Ninę zakupiłam niedawno w tym roku - na razie jest niewielki ale ładnie rośnie, ma piękne kwiaty - widać u Joasi
Ale chciałam zapytać czy ktoś może zna ten powojnik i powie mi jaka jego nazwa jest
Dzisiaj zauważyłam że coś mi bezczelnie zżera rodka...znalazłam jedną gąsienicę ...może to ona jest (była ) winowajczynią. Na wszelki wypadek zrobiłam mu szałer i będę obserwować. Jutro czeka mnie szałerowanie na grzyba bo po deszczach nie jest ciekawie...
Dostałam dzisiaj moje zamówione liliowce. Posadziłam od razu bo trochę zabiedzone ale żyją. Dam im parę dni na zadomowienie a potem bedę zasilać W gratisie dostałam mieczyki mix. Nie mam z nimi doświadczenia ale posadzę i zobaczymy jakimi kolorami mnie zaskoczą
A na pociechę pokażę fotki mojej podokiennej rabaty po małych zmianach Niech Was to słońce nie zmyli...jest zimno i wiatr głowę urywa...
w maju kwitnie tez biały klematis
zdjęcia mam robione porządnym aparatem pożyczonym (dwa pierwsze) i moim starym ramolem (dwa drugie) co widać gołym okiem niestety
goździki tak subtelnie sobie som ... ... a całośc tak dorodnie ... że tylko jak te ptaszki zerkać całymi dniami zza drzewka ...
grad mi poszrpał liście hosty ... a było już 8 chyba ... nie lubię gradu a liście będą nowe bo się zagnieździła i jej chyba dobrze ... reszta też ma się dobrze ... w trzmielinie (chyba o wielka ignorancjo - no chyba trzmielina ) pojawiają się nieśmiało nowe listki ... takie małe chyba fijołek robi się wcale nie małe ...
aksamitka nie wsiałam ... idiot zapomniałam przez te szaleństwa chodnikowo tarasowe ... ale wsieję teraz ... będzie później na jesień ... jaki ona ma kolor ? pamiętasz ...