No to wrzucam resztę zdjęć, narobiłam ich jak głupia Jeśli już były, darujcie, nie zaznaczyłam sobie które wrzuciłam a które nie...
Bedzie co oglądać w zimowe wieczory...
Ice Lady kwitnie do listopada Ona jest niesamowita, bo kwitnie naprawdę kilka razy, poza tym co jest jej atutem, prawie bezkolcowa! Mankament, u mnie zapadała na plamistość co nie przeszkadzało jej kwitnąć, miała łyse momenty ale potem ubierała się w listki i kwitła, kwitła ...
Elizo kochana, jak mogłabym, zaraz kończę a tyle fajnych roślin się pokazuje
lilie o dziwo się przyjęły, a tak się martwiłam, ze późno wsadzone; tu będzie pokaz jeżówek, lilii, orlików, ostróżek i jeszcze trawy
jeżówki w pąkach i naparstnice
naparstnica i szkarłatka amerykańska
Witam
jestem tutaj nowy, czytając to forum postanowilem założyć konto i troszeczke popytac doświadczonych osób w temacie ogrodnictwa. , a więc tak, ostatnio zaadoptowaliśmy sobie działkę o powierzchni 450m2. Ogródek prawdopodobnie rozmawiając z sąsiadami był nie odwiedzany przez 5-6 lat altanka do "reanimacji" ale główne moje pytanie to TRAWNIK. Ogólnie ogródek ma mieć charaktek rekreacyjny. Po wejściu na działkę "trawa" sięgała prawie pod pachy, teren jest nierówny i rośnie tam chyba wszystko wrzuce parę fotek na zapoznanie sie z terenem. I pytanie mam takie czy spryskac to wszystko roundapem i później przekopać i równać czy tylko chwasty spryskać... proszę o jakieś rady bo szczerze jestem amatorem wnioskuje tylko z tego co przeczytałem na forum. Dodam również że posiadamy 2 pary rąk i podstawowe narzędzia do pracy. Nie posiadam glegogryzarki ( no chyba że uda mi sie od kogoś pożyczyć). Narazie skosiliśmy tą trawe żeby w ogóle wejść na działkę. Dziekuję za uwagę
I u mnie jest Ice Lady, piękna i Kórnik, też kupiona w Rosarium, więc któraś z nich kwitnie do listopada, w sezonie jeszcze raz namierzę
o tej myślę, jest boska
albo Chopin
Gabrysiu..... ja ogólnie to nie mam za dużo doświadczenia z żurawkami.. bo mi padały.. już wiem dlaczego... bo kupiłam z opuchlakami Ale uratowane robalom przetrwały u mnie KEY LIME PIE, ładna seledynowa i STOPLIGHT żółta z bordowym środkiem.... ale one rosną w półcieniu. Na słońcu mam tylko te moje bordowe nn. Natomiast w zeszłym roku kupiłam ŻURAWKĘ DELTA DAWN, nie jest do końca żółta.... ale jasna... i z brzegu sadzonki maja dużo słońca i nic się z nimi nie działo ani w zeszłym roku a ni w tym.. zresztą w opisie pisze, że do słońca się nadają.
Nie mam za dużo zdjęć Pokera ale wklejam co znalazłam
Miałam kiedyś taki biały zakątek, może Cię zainspiruje
To róża Ice Lady ( tak nazywa się w Rosarium p. Choduna) i biały powojnik - niestety tej rabaty już nie ma, jest tam trawnik, Ice Lady dałam koleżance, powojnika gdzieś straciłam