Dzięki Marzenko, anabellek nie zdążyłam jeszcze, wiec nie będę już tak oszczędna
Wyczytałam kiedyś, że w pokładaniu się Anabelle powinno pomóc wycięcie części najsłabszych pędów w trakcie sezonu (przez co pozbywamy się tych najbardziej wiotkich) poza tym wzmocni to roślinę. Uważasz, że taki zabieg wpłynie na sztywność pędów?
Zachwycający masz taras! U mnie też będą zasłony, bo jednej krawędzi nie jestem w stanie inaczej przesłonić.
A powiedz mi co w sezonie rośnie w tych karmnikach szklanych bo widzę na zdjęciach, że wiszą na tarasie w lecie?
To odmiana Royal red (Crimson Sentry ma bardziej kolumnowy pokrój) - Sylwia tnę "na oko" aby stworzyć coś na kształt półokrągłej korony mój mam już z 7 wiosen i kilka cięć za sobą ma więc stąd "bujniejsza" korona, kupiłam go jako cieńkiego badylaczka po roku napewno tak się nie zagęści.
Edytko dziękuje ja jestem bardzo zadowolona z tych zasłon
Karmniki szklane nie obsadzałam jeszcze roślinami - mech się nie liczy One głownie na święta w domu jako ozdoba, a tak to tylko dynie maleńkie z mchem. W tym roku planuję coś roślinnego dać, ale jeszcze niewiem co - musze pomyśleć raczej coś "skalniakowatego"
Angelika jak ja zgłębiałam temat trawnika to zanotowałam, że na trawniku z rolki można przeprowadzić wertykulacje już w kolejnym sezonie po rozłożeniu, a na sianym trawniku to takim 2-3 letnim