Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jurajski Ogród 11:06, 24 maj 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

Agnieszko jaka to kosodrzewina i jak długo rosła do takich rozmiarów, jeśli mogę zapytać. Posadziłam u siebie takie maleństwo, strasznie mi się te kosodrzewiny spodobały. Te ich świeczki nad igłami sa cudne
Trzcinnik - Calamagrostis 11:02, 24 maj 2013

Do góry
No to moje Trzcinniki rosną

Przed nimi, za radą Danusi, turzyce. Ta jedna trawka to Miłka. Na razie leżą tu krążki drewna, docelowo będą kamienne płyty, takie nieregularne, mam nadzieję z granitu.

Mam pytanie - jak szybko Trzcinnik osiaga taką wielkość jak np. na zdjęciach u Małgosi?
Ogrodowe skarby 10:59, 24 maj 2013

Do góry
Betka napisał(a)

nie wiem co to.... ale chcę to mieć

Witam Najpierw postaram się pomóc. Otóż to jest najwyraźniej sit rozpierzchły... posiadam go również przy moim oczku i bardzo go polecam Niesamowita metamorfoza tego rowu melioracyjnego Gratulacje się należą. Spodobał mi się również ten płot drewniany... świetny pomysł Trzymam kciuki za dalsze realizacje i będę podpatrywał Pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:50, 24 maj 2013

Do góry
Irenko gratuluję 1000 stronki, wczoraj mój komp szwankował, skromny kwiatek z warmińskiego, do Twoich pięknot nie może się równać pozdrawiam
Nasz przydomowy ogródek 10:49, 24 maj 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

[b]Ewa
to są jałowce. Jeden kolumnowy a drugi cięty w dużą kulę. Mają po ok. 20 lat. Na choineczkę możesz zastosować obojętnie jaki iglak. Ostatnie lata światełka rozpinamy na ketmii tej dużej i też jest dobrze.
A ten iglak przy berberysie to najzwyklejszy modrzew. Jest systematycznie przycinany i tak się zagęścił.
Zobacz zbliżenie i już na niego czyha fryzjer.

Oj.. nie taki najzwyklejszy! Przepiękny egzemplarz Ma piękne zielone przyrosty, mi szkoda byłoby go ciachać...
Mój kawałek raju II 10:43, 24 maj 2013

Do góry
nebel napisał(a)
Aniu, wstawiałaś u mnie na wątku zdjęcie chyba to lewizja, prawda? Wiesz,że ja na bakier jestem z nazwami. Napisz proszę jak zimuje u Ciebie. To roslina, która bardzo mi sie podoba i bardzo bym chciała ją w przyszłym roku posadzić. Domyślam się, że skoro u Ciebie rosnie w Ol, to nie trzeba jej przykrywać na zimę. Chcę unikac już roslin wymagających okrywania., przynajmniej na razie.
Co do kompa, nie ma nic bardziej wkurzającego jak wolno dziłający sprzęt, ale nie dernerwuj sie tak bardzo , bo dostaniesz jakiegoś zawału i co my wszyscy poczniemy bez Ciebie
Miłego dnia.

Miałam dwie jedna mi wypadła, bo źle była posadzona, a druga jak widzisz pięknie się rozrosła, pokażę zdjęcie z tamtego roku
i w tym
a tu masz dodatkowo linka do tej rośliny pozdrawiam http://zojalitwin.wordpress.com/2010/09/05/lewizja-liscieniowa/
Babka wita ogrodników 10:42, 24 maj 2013

Do góry
O! Jeszcze jedna Babka spod Wrocławia! Witam serdecznie!

Ogrodowe skarby 10:24, 24 maj 2013

Do góry
A to miejsce nie jest jeszcze skończone nie dałam rady myślałam że dzisiaj dokończę ale deszcz pokrzyżował mi plany

To ma być kącik "do posiedzenia" co prawda ławki jeszcze nie mam ale miejsce na nią jest .
Plan jest taki : ławka ma stać między 2 kulkami z bukszpanu a 3 kulkami z tawuły.

Przy bukszpanach rosnie hortęsja Anabelle ale nie wiem co dalej Może te żóraweczki chociaż nie jestem przekonana jeśli chodzi o ich kolor .....

A to co wymyśliłam po prawej stronie ławki. Rośnie hortensja i tawuły no i też jakoś mi się wena zatrzymała

Ogród ogrodniczki 10:24, 24 maj 2013

Do góry
Zakwitły trzykrotki.U mnie w kolorze różowym.

Trawy już nieco wyższe,zle chyba je czymś podsadzę bo łyso jest wiosną.
Może żurawką?
Jeśli ktoś ma inny pomysł to poproszę

A skrzynka z pomidorkami ma nowy wystrój.
Planowałam posiać do nich maciejkę ale z braku maciejki wsadziłam petunie
Wesołe
Pomidorków prawie nie widać.
Ot, takie malizny.Ale cieszę się że je mam.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:18, 24 maj 2013

Do góry
Udanego, zasłużonego odpoczynku w ciepłym kraju!
Tysiąckrotne gratulacje za 2000 !
Dla Ciebie 1000 kwiatków, to oczywiście za mało, tu chyba jest więcej!
Ogrodowe skarby 10:08, 24 maj 2013

Do góry
Dzisiaj pada deszcze więc mogę usiąść przy kompie i popatrzeć co słychać na Ogrodowisku. Ostatnie dni spędzam na obsadzaniu płotu od strony łąk. Posadziłam tam Cyprysika nutkańskiego i berberysy

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:08, 24 maj 2013

Do góry
Przed kwiecień 2012

po ... maj 2013, ..bez Ogrodowiska byłoby to niemożliwe!
to tylko jedno z miejsc, a przecież jest ich więcej

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 10:00, 24 maj 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Jolu, moja irysowa grządka ma się świetnie! Za tydzień kwitnienie.,na razie tak wygląda.

Ale za to obok irysów szał-ciał!

po prostu bosko, nie mogę się napatrzeć!
widać ile pracy włozyłaś!
pozdrawiam Haniu
Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:00, 24 maj 2013

Do góry

Robota idzie .Proszę o podpowiedż co gzie posadzić.po lewej str wsadziłam niską kostrzewę siną i dziś się dowiedziałam że nie jest najlepsza. Chcę zostawić bukszpaniki z przodu i wsadziłam zórawkę bordową / nie znam nazwy.po/ prawej stronie bukszpan większy ,trzmielina żółta i tujka ziel żółta i będzie pod tują na pniaku też będzie tujka .A przy samym tarasie jeszcze 3 tujki na pniu. Te stożki cyprysowe będą wykopane .I co dalej ---stanęłam i nie wiem??????
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 09:56, 24 maj 2013

Do góry
Sylwio, dzięki za wiadomość, czyli wczorajsze zabiegi z przykrywaniem daremne nie były.
Dziękuję za życzenia, już się relaksuję. Pies wyprowadzony, do obiadu spokój. Z pozostałymi intencjami na dzisiaj powoli się uporam!
Również miłego na dzisiaj!

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:42, 24 maj 2013

Do góry
Dobrego dnia Aniu

Ogród ogrodniczki 09:42, 24 maj 2013

Do góry
Przetacznik napisał(a)
Jakie piękne i pachnące zestawienie heliotrop z tymiankiem, i jakie okazałe rośliny, ślicznie : ) Próbowałam kiedyś heliotrope z nasionek uzyskać, ale późno i słabo zakwitł, chyba lepiej sadzonki kupować. Znowu mi na niego chęci dodałaś : )

Miło mi że wpadłaś do mnie.
Cieszę się że heliotrop robi tak miłe wrażenie.

A to dzisiejsze zdjęcia.

Udało mi się kupić ładną szałwię omszoną w kolorze niebieskim.

Moje siewki werbeny patagońskiej już wsadzone do ziemi.

Mój ogród w cieniu drzew 09:41, 24 maj 2013

Do góry
A z prac ogrodowych ...
Pamiętacie grupkę drzew, które w zeszłym roku mi przeszkadzały i zastanawiałam się co z nimi zrobić ?
No więc w tym roku mi się odmieniło i postanowiłam zrobić z nich atut i je zaakcentować Powstał pomysł na miejsce z ławeczką pod lipą :

Przy okazji powstanie rabata ( planujemy tam żwirek ), bo jest tam trochę miejsca na roślinki. Tylko to znowu rabata na planie koła/jaja i znowu nie wiem co tam posadzić. Chodzi oczywiście o tą część na lewo od ławeczki. Myślałam o hortensji bukietowej mniej więcej na środku między tymi dwoma drzewami po lewej, ale co przed hortensją, obok niej i za nią ? Pasowałoby dodać jakiegoś koloru. Może po prostu hortensja a wokół niej żurawki ?( choruję od jakiegoś czasu na Southern Comfort )

macie jakieś pomysły ?
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:39, 24 maj 2013

Do góry

Matko!!! Piękne!!! Co to?
Pszczelarnia 09:36, 24 maj 2013

Do góry
I do znudzenia to samo, warzywnik w innej odsłonie:

Jak tu mówić o nudzie, skoro jest tak widowiskowo...
Widziałam na żywo chwilę temu i jestem pełna podziwu dla Twojej, Ewo, pracy. Niesamowite ile ręce ludzkie mogą zdziałać i jak są twórcze...
Powiem krótko - pięknie jest
Buziaki posyłam Ogrodniczko

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies