Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Kindzia 22:02, 04 cze 2013

A już myślałam, że cenne wskazówki dostanę w sprawie pomponików...poczytam sobie w wolnej chwili

Na pewno na tysiąc nie zdążę...
an_tre 22:19, 04 cze 2013

Biedne jesteście z tymi ślimakami dobrze, że u nas ich nie ma w nadmiarze, bo tez walkę by trzeba walkę im wydać
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
agata19762 22:20, 04 cze 2013

Aniu widząc Twoją katalpę na żywo zachorowałam ....i też sobie kupiłam,
nawet przezimowała w mojej wietrznej krainie
anna_g 22:32, 04 cze 2013

Konstancja30 napisał(a)
zastanawiałam się czy zdążę przed tysiakiem ... i wyrobiłam siem uffffffffffffffff

napisze, że u mnie leje bo chyba nikt nie napisał jeszcze dziś słowa o deszczu ... no szlag mnie trafi ...

wczoraj miałam gradobicie razy 2 ... plantacja busikowa przetrzymała ... bodziszek ten mój legł utłuczon ale powstaje - zdziesiątkowany ale coś tam powstaje ...

Pierwszy raz od jakiegoś czasu czytając o deszczu roześmiałam się Dzięki Iza za poczucie humoru mimo wszystko
anna_g 22:36, 04 cze 2013

Ania Twoja katalpa "ma wzięcie", zresztą trudno się dziwić - piękna jest absolutnie. za duża do mnie więc poszukałam tej nana - takie kulki to jednak nie to samo, ale ta owszem już zrobiła wrażenie http://drzewaikrzewy.eu/a136/catalpa-bignonioides-nana choć chyba nie jest zbyt mała...

Polowanie na ślimaki mi nie wyszło, bo... zaczęło mocno padać - liczę na to że się utopią...
Mala_Mi 22:38, 04 cze 2013

Sylwia - te chlup, chlup..to doprowadza do szału.... pojechałam dziś na zakupy, bo nic tak nie poprawia nastroju... kupiłam trawki do uzupełnienia tych co się wysypały, kupiłam trawkę w miejsce moich host pod rynna (słońce je latem przypala) a robię nowe hostowisko.... i tak się cieszyłam z zakupów, że zapomniałam zapisać co kupuję Jutr sfocę nowe trawki.. śliczne są I dostałam dwie trawki od Edytki To się nazywa robić dobre interesy.. oddawać nadmiarowe, bo i tak do wyrzucenia a dostawać coś co kosztuje

Bogdzia - urośnie, mój jedyny martagon też tak miał

Iza - czytałam u Ciebie, bo Ty u mnie , a ja u Cibie .. i w radiu słyszałam o gradobiciu, dobrze, że Ty w bunkrze byłaś to nie ucierpiałaś

Impresario - u wykonawcy też z czasem krucho, od jutra mnie na forum juz nie ma, tylko fotk i myk do roboty Foto będzie jak nie będzie lało.. dziś M jak i sąsiedzi w przerwach pomiędzy kroplami deszczy kosili.. desperacja na maksa...

Agnieszka - jak się tnie, to się ma co się ma... albo rybki albo akwarium.. masz gęstą a ja mam ażurową i to mi w niej się najbardziej podoba.. miejsce mam wiec niech rośnie... dobrze, ze jednak zostawiłam jej trochę miejsca... a nie jak zwykle Każdy kto przychodzi to w okresie bezlistnym maca strąki... nawet jak było spotkanie to Danusia z Witkiem też oglądali strączki...
niewiele pamiętam ze spotkania, ale to zapamiętałam.. A to zbliżenie na strączkowo...

Zbyszek - kurcze, że nie zapytałam sie o nagrodę.... np taki irysek Ale wygląda jak chmury

Kindzia - lista chciejstw jest zawsze za długa

baraga1904 22:41, 04 cze 2013

...Ania ...zbliża się 1000 tego nie przepuścimy Ci tak lekko...szampan schłodzony?
barbara_kraj... 22:44, 04 cze 2013

Podziwiałam katalpy w Busku Zdroju. Szkoda tylko, że nie w okresie kwitnienia a w fazie zielonych strąków. Zauroczona byłam.
Natomiast niedaleczko, w drodze do przychodni zawsze muszę przejść koło katalpy. Późno zastartowała, ale właśnie jej kwiaty po raz pierwszy kilka lat temu sfotografowałam
Wieloszka 22:46, 04 cze 2013

asc napisał(a)

Agnieszka - jak się tnie, to się ma co się ma... albo rybki albo akwarium.. masz gęstą a ja mam ażurową i to mi w niej się najbardziej podoba.. miejsce mam wiec niech rośnie... dobrze, ze jednak zostawiłam jej trochę miejsca... a nie jak zwykle Każdy kto przychodzi to w okresie bezlistnym maca strąki... nawet jak było spotkanie to Danusia z Witkiem też oglądali strączki...
niewiele pamiętam ze spotkania, ale to zapamiętałam...

Czyli, że jak mniej będę cięła, to będzie miała lepsze przyrosty? U mnie wszyscy pytają: "ojej, te wszystkie drzewa Ci przemarzły?" Jakoś nikt strączków nie chce oglądać
Aniu - czy Ty masz krzewuszki? A jeśli tak, to co robić, żeby się nie pokładały? Pierwszy raz mam z tym problem...
Mala_Mi 22:54, 04 cze 2013

Kochani, zostawiam szampana i uciekam.... bawcie się dobrze

Agnieszka polewa I pijemy za inną porę roku, bo kraina deszczowców to Karamba, mamma mija i wogóle... ślimaki się nie potopią, trochę chyba oddalam Edycie

Aniu.... poczytałam na temat tej katalpy..... fajna jest Surmia Bungego....... i mozna z niej zrobić parasol..

Agata - jak przeżyła pierwszy rok, to już będzie z górki

Basiu - to storczykowe drzewo

A z tekstów Izy do tej pory się chichram