Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 20:16, 23 maj 2013

Do góry
Rozkwitła moja hortensja kupiona w Lidlu ( Udany zakup dzięki kryptoreklamie na wątku u Sebka) .
Niestety mam ją na tarasie , czyli na słońcu. Biedaczka trochę z tego powodu cierpi, na ale nie chcę jej stawiać w ciemnym kącie, bo tam nikt nie doceni jej urody

Ogród w skali mikro :) 20:16, 23 maj 2013

Do góry
Za to moja hortka nieustannie mnie zachwyca ... Nie wiem jak to możliwe ,że wcześniej takiego cuda ńie miałam

I coraz bardziej lubię kopytnika .. Te skórzaste okrąglutkie listeczki , zimozielone na dodatek ... .. Mam nadzieję ,że mi zrobi dywanik koło pieriska ... Jeśli macie sprawdzoną kompanię dla pieriska to napiszcie plizzz

Zakątek z fioletową ławeczką 20:15, 23 maj 2013

Do góry
Mam też parę orlików. Bardzo podobają mi się te delikatne kwiatuszki, ale niestety nie tylko mi (:
Małe gąsienice też lubią orliki, ale zjadać. Zżerają mi liście. Jakby nie mogły iść sobie do sąsiada

Mój mały raj na ziemi :) 20:14, 23 maj 2013

Do góry
w donicy nastąpiła zmiana dekoracji....rh zakwitł na żółto i przestał pasować
Verbena bonariensis - werbena patagońska 20:13, 23 maj 2013

Do góry
Slawko napisał(a)
Czy to są siewki Verbeny? Bo wyrosły mi w jednej doniczce pokrzywy a w innej jeszcze jasnota plamista... no i jeszcze to co na zdjęciu i marzę tylko aby okazało się, że to są jednak Verbenki Doda tylko, że one wykiełkowały po 3 dniach od siewu.

..mnie się wydaje, że to nie sa werbeny.... siałam wiele razy werbenę i żadna nie wzeszła po 3 dniach. Poza tym liście maja inny kształt...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:10, 23 maj 2013

Do góry
Pięknie

Marzenko, co to za biała trawka za leżakiem?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:09, 23 maj 2013

Do góry
maj 2012

maj 2013
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 20:09, 23 maj 2013

Do góry
Udało mi się też wyhodować 10 szt surfinii z nasionek. Zasiałam całą paczkę ale wzeszło i urosło tylko 10 szt. Są piękne białe, frezowane i fioletowe o pełnych kwiatach.
Uzyskanie kwiatów z nasion uznaję za większy sukces niż rozmnożenie z przyrostów.
białe , frezowane

fioletowe , pełne
Mój mały raj na ziemi :) 20:06, 23 maj 2013

Do góry
tarasowo..... na prośbę Izy - Konstancji

ja wiem kochana, że Ty czekasz aż się fairy rozszaleje, wiem ale póki co nic z tego, jedynie kwitnie to co kwitnące kupiłam.....ale.. .. lada dzień ! dojdzie róż !!!

Zakątek z fioletową ławeczką 20:03, 23 maj 2013

Do góry
Witajcie
U mnie też zakwitły azalie i rododendron. Azalia pachnąca w tym roku słabiutko zakwitła. Ciekawe dlaczego?

Ta kwitnie obłędnie....sam kwiat

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:02, 23 maj 2013

Do góry
Przed i po tylko 1 rok i 1 miesiące różnicy

Taras kuchenny...

Mój mały raj na ziemi :) 19:59, 23 maj 2013

Do góry
praca wre ! będzie miodek

Wilcze pole – zagwozdki, przemyślenia, zmagania i efekty 19:58, 23 maj 2013

Do góry
Mam problem z jednym nowo posadzonym drzewem - śliwą wiśniową.
Po około tygodniu od posadzenia pojawiły się żółte plamy, a liście zaczęły obsychać.

Drzewko było wsadzone do nawiezionej na boku ziemi. Inne liściaste i iglaste rosną tam bez kaprysów.
Od godzin popołudniowych zaczyna palić tam słońce - może to jest powód.

P.S. jak ją wysadzałem z donicy, to wydawało mi się, że nie ma szczególnie rozrośniętych korzeni, ale to pewnie wygląda inaczej dla każdej rośliny.

Będę wdzięczny za wszystkie sugestie.
Miskant - Miscanthus 19:56, 23 maj 2013

Do góry
O kurcze naprawde o wiele wiksze od moich.

U mnie wszędzie kamyki są i tak musi zostać, gdyż taki styl sobie obrałam w ogrodzie.

Jedynie Gracillimus z przodu domu (od innego dostawcy) jest trochę większy.

Gracillimus obok niego Hakonch. i Red Baron
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 19:55, 23 maj 2013

Do góry
Bogda napisał(a)
Rozmnożyłaś surfinie i begonie z zeszłego roku?dawaj no mnie tu instrukcjęmuszę spróbowac

Rozmnażanie surfinii i begonii jest banalnie proste. Trzeba przechować przez zimę roślinę mateczną i w okolicach lutego już można zacząć ją bardziej podlewać i nawozić, co spowoduje powstawanie nowych przyrostów. Końcówki łodyżek z co najmniej dwoma parami listków moczymy w ukorzeniaczu i sadzimy w doniczkę. Po 2 tygodniach ukorzenia się, zaczyna wzrastać i w maju jest gotowa do zamieszkania np. na balkonie.

Tak wyglądają moje balkony aktualnie. Wszystko jest "Made in Sylwia"

Na razie jeszcze małe te kwiatki , to i mało widać ( szczególnie na zdjęciach) Musicie mi uwierzyć na literki ,ze tam coś jest.

A tu bardziej z bliska. WSZYSTKIE moje różowe surfinie tzn. 28 szt pochodzi od JEDNEJ rośliny zeszłorocznej. Tylko jedną udało mi się przechować przez zimę , reszta z nieznanych mi przyczyn obumarła, choć stała na tym samym parapecie w przedpokoju

Mój mały raj na ziemi :) 19:54, 23 maj 2013

Do góry
leżaczek czeka na trarasik !

ogród we łzach

mój ulubiony motyw cabaret dobrze mu zrobił !
Mój mały raj na ziemi :) 19:50, 23 maj 2013

Do góry
bidne bukszpany ....nie ma czasu ich 'pouczesywać'....ehh

'Danusina rabata' jeszcze bez koloru, ale róże się rozszalały ! lawenda też cudna tylko trzmelina po zimie ledwo dycha...ale dycha!

pozostałość po walentynkach...........

a;e nidługo czereśnie zrobią konkurencję serduchom !

Moje poletko 19:49, 23 maj 2013

Do góry
Zrobiłam mu nową fryzurkę Cosik aparat krzywo trzymałam

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:49, 23 maj 2013

Do góry
Ku pokrzepieniu serc
Tyły wiosną 2012 i po roku

Ogród w budowie - nieustającej 19:43, 23 maj 2013

Do góry

Gabrysiu , Twoja króliczousza szybciej zakwitnie od mojej. Jak zakwitnie to pstryknij fotkę i daj mi znać ,gdybym się zagapiła.
Ja swojej nie pozwalam kwitnąć bo wydaje mi sie ,że nie za bardzo są te kwiaty. Trzymam ją ze względu na liście Ale moze źle robię? Moje obwódki tej wielkości co Twoje, więc może w dużej ilości to kwiecie nie wyglada aż tak nieciekawie?

Teraz jak sie przyglądam tej rabacie to widzę ,że mamy tak samo obsadzone: królicza, piwonie, irysy.
Ale Twoje wszystko już w kwieciu,a moje dopiero szykuje sie do startu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies