Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Na zielonej... trawce :) 11:59, 27 lut 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Proszę i dziękuję za oddzew

Rabata ma 6-7 lat i jest tu totalny misz masz aż wstyd pokazywać zwłaszcza o tej porze roku
muszę się za nią wziąć, ogarnąć w końcu bo zamiast zdobić straszy

z przodu są jeszcze 3 duże funkie i jak widać pełno siewek rozplenicy na całości

A co masz naprzeciwko tej rabaty? Świerk zostaje?
Na zielonej... trawce :) 11:11, 27 lut 2017

Do góry
Proszę i dziękuję za oddzew

Rabata ma 6-7 lat i jest tu totalny misz masz aż wstyd pokazywać zwłaszcza o tej porze roku
muszę się za nią wziąć, ogarnąć w końcu bo zamiast zdobić straszy

z przodu są jeszcze 3 duże funkie i jak widać pełno siewek rozplenicy na całości

dwa pierwsze zdjęcia są z lewej strony drzwi wejściowych

foto niżej to z kolei rabata z prawej strony drzwi wąska na ok 60cm i dł. 3-3,5m

na dwóch roślinach mi zależy aby zostały - to kula bukszpanowa ale raczej na tą szerszą rabate bym ją dała bo tu się już nie mieści i z szerszej rabaty rododendron.

Na zielonej... trawce :) 10:20, 27 lut 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Dziewczyny podrzucicie jakieś inspirki na rabatę z kulkami, stożkami w wersji "eleganckiej" ?

Robię któreś już z kolei podejście do swojej frontowej i marnie idzie. Rabata ma ok. 5,5m długości i 1,5m szeroka. Przy ścianie domu - strona wschodnia.

W dwa tygodnie muszę temat ogarnąć - pomożecie?

A masz już tam coś?
Na zielonej... trawce :) 10:17, 27 lut 2017

Do góry
Dziewczyny podrzucicie jakieś inspirki na rabatę z kulkami, stożkami w wersji "eleganckiej" ?

Robię któreś już z kolei podejście do swojej frontowej i marnie idzie. Rabata ma ok. 5,5m długości i 1,5m szeroka. Przy ścianie domu - strona wschodnia.

W dwa tygodnie muszę temat ogarnąć - pomożecie?
Na zielonej... trawce :) 10:13, 27 lut 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Angelika jak ja zgłębiałam temat trawnika to zanotowałam, że na trawniku z rolki można przeprowadzić wertykulacje już w kolejnym sezonie po rozłożeniu, a na sianym trawniku to takim 2-3 letnim

Czyli Ania może pośmigać jakby co
Na zielonej... trawce :) 10:13, 27 lut 2017

Do góry
anulajda napisał(a)

Dzięki )))
Dobrze że dla eMa to tylko trawa do koszenia jest... i byle była zielona
Dla mnie w sumie też )))

W nawiązaniu do nazwy wątku to moje ogrodowe oczko w głowie i dbam jak umiem
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:09, 27 lut 2017

Do góry
Reniu zapomniałam dopytać w jakim celu stosujesz na trawnik siarczan amonu?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:57, 26 lut 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

spokojnie nie musisz szperać wiadomo zależnie od pogody

Napiszę Ci jeszcze, że wyjść z podziwu nie mogę - masz tak piękny ogród, dopracowany w każdym calu! Sama nie wiem, która rabata bardziej mi się podoba - w każdym razie wszystkie - w każdym centymetrze Nie zliczę ile razy wracałam do Twojego przeglądu rocznego - zapewne jutro przy porannej kawie znów wrócę Problem w tym, że przez to lista moich chciejstw wydłużyła się, że kartki brakuje

ps. Rabata szałwiowa ma coś magicznego w sobie - urzekła mnie bardzo - powiedź ona tak długo kwitnie - od czerwca i w przymrozkach jeszcze kwiaty dojrzałam

Nawet nie wiesz jak mi miło czytając to co piszesz ... sama przecież masz niesamowity ogród!!! Na chciejstwa nie poradzę tak juz mamy a szalwia kwitła w ubiegłym roku trzy razy ... jednak najpiękniej w czerwcu ... dwa pierwsze tygodnie przerwa i ponowne kwitnienie ... nie pamiętam kiedy zaczęło się trzecie ... i jeszcze sobie przypomniałam, ze troszkę mi chorowała (drugie kwitnienie) ale po topsinie nastąpiła poprawa ... i faktycznie zostawiłam ją bez cięcia ... oczyszczę ją w marcu.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:04, 26 lut 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Dziękuję Angelika
Z tym cięciem to wszystko zależy od pogody ... mogę poszukać dokładnie kiedy to było

spokojnie nie musisz szperać wiadomo zależnie od pogody

Napiszę Ci jeszcze, że wyjść z podziwu nie mogę - masz tak piękny ogród, dopracowany w każdym calu! Sama nie wiem, która rabata bardziej mi się podoba - w każdym razie wszystkie - w każdym centymetrze Nie zliczę ile razy wracałam do Twojego przeglądu rocznego - zapewne jutro przy porannej kawie znów wrócę Problem w tym, że przez to lista moich chciejstw wydłużyła się, że kartki brakuje

ps. Rabata szałwiowa ma coś magicznego w sobie - urzekła mnie bardzo - powiedź ona tak długo kwitnie - od czerwca i w przymrozkach jeszcze kwiaty dojrzałam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:48, 26 lut 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Reniu padłam...
leżę...
nie mogę się pozbierać...
takie cuda pokazujesz

ps. Żywopłocik bukszpanowy tnie się w marcu? Zanotowałam sobie w zeszyciku (nie pamiętam gdzie wyczytałam) żeby ciąć w kwietniu. Pierwszy raz mam zamiar ciachać swój stąd pytam

Dziękuję Angelika
Z tym cięciem to wszystko zależy od pogody ... mogę poszukać dokładnie kiedy to było
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 17:15, 26 lut 2017

Do góry
Reniu padłam...
leżę...
nie mogę się pozbierać...
takie cuda pokazujesz

ps. Żywopłocik bukszpanowy tnie się w marcu? Zanotowałam sobie w zeszyciku (nie pamiętam gdzie wyczytałam) żeby ciąć w kwietniu. Pierwszy raz mam zamiar ciachać swój stąd pytam
Madżenie ogrodnika sezon 2017 20:02, 25 lut 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Piękna kępa przebiśniegów u mnie dziś dojrzałam tylipany, powoli zaczynają wychodzić

U mnie tez wszystko wykazi. Niech bedzie jeszcze zimno bo muszę liście z grabow odkurzyć w całym ogrodzie, a nie będę mogła wchodzić na rabaty , bo wszędzie cebule startują
Anna i Ogród 19:03, 25 lut 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Najlepiej gdzieś przy tarasie chyba, co by szum wody relaksacyjnie na Was wpływał

Niby było by fanie ale boję się że ten szum może mnie drażnić więc chyba jednak nie przy tarasie. Mam wstępnie wybrane miejsce ale nie mogę pokazać bo okazuje się iż nie mam dobrych jego fotek.
Na zielonej... trawce :) 17:54, 25 lut 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Aniu myślę, mój 2 letni trawnik z rolki z Twoim 2-letnim sianym będzie miał zupelnie inną zawartość filcu. Różnica wynika z tego, że mój zanim trafił na ogród rósł na plantacji gdzie był koszony bez użycia kosza, czyli wszystko co skoszone trafiało na a konkretniej w trawnik. Ogród zakładaliśmy we wrześniu, a w marcu już przeprowadzaliśmy wertykulację (filcu było naprawdę dużo). Zdążył już się zakorzenić.
Wszystko zależy czy masz dużo tego filcu? Dużo wygrabiasz? Jeśli tak to wg mnie możesz - ale zaznaczam, że nie jestem specjalistą

ps. Siostrze firma ogrodnicza siała trawnik wg nich wertykulacje można przeprowadzać już na rocznej murawie

Dzięki )))
Dobrze że dla eMa to tylko trawa do koszenia jest... i byle była zielona
Dla mnie w sumie też )))
Ogród Mirelli 15:57, 25 lut 2017

Do góry
Wiosna u Ciebie pełną gębą u mnie tulipki zaczynają się pokazywać
Madżenie ogrodnika sezon 2017 15:56, 25 lut 2017

Do góry
Piękna kępa przebiśniegów u mnie dziś dojrzałam tylipany, powoli zaczynają wychodzić
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:25, 24 lut 2017

Do góry
Dziewczyny zawsze możecie z henny "na próbę" zrobić aby ocenić jak się będzie prezentował

ps. Gosia kuknełam na Twoje tablice z pinteresta, a że komunijne u mnie na czasie zerkenłam na Twoją widzę, że candy bary masz zapisane - robiłaś? Chodzi mi po głowie aby zorganizować na komunię syna
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 17:28, 24 lut 2017

Do góry
Zakupy... to co lubię kotek śliczny
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:26, 24 lut 2017

Do góry
Ale boskie tatuaże, czyli masz już 3 !

Na zielonej... trawce :) 17:22, 24 lut 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Zachwycający masz taras! U mnie też będą zasłony, bo jednej krawędzi nie jestem w stanie inaczej przesłonić.
A powiedz mi co w sezonie rośnie w tych karmnikach szklanych bo widzę na zdjęciach, że wiszą na tarasie w lecie?

Edytko dziękuje ja jestem bardzo zadowolona z tych zasłon
Karmniki szklane nie obsadzałam jeszcze roślinami - mech się nie liczy One głownie na święta w domu jako ozdoba, a tak to tylko dynie maleńkie z mchem. W tym roku planuję coś roślinnego dać, ale jeszcze niewiem co - musze pomyśleć raczej coś "skalniakowatego"
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies