziemi jest najgrubsza (3-5 cm). Prawidłowa głębokość siatki to około 8 cm, do takiej głębokości nie sięgają noże wertykulatora.
Przygotowujemy pod trawnik Avantem, nie wyobrażam sobie nasypywania ręcznego warstwy ziemi już na siatce.
Większa głębokość umiejscowienia siatki dotyczy trawnika sianego.
Witaj Danusiu, dziekuje, ze zajrzalas i ciesze sie, ze korekta rabaty Ci sie podoba
Co do roslin, odrobilam lekcje, nie bede juz szalec z iloscia gatunkow po jednej sztuce, musze za to uporzadkowac to co jest. Bede wdzieczna za wszelkie sugestie
Na zimę trzeba zadołować trochę, ale to paletka jest to trudno.
Ale chociaż trochę do ziemi daj i zasyp korą lekko, okryj suchymi liśćmi. Tylko jeszcze nie teraz, Teraz tylko zakop.
W tej chwili ona jest wkopana w ziemię, nie widać tego na zdjęciu. A później właśnie chciałam okryć. teraz temp. u mnie nie spada poniżej 4 StC więc nic u mnie jeszcze nie zabezpieczone
Układowe - znaczy że środki krążą z sokami i zatruwają nie kontaktowo na ciało szkodnika, tylko szkodnik wysysa z rośliny soki w których jest środek chem. mający go zwalczyć.