Ogólny obraz ogrodu jeszcze sie za bardzo nie zmienił, ale plan zmian jest i po woli, po woli dzieją się zmiany........ ta cała część widoczna po prawej stronie będzie ujęta w ramy rabaty, a ta trójkątna wyspa po lewo zniknie, to znaczy rośliny beda przesadzone, ale zaczęły kwitnąć ( azalie, rododendrony wieć po kwitnieniu je przeniosę ). Ponadto w części nowej rabaty w okolicach wycietgo jałowca będzie żwirek a pozostała rabat będzie ściółkowana korą. W kolejnych planach mam zrobienie małego wrzosowiska.
Pokaże jeszcze jak pieknie zakwitła mi peonia drzewiasta - to ta która przestraszyła sie jak usłyszała ze w związku z rabatą będzie wyrzucona bo tkwiła w ziemi 5 lat i nic... a tu taka niespodzianka
Ale do zrobienia jeszce troche tej rabaty zostało, chciałabym aby biegła wzdłuz płotu aż pod las w taki sposób aby znalazły sie w niej w środku wczesniejsze nasadzenia czyli buk tri kolor, jałowiec -prawie bonsai i inne .....widac zarys zrobiony wężem ogrodowym
Kilka fotek mojego ogródka tej wiosny
szyszki na serbie
kompozycje w doniczkach na tarasie
surfinie na pergoli
thujki prawie zarastają mur
róża pnąca ścięta do zera ładnie odbiła
bardzo wysoka trawa posadzona jesienią zaczyna wyłazić (nie znam nazwy- dostałam od znajomej)
nowe nabytki: oliwnik
miłorząb dwuklapowy
wierzba taka z kotkami